Стартира третото издание на класацията "Новатори в образованието"

1504 преглеждания

 Класация представя българите с най-значим принос за позитивна промяна в образованието

За трета поредна година класацията "Новатори в образованието" на портала за образователни новини Uchi.bg ще определи българите с най-значим принос за позитивна промяна в образованието ни. През изминалия месец всеки имаше възможност да номинира личност или организация, чиито дейност и проекти са допринесли за развитието на българската образователна система.

Кои са новаторите, въвели модерни обучителни методи и иновативни решения в образованието? Кои са новите технологии и методи на преподаване, които ще превърнат учениците в подготвени и мотивирани за живота личности? Кое е образованието, което ще направи от тях уверени личности и отговорни граждани? Това са въпросите във фокуса на третото издание на образователната класация.

Крайната подредба в класацията ще определят критериите: иновативност (в каква степен дейността на кандидата е новаторска), позитивност (целта е да се оценят не просто иновациите, заради самите иновации, а степента, в която имат положителен ефект) и мащаб (на каква част от обществото е полезна дейността на кандидата). 

Всички участници, както и всички оценки на журито, ще бъдат публикувани на страницата на портала Uchi.bg. Резултатите от третото издание на класацията ще бъдат обявени на официална церемония на 13 декември във Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Повече информация можете да откриете на адрес: http://novatori.uchi.bg/

Espressonews е медиен партньор на събитието