Своге с амбиция да се превърне в столица на екстремните спортове и приключенския туризъм в България

1140 преглеждания

На пресконференция, която се проведе на 16.12.2016 г. в залата за пресконференции на БТА, община Своге представи своята концепция за превръщането на общината в своеобразна столица на приключенския туризъм в страната.

На събитието бе обявено сътрудничеството с легендарния катерач Иван Кристоф, по-известен като Човекът-Паяк, който се очаква да подпомогне реализацията на амбициозния проект. Екипът, разработил платформата #SVOGE представен пред журналистите е в състав: Г-жа Нина Копринджийска – заместник-кмет на общината с ресор култура, туризъм и социални дейности, г-жа Цветослава Петкова- директор на дирекция „Европейски програми и проекти“,  Владимир Ангелков – експерт в туризма; Цветан Такев – председател на клуб „Велокрация“; Калин Атанасов – клуб „Хилектит и Иван Кристоф- експерт по вертикални/въздушни операции и екстремни спортове са хората.

Иван Кристоф направи презентация на концепцията на общинското ръководство за популяризирането на свогенския район, природните му красоти и местностите, които биха могли да се превърнат в атрактивна туристическа дестинация, както за местни жители, така и за чужденци. Зрителите имаха възможността да изгледат и видео-материала, подготвен от г-н Кристоф, представящ в пълнота и детайли насоките и визията на проекта. Екипът разкри и стартиралият вече процес по разработване на мобилно приложение от ръководството на Община Своге, включващо всички туристически дестинации и обекти в общината, информация за хотели и къщи за гости, до които може да се стигне лесно и достъпно само чрез един клик на телефона.

EspressoNews

Тагове