С песни и добро настроение в Костинброд посрещнаха Джулай Морнинг

2187 преглеждания

Общината съдейства на ентусиастите

С много песни и добро настроение в Костинброд посрещнаха първия изгрев на месец юли. Китари, лагерни огньове и веселие съпътстваха Джулай морнинг на брега на язовир „Маслово“.

Посрещането на първото слънце на юли е традиция, зародила се в България по време на хипи движението, която се свързва с очакването на по-доброто бъдеще и новото начало. Посрещането на Джулая се организира в знак на протест срещу тогавашния комунистически режим, вечерта на 30 юни срещу 1 юли. Традицията, наречена на едноименната песен на Юрая Хийп July Morning, се запазва и до днес, години след падането на режима.

Слънцето е символ на община Костинброд и именно заради това от общинската администрация откликнаха на молба на местни жители и разрешиха терен на яз. Маслово, където желаещите да се съберат и да посрещнат изгрева. Мястото бе обезопасено, пригодено за запалване на огън и вдигане на забавления, съпроводени с музика, без това да смущава живеещите в района.

Това е поредното събитие, на което общинският язовир е домакин, което утвърждава водоема като предпочитано място за риболов, отдих, различни спортни, социални и културни занимания, подчертават от Община Костинброд.

EspressoNews