Финалистите от „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ гостуваха в bTV

7931 преглеждания

Водещата на bTV Новините - Виктория Готева даде първи насоки в журналистиката на учениците

Финалистите от „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ имаха привилегията да посетят bTV, по покана на екипа на медията. Това беше шанс за младите таланти да надникнат зад кулисите на журналистическата професия и сами да влязат в ролята на репортери. На многото им въпроси, отговаряше Виктория Готева - най-новият член на екипа на телевизионните водещи в медията.

Елина Алипиева, Павела Костова, Мариана Георгиева, Никол Николаева, Ани Карлова, Йоана Цветанова, Цветелина Чучукова, Теодора Николова, Петър Стойнев, Калина Александрова разгледаха новото студио на bTV - истински връх на високотехнологичните проекти в телевизията, със своите 11 видео стени с площ от 450 кв. м., камери с 4К сензори и технология за виртуална реалност. Точно там, финалистите имаха и възможността да застанат пред камерата като водещи на сутрешния блок, обедната и вечерната емисия, а и като водещи на прогнозата за времето, опознавайки вълшебството на зеления екран.

Високотехнологичното студио не беше единственото, което впечатли учениците. Виктория Готева им разказа за вълнуващата професия на репортера от първо лице, за изкуството и отговорността да информираш обективно, за постоянството и упорита труд, за хората, които споделят своите истории и така помагат на много други да не попаднат в подобна ситуация или сигнализират за проблеми, чието решаване е важно за цялото общество. Домакините от bTV успяха да ги потопят в света на журналиста - с неговата динамичност и непредвидимост. Благодарение на историите, финалистите се докоснаха и до всички онези моменти, в които дъхът ти спира, защото част от отговорността на журналиста е да представяш новините такива каквито са независимо от обстиятелствата.

Финалистите научиха още и за стажантската програма на bTV, oт вдъхновяващата история на Виктория, която им разказа за своя път от първите стъпки като стажант репортер до позицията на водещ на новините.

За участниците това беше една невероятна възможност да застанат лице в лице с мечтаната за тях професия, да чуят за нейните негативи и позитиви и да научат повече за магията на телевизията. По време на посещението беше заснет и репортаж, който бе излъчен нa 14 юли, в предаването „Тази събота и неделя“.

Павела Костова

Снимки: bTV