Сливница отново ще бъде домакин на Европейски фестивал на пътуващия театър

2497 преглеждания

За втора поредна година град Сливница ще бъде домакин на Европейски фестивал на пътуващия театър. Престижното събитие ще се проведе в периода периода 17-23.10.2016 г. на театрална сцена на читалище „Съзнание-1907“ в град Сливница. В седем вечери, театрални формации от България, Чехия, Турция, Сърбия и Македония, ще мерят сили за любовта на публиката и наградите на компетентно жури. И тази година събитието ще се проведе по патронажа на г-н Васко Стоилков, кмет на община Сливница, с медийното партньорство на Българската национална телевизия.

В деня на официалното откриването, зрителите ще могат да се насладят на постановката  „Вечеря за глупаци“, на Театър "Христо Ботев" при Център за култура - град Димитровград, Република Сърбия. Повече информация относно програмата, можете да намерите на официалния сайт на проекта.

Първото издание на Европейския фестивал на пътуващия театър се проведе в периода 05 - 11-ти октомври 2015-та година и премина при изключителен успех. Организаторите на фестивала присъдиха четири отличия: награда на публиката, награда за най-добър актьор и актриса и награда на Община Сливница.

Мария Маркова