Тече операция за контрол на скоростта

1188 преглеждания

Провежда се и операция "24 часа скорост"

От 1 до 7 април се провежда специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими. Тя е по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL и аналогични действия ще има на територията на цяла Европа. Това информират от пресцентъра на ОДМВР-София.

Целта на операция като тази е да се обърне внимание, че скоростта е една от основните причини за възникване на тежки пътнотранспортни произшествия с най-много жертви и ранени. 

От 06:00 ч на 2 април до 06:00 ч. на 3 април ще се проведе аналогична операция „24 часа скорост“, при която в рамките на едно денонощие ще има изключително интензивни проверки за скорост. 

От началото на операцията за контрол на скоростта до момента 193-ма служители са заснели нарушения на 231 точки за контрол, съобщават от ГД „Национална полиция“.

С т.н. камери - триноги са установени 1120 нарушения, със стационарни камери - 49 нарушения, с мобилните технически системи TFR1-M - 1279 нарушения.

Установени са 7 случая на водачи, превишили скоростта с повече от 50 км в населено място, както и 64 други нарушения. Настъпили са 24 ПТП с материални щети и 1 инцидент с ранени. Няма данни за ПТП със загинали.

EspressoNews

Снимка: МВР