Село Алдомировци отбеляза своя празник

2536 преглеждания

С богата програма и много настроение

На 16.06.2019 г. се проведе традиционният празник на село Алдомировци. Празникът започна още от обяд с молитва за здраве и благополучие и освещаване на курбан-чорба. Службата бе проведена от отец Герасим, който пожела здраве на всички жители на селото, както и на техните близки и познати. За поредна година, за курбана дарение направи семейството на Любомир Любомиров и Вероника Владимирова, заедно с дъщеря им Пламена.

Горещият ден и краткият дъжд не успяха да спрат местните да отбележат празника и вечерта  продължи с програмата на НЧ „Светлина 1919“ – с. Алдомировци. Тя включваше колоритни изпълнения на децата от Обединено училище „Иван Вазов“ и Детска градина „Мики Маус“ – с. Алдомировци, които възхитиха всички с „Дайчово хоро“, танц казачок, танц фиеста. Аплодисменти заслужиха и съвременните баби, които са завидни IT специалисти, но и умело танцуват под звуците на Бионсе. Танцов състав „Мелдия“ към НЧ „Светлина 1919“ – с. Алдомировци, с хореограф Веселин Маргаритов, изпълни „Тракийски танц“, „Копаница“ и „Шопски танц“, а танцьорите от клуба по народни танци в селото извиха хората „Софка на татко“ и „Чачак“.

Детска вокална група „Медени гласчета“ – гр. Сливница, с ръководител Силвия Петрова, изпълни песните „Чуй ме, Дилмано“ и „Мома Радомирка“. Сред участниците в празничната програма бяха танцов състав „От малки до големи“, с ръководител Силвестър Христов и певческа група „Здраве“ към НЧ „Народна култура 1954“ – с. Владо Тричков с ръководител Румен Петков. Те изпълниха песните „Замръкнала е хубава Яна“, „Стар мерак“ и „Гиго, мамин Гиго“, както и „Витаново хоро“ и „Мъжко ширто“.

С „Хоро Стамена“, „Шопско настроение“, „Северняшки танц“ и „Криво Садовско“ се представиха Детски танцов състав „Релакс джуниър“ и танцов състав „Релакс“, с ръководител Иван Александров, към НЧ „Нов живот 1919“ – с. Петърч. Вечерта продължи с много музика от „Енигма бенд“ и грандиозна 4-минутна заря. Тържественото събитие бе посетено от кметските наместници на всички села на територията на общината, както и от кмета на Община Сливница Васко Стоилков. Той приветства присъстващите и обяви в обръщението си старта на проекта за изграждане на площад „Княз Александър I Батенберг“, след многобройните консултации и търсене на най-добро решение за изгледа на центъра на селото, осъществени от кмета на Алдомировци Тодор Петков.

За поредна година празникът на Алдомировци се осъществява под егидата на кмета на село Тодор Петков, с подкрепата на Община Сливница и дарители от селото, както и представители на малкия и среден бизнес.

Автор: Светослава Димитрова