Премиерът поиска оставката на председателя на Управителния съвет на АПИ

984 преглеждания

Светослав Глосов я е подал пред ресорния министър

Министър-председателят Бойко Борисов извика тази сутрин в Министерския съвет ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за доклад относно темата винетки и тол система. Това информират от правителствената пресслужба.

След разговора премиерът е поискал оставката на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов, който я е подал пред министъра.

Припомняме, че редица неуредици белязаха старта на новата система за продажба на електронни винетки и въвеждането на тол такси за републиканската пътна мрежа у нас. Освен че шофьорите изпитват огромни затруднения да закупят винетка онлайн или през терминали, в повечето случаи устройства за продажба липсваха или не приемаха плащания. Това създаде и хаос по граничните пунктове, където преминаващи шофьори от цял свят бяха в безизходица.

Проблеми имаше и при конвертирането на хартиените стикери, които изтичат след 1 януари 2019 г. Впоследствие то бе спряно, тъй като от АПИ заподозряха, че има възможност за въвеждане на неверни данни за валидност.

EspressoNews