Сладко "нищоправене"

2285 преглеждания

Как да превърнем безделието в сладко занимание - вижте какво мисли Ивелина Кирилова

“Не се идва в Италия, за да се търсят удоволствия. Идва се, за да се търси живот!”

Наскоро попаднах на този цитат, “напоен” с толкова много философия и се размечтах за Италия! Ех, тази Италия, ех, тези италианци! Страна на магията, с вкус на паста, джелато и бълбукащо просеко и хора, които обожават да си живеят ЖИВОТА.

Любимата ми дума е на италиански –  “Amore”, а любимата философия за живота е – DOLCE FAR NIENTE. Буквално означава нещо като “сладко нищоправене” или “сладко безхаберие.” Италианците, особено в южната част на страната, знаят как да превърнат безделието в щастливо занимание. Тази житейска философия съдържа редица важни забрани като например да не се бърза, да не си слагаш разни проблеми на сърцето и душата и да не обръщаш внимание на дразнители около себе си.

Уикендът е тук! Не мислете за работа, договори, сметки за ток и пр. Просто излезте навън и се насладете на прекрасната пролет и хубавото време. Бъдете като италианците. Излезте днес да пиете по вино или коктейл на някое от многото приятни места в София, Пловдив, Бургас…

В събота идете на закуска или брънч, но не просто да си залъжете глада и да хапнете набързо, а да издигнете храната в култ, която Ви носи истинска наслада на небцето.

А за неделя?! Е, Вие сте наред да давате предложения.

Хубав уикенд,

Ивелина Кирилова ❤