Сдружение "Дива Земя" организира "Библиотека на открито" и в Костинброд

1680 преглеждания

„Библиотека на открито”, ще събере любителите на книгата в Костинброд. Тя е част от поредицата от инициативи на Сдружение „Дива Земя”, в подкрепа и насърчаване на четенето, а в основата й е любовта към книгата и писаното слово. „Библиотека на открито”, ще се проведе идната събота (22.10.2016 г.) от 10:00 ч., на Общинския пазар в Костинброд, където всички четящите хора и любителите на книгите, ще имат възможност напълно свободно да вземат, а при желание и да оставят и разменят книги, като по този начин, споделят и любовта си към четенето и книгата. Организаторите от Сдружение ''Дива Земя'' ще направят и литературно четене за всички бъдещи и настоящи читатели.

Както EspressoNews писа, предходното издание на "Библиотека на открито" на "Дива земя" се проведе на 13.09.2016 г. при фонтана в Годеч, като предизвика значителен интерес. Много граждани се включиха в социалния проект, като донесоха свои книги или намериха заглавия, които отдавна са им липсвали, а специално за бъдещите читатели - децата от детска градина „Юрий Гагарин”, организаторите от Сдружение "Дива земя" направиха литературно четене на детски книжки и приказки. Целта на библиотеките на открито е да привлекат вниманието на все повече деца, да предизвикат интерес към четенето и книгата и да насърчат грижата за нея.

EspressoNews подкрепя инициативата на ''Дива Земя'' за насърчаване на четенето, защото това е най-прекият път към превъзпитанието, себеопознаването и опознаването на света и околните.

Мария Маркова