Сензорната терапия в помощ при деца със специални потребности бе представена в Костинброд

1898 преглеждания

ЦОП „Промяна“ бе домакин на среща-разговор по повод Световния ден на информираност за аутизма

Център за обществена подкрепа „Промяна“, гр. Костинброд бе домакин на среща-разговор на тема: Сензорната терапия в помощ при деца със специални потребности. Срещата, която се проведе на 6 април, е организирана от директорът на ЦОП „Промяна” Анастасия Попова, по повод Световния ден на информираност за аутизма.

Специален гост на събитието бе Анна Динчева, която завежда програмата по Ерготерапия и сензорна терапия към РЦПППО София-град. Завършила е обучението си по сензорна терапия при проф. Кристияне Кул. Дългогодишният й професионален опит е свързан с работата с деца от Аутистичният спектър, сензорно-интегративна дисфункция и множество увреждания. Тя е обучител към НАРУ- Национална Асоциация на Ресурсните Учители и НИОПП.

Анна Динчева представи сензорната терапия, която е една от основните подпомагащи и развиващи терапии за деца от аутистичния спектър, методите й на прилагане и ползите в ежедневието на нуждаещият се.

На събитието присъстваха кметът на Община Костинброд Трайко Младенов, неговият заместник Александър Ненов, родители и близки на деца от аутистичния спектър, директорът на ДЦРДУ Светослава Иванова, учители, социални работници, педагози, лекари и други заинтересовани лица.

Кметът на община Костинброд поздрави г-жа Попова за това, че е първият инициатор на подобни срещи в общината. Всеки месец Центърът за обществена подкрепа организира различни дискусии на теми, за които не се говори в обществеността. Младенов заяви, че община Костинброд може да се гордее със своята социална политика и с центрове на много високо ниво.

„Предстои откриването на един от осемте в света и единствен на Балканите възстановителен център за лечение на деца с онкохематологични заболявания, който ще се намира на територията на община Костинброд.”, каза още кметът на Костинброд.

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд