Три страхотни летни десерта

2156 преглеждания

Без печене и лесни за приготвяне

Нашето предложение за три страхотни варианта на вкусни летни десерти без печене. Процесът е лесен, а резултатите – възхитителни.

Нежен фъдж


Необходими продукти:

180 г размекнато солено масло
½ чаша подсладено кондензирано мляко
¼ ч.ч. гъста сметана
2 ч.л. ванилов екстракт
1/3 ч.ч кафява захар
1 ¼ чаши брашно
3 чаши пудра захар
1 ч.ч. натрошен шоколадов чипс или парченца шоколад

Начин на приготвяне: 

Разбий в блендер на средна степен маслото, сметаната и кондензираното мляко. Добави ванилията и разбъркай отново, после кафявата захар и отново разбий на средна степен до получаване на еднородна смес. Постепенно добави брашното и пудрата захар. Накрая добави шоколадовия чипс и разбъркай внимателно. В плитка тава постави хартия за печене и излей отгоре сместа. Остави да престои в хладилник 2 часа. 
Интензивният, сладък вкус на фъдж върви с чаша газирана вода с няколко резенчета лимон и стрък мента. 

Лека вишнева торта     

                        

Необходими продукти: 
500 г извара
500 г сметана
500 г вишни
500 г захар
200 г захаросани бисквити                         
100 г масло
50 г желатин

Начин на приготвяне:

Натроши бисквитите на средно големи трохи и ги смеси с предварително разтопеното масло. Оформи сместа и я разстели като блат във форма за торта.

Разтвори желатина в 400 г вода и го остави да набъбне. Приготви крема, като разбиеш сметаната с изварата и захарта до получаване на еднородна смес, добави желатина и разбий отново. Изчисти костилките на половината от вишните и ги разбий в блендер докато станат на пюре. Изсипи вишневото пюре в крема и разбъркай. Залей с получената смес блата остави в хладилник, докато се желира. Накрая извади тортата от хладилника, украси с останалите вишни.
 

Лимонов десерт

Необходими продукти:

¼ чаша ситно счукани орехи
1/2 чаша брашно
1 с.л. кафява захар
4 с.л. разтопено масло
230 г крема сирене
1 чаша пудра захар
230 г студена бита сметана
100 г лимонов пудинг на прах
3 чаши прясно мляко

Начин на приготвяне:

Приготви си стъклени чаши, в които ще приготвиш десерта. В кухненски комбайн смели орехите, брашното, кафявата захар и разтопеното масло до получаване на еднородна смес. Сложи във всяка чашка от получената смес, така че да покрие хубаво дъното. Разбий с миксер крема сиренето и студената бита сметана, като постепенно добавяш пудрата захар. Изсипи от тази смес до средата на всяка чаша. После разбий пудинга на прах и млякото докато сместа се сгъсти. Добави и тази смес в чашките, докато се напълнят. Завърши десерта с малко от битата сметана и поръси със счукани орехи.

EspressoNews

източник: znamdaiam.bg