Риболовците в Костинброд премериха сили в оспорвано състезание

3183 преглеждания

Язовир „Маслово” бе домакин на първото от години насам състезание за любителски риболов, организирано от Община Костинброд, Общински съвет-Костинброд и Ловно-рибарско дружество София-Запад.  Над 100 шарана и пъстърви бяха потопени във водите на язовира, за да бъде той подготвен за най-умелите рибари в региона.

Участниците в надпреварата бяха оценявани от съдии и разположени на номерирани места чрез жребий. Всеки получи тежест за плувката си като подарък от организаторите.

Спонсори на риболовния форум бяха ЕТ „Явор Дис” и „Люлин Комерс”, а почистването и подготовката за него бе дело на общинските дружества „Комуналкомерс” и „Нива Комерс”.

 71 риболовци, от които 10 деца,  премериха уменията си да уловят най-голямата риба. Най-малкият участник, 5-годишният Владислав Петков, пръв грабна своите грамота и статуетка.  Последва прецизно премерване на улова, което определи за победител Славчо Тасев, който получи статуетка и рибарски кеп.

Първо място за количество уловена риба грабна Васил Данилов с улов от 1,210 кг., който спечели рибарски стол. След него, с награда калъф за въдица, се нареди Любомир Максимов с улов от 1,190 кг., а бронзовият медал и награда макара взе Емилиян Лазаров с улов от точно 1 кг.

Награда имаше и за най-възрастен участник. 70-годишният Петър Петров спечели комплект рибарски книги.

Общинското ръководство на свой ред раздаде и специални награди.

Наградата на кмета на община Костинброд отиде при единствената представителка на нежния пол – Виолета Вълчева, която получи телескоп с калъф.

Наградата от Общински съвет-Костинброд - пластмасов куфар, отиде при Мариан Георгиев, който улови най-голям брой риби – 34.

Последната награда бе от Ловно-рибарското дружество София-Запад. 12-годишният Александър Петков спечели статуетка и прашка за улова му на пъстърва от 380 грама.

Останалите деца, премерили сили в дългогодишните рибари, получиха пръчка за въдица и книжката „Рибарско училище” от Съюза на ловците и риболовците в България. Множество книги на риболовна тематика и удоволствието от прекрасния ден останаха за всички останали участници в надпреварата. Денят завърши традиционно за подобно мероприятие – с вкусна скара, рибарски шеги и много смях.

Официални гости на състезанието бяха заместник-кметът на Костинброд Любен Кънчев, председателят на ОбС-Костинброд д-р Атанас Тенев, заместник-председателят на Ловно-рибарско дружество София-Запад инж. Светослав Георгиев, както и колегата му инж. Николай Парцов, и други.  

EspressoNews