С букет от забавни събития на 1 юни откриха Градския стадион на Драгоман

2174 преглеждания

Присъстваха редица официални гости

С тридневен спортен празник и кулминация на 1 юни – Международния ден на детето, в Драгоман официално бе открит градския футболен стадион. Предхождащата седмица бе изпълнена с много спортен дух и хъс, положителен заряд и емоции.

Новия Градски стадион стана арена на поредица от забавни спортни, развлекателни, музикални и други мероприятия по случай детския празник, както и с инициативи, посветени на заключителните етапи на Седмицата на Драгоманско блато и Тридневния спортен празник, който завърши с блиц-турнир по футбол за деца и приятелската среща между ФК „Асен Балкански“ Димитровград, Република Сърбия и ФК „Драгоман“.

Идеята официалното откриване на стадиона да бъде на 1 юни е на кмета на Драгоман Андрей Иванов и изобщо не е случайна, тъй като спортът е феномен, който не само допринася за здравето на всеки, а изгражда силни характери, личности и качества, изтъкват от Община Драгоман и добавят, че спортът е нещо, което трябва да присъства в живота на хората от ранна детска възраст. Именно заради това 1 юни е най-подходящият ден спортното съоръжение да бъде открито, заедно с детските футболни отбори и децата от ТА „Ритмика“, заявяват от администрацията.

В церемонията по откриването взеха участие официални лица, сред които Владица Димитров /кмет на Димитровград – Република Сърбия/, Славолюб Маноилов /член на ОбС Димитровград/, Методи Методиев /Председател на ОбС-Драгоман/, Кирил Марков /член на ОбС-Драгоман/, Атина Младенова /член на ОбС-Драгоман/, а в по-късните часове се включи и Зоран Джуров – Председател на ОбС-Димитровград, Република Сърбия. След приветствените слова трикольорната лента бе прерязана от Андрей Иванов и Владица Димитров.

След официалната част, гостите на събитието имаха възможността да разгледат и Спортната зала на Драгоман. Те не скриха изключителните си впечатления от спортната база, с която разполага общината и бъдещите идеи, които местното ръководство планира да реализира.

Въодушевление цареше и сред децата, за които бяха организирани много забавни игри, спорт, танци и изненади. За настроението им се погрижи Парти агенция „Маска“ с водещ Цветомир Иванов, който не спря да усмихва малки и големи. След забавленията, децата получиха заслужени награди – купи и медали, след което бе даден старт на футболните срещи между детските отбори на гр. Драгоман, гр. Димитровград, Република Сърбия, гр. Годеч и с. Петърч.

Финал на празника постави атрактивната футболна среща между ФК Драгоман и ФК Димитровград, Република Сърбия, която доказа, че спортът е и една изключителна емоция, обединяваща всички.

Вижте всички снимки от празника.

EspressoNews