След повече от 10 години Община Костинброд подписа договор за обществен превоз на пътници

2278 преглеждания

С това сложният казус с обслужването на автобусните линии е на път да бъде разрешен

Община Костинброд подписа договор за обществен превоз на пътници по автобусните линии от общинската и републиканската транспортни схеми.

Това информираха от местната администрация и уточниха, че постоянен договор за услугата не е имало от над 10 години, а проблемът бил решаван краткосрочно с подписването на временни анекси като спешна мярка. Този факт на свой ред представлявал и непосредствен риск за прекъсване на обществените превози за Костинброд.

 Разрешаването на казуса идва в края на 2018 г., когато е подписан и 5-годишен договор между избран автобусен превозвач и Община Костинброд.

На проведената обществена поръчка по реда на Закона за обществените поръчки,  се е явил един единствен кандидат, желаещ да извършва общинските превози. В последният календарен ден на 2018 г. местната администрация подписва договора за услугата с компанията “Автобусни превози – Костинброд“ ООД.

Към настоящия момент за квотата на Столична община (която  е 50% от курсовете по линията София-с.Петърч) процедурата все още не е приключила, допълват от Община Костинброд.

След избор на превозвач за Софийската квота се очаква въвеждане на новите условия за предоставяне на транспортната услуга. Това се очаква да се случи до края на първото тримесечие на 2019-а, когато от Общинската администрация очакват да бъде разрешен окончателно един от най-дългогодишните и сложни казуси, касаещи местните жители.

Предстои гражданите на община Костинброд да бъдат уведомени своевременно и предварително за новите условия по предоставяне на услугата.

Източник: Община Костинброд
EspressoNews