Филипа Иванова: „Успешната реализация в журналистическата професия се гради с постоянство, упоритост и различен творчески подход“

5620 преглеждания

Водещата на „По света и у нас“ е част от журито на „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“

Филипа Иванова е телевизионен водещ, журналист и приятел на региона на запад от София и талантливите му деца. Тя винаги е била съпричастна с усилията ни да показваме доброто и позитивното в него. За нас е чест, че през тази година тя се включва и в журито на „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“.

Специално за участниците в тазгодишното издание на ученическия проект, г-жа Иванова сподели: „Вярвам, че всеки талант има нужда от подкрепа, за да развие потенциала си. Социалният ученически проект „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ е отлична възможност за ранно кариерно ориентиране на децата.  Като част от журито на конкурса, за мен ще е привилегия и удоволствие да оценя творческите подходи в различните жанрове от журналистическите задачи, които са получили. Убедена съм, че пътят, който ще изминат докато ги реализират, е правилният начин да намерят в себе си вдъхновението, което да ги движи напред в професионалния им път. Успешната реализация в журналистическата професия се гради с постоянство, упоритост и различен творчески подход. Затова, основният ми призив към участниците в конкурса, е да формулират ясно идеята си и да използват потенциала си така, че да се различават от останалите.

Завършила съм Националната финансово-стопанска гимназия. Бакалавър по телевизионна журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и магистър по продуцентство и креативна индустрия. В БНТ работя от 10 години. Професионалният ми път започна като репортер. Продължи като вътрешен и международен реадктор, водещ и продуцент. В момента съм водещ на новините „По света и у нас“.

EspressoNews