Седмица на „Баш-майстора” ще радва киноманите в Своге

1916 преглеждания

Редица събития и прожекции организира общината под патронажа на кмета

Седмицата от 13 до 17 август 2018 г. в Община Своге ще протече под знака на легендарния български филм от близкото минало „Баш-майсторът“, информират от местната администрация.

Кулминацията на инициативата ще бъде в нейния последен ден – 17 август, когато на градския площад в Своге, безплатно за любителите на българското кино, ще бъде излъчена първата от общо четирите части на легендарната поредица, а именно „Баш-майсторът на море“, създадена през 1977 година.

Събитието се осъществява благодарение на Община Своге и лично на кмета Емил Иванов, който е патрон на „Седмицата на „Баш-майстора“. В дните преди 17-ти най-големите киномани ще имат възможност да се запознаят в детайли с живота и делото на главния актьор Кирил Господинов.

На 13 август в НЧ “Градище-1907″ ще бъде представена изложбата „Баш-майсторът завинаги“ и проектът „Баща ми - Баш-майсторът“, върху който дъщерята на актьора Веселина Господинова работи вече 10 години.

14, 15 и 16 август също са изпълнени с разнообразни мероприятия -  известни личности ще разкажат своите спомени за големия български актьор, ще бъде проведен и конкурс за двойник на Баш-майстора с атрактивни награди.

Община Своге кани всички да се насладят на Седмицата на „Баш-майстора“. Вижте и програмата.

Входът за всички събития е свободен.

EspressoNews