ФК Драгоман записа поредна победа

2200 преглеждания

С победата, клубът от Драгоман си осигури второто място в класирането

ФК Драгоман постигна поредна осма победа през пролетния полусезон в ОФГ София Запад. В неделния ден Драгоман се наложи без особени трудности над гостуващият ФК Петърч с 5:1.

Резултатът бе открит в четвъртата минута на мача след перфектно изпълнен пряк свободен удар от Димитър Алексиев. Драгоманци набързо дръпнаха в резултата с още две бързи попадения на Цветослав Димитров, който първо реализира в седмата минута, а след това и в 13, след асистенция на Димитър Алексиев. Димитров нацели и гредата в 30 минута след хубав изстрел.

Така при резултат 3:0 двата отбора се оттеглиха на почивка.

С началото на второто полувреме гостите опитаха да обърнат играта и в 50 минута имаха хубава възможност за гол, която обаче бе умело спасена от вратаря на Драгоман - Николай Младенов. Пет минути по-късно ФК Петърч успяха да отбележат и с това и да намалят резултата на 3:1.  След гола последва равностойна игра. В 70 минута след подминато от съдията нарушение за домакините, играч на Драгоман афектиран от неотсъденото нарушение направи груб фал срещу противников играч който реагира остро и последва кратко стълпотворение между двата отбора. Все пак рефера успя да овладее ситуацията и охлади страстите с два червени картона за провинилите се състезатели.

В 77 минута резултата бе покачен от Мариан Чавдаров Китанов, който с великолепен диагонален шут прати топката в мрежата на гостите да четвърти път. До края на мача „граничарите” вкараха и пети гол дело на Димитър Иванов в 87 минута с който бе оформен и крайния резултат 5:1.

С победата ФК Драгоман си осигури второто място в крайното класиране на ОФГ София Запад кръг преди края на първенството. ФК Петърч остава на 5-то място с 27 точки.

В последния кръг Драгоман посреща Искър Лакатник, а Петърч гостува на Спортист Драговищица. И двата мача са в неделя /27 май/.

Ангел Лазаров