Само за ден бе събрано всичко от първа необходимост за пострадалите при пожара в Божурище

1389 преглеждания

Предстои разкриването на дарителска сметка

„Скъпи приятели, благодаря на всеки един от Вас, който се отзова и помогна на загубилите дома си в жестокия пожар. Заедно набавихме всичко необходимо за пострадалите. Към момента, преустановяваме събирането на предмети и храна от първа необходимост.
В понеделник ще бъде отворена дарителска сметка, която ще публикувам тук, тя ще бъде разпространена от водещите медии в страната, също така, ще бъде качена и на сайта на общината.
Благодаря отново и тези мигове показват истинската ни човечност, която за радост, уверих се, не сме загубили. Бъдете здрави!“ – така кметът на Божурище Георги Димов благодари в профила си във Фейсбук на всички, включили се в събирането на помощи за пострадалите от пожара в блок №7 на ж.к. „Жилища“ в града.

Припомняме, че пламъците избухнаха вечерта на 27 септември, след вероятно самозапалване на един от живущите в сградата, който беше в неизвестност, а впоследствие бе открит мъртъв.

Вследствие на огъня, девет души останаха без дом. Покривът и вторият, последен етаж, на жилищната сграда са напълно разрушени.

Пострадалите семейства бяха настанени в общински жилища, а местната администрация организира събиране на обзавеждане, електроуреди, храни и дрехи за семействата без дом. Ден по-късно акцията бе прекратена, поради набавяне на всичко от първа необходимост за семействата.

EspressoNews