Служители на „Ролпласт“ дариха книги на НЧ „Иван Вазов – 1947“ в Костинброд

3302 преглеждания

Дарението ще обогати детския фонд на библиотеката на читалището

„Изказвам специална благодарност към служителите на Ролпласт, за направения жест. Дарените книги ще обогатят детския библиотечен фонд и ще позволят на много повече деца да имат досег да разнообразна и интересна литература. Няма съмнение, че четенето в детска възраст е изключително важно за развитието на подрастващите, а дарителството е една от формите, с които читалищните библиотеки могат да поддържат разнообразна и богата литературна колекция, с която да достигат до повече деца.“. Така, г-жа Татяна Кръстанова – библиотекар в библиотеката към НЧ „Иван Вазов 1947“ град Костинброд се обърна, за да приеме дарението от книги на служителите на лидера в производството на PVC, дървени и алуминиеви прозорци, врати и щори в България.

Събитието се състоя на 14-ти юни /четвъртък/ в детския салон на библиотеката към читалището в Костинброд. От името на „Ролпласт“, дарението предадоха Катерина Микова - маркетинг мениджър в „Ролпласт Груп АД“ и Таня Бояджиева - мениджър „Човешки ресурси“ в компанията, които запознаха представителите на библиотеката с дарителската акция, довела до този жест и изразиха надежда, че сътрудничеството между компанията и културно-образователната институция в града ще продължи да се развива и в бъдеще.

Както EspressoNews писа, книгите, които след като бъдат вписани в библиотечния фонд, ще са на разположение на децата на Костинброд, бяха събрани по време на детския празник, който Ролпласт организира за своите служители. Той се проведе на 26 май, като освен събирането на книги за дарение, децата и техните родители се забавляваха в редица интересни кулинарни и творчески игри и предизвикателства.

EspressoNews