Юношите на Драгоман спечелиха футболния турнир „За по-добър старт“

1504 преглеждания

Индивидуални призове спечелиха двама от играчите на тима

Момчетата на ФК „Драгоман“ са шампиони при децата родени 2002-2003 г., на футболния турнир „За по-добър старт“, организиран от Соник Старт. Спортната надпревара се проведе на стадион „Градски” в Балчик от 25 до 30 юни. По пътя към победата, драгоманчани записаха две равенства с резултат 3:3, с отборите на „Тича” Аксаково и домакините от „Черноморец” Балчик и надделяха в последния мач над отбора на „Сурово“, гр. Сурово.

Подгласници на Драгоман в тази възрастова група са „Черноморец”, трети останаха „Суворово”, а на четвърта позиция „Тича”.

С индивидуални призове за „Най-добър вратар“ и „Голмайстор“ си тръгнаха Бернардо Енрике и Мариан Китанов от Драгоман. „Най-полезен играч“ стана Стоян Манев от „Черноморец“, а съотборникът му Петьо Кирилов от „Черноморец” спечели отличието за най-атрактивен състезател.

Футболен турнир „За по-добър старт” през 2019 г. се проведе категориите: деца - 14-15 г. (2004-2005) и 16-17 г. (2002 - 2003) и ветерани. Той е част от Национална кампания за толерантност „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел“, на Соник Старт.

Във възрастовата група на родените 2004-2005 г., тимът на  „Спартак”, Варна триумфира на върха. След тях се наредиха домакините от „Черноморец“, следвани от Тутракан, Суворово, „Тимирязев” Каварна и „Тича” Аксаково. За най-добър вратар в тази възрастова група бе избран Славчо Пенчев от „Черноморец” Балчик. Наградата за най-полезен играч бе за Дани Райков от „Тимирязев” Каварна. Ашкън Шерми от Тутракан е най-атрактивен състезател, а голмайстор е Алекс Йорданов от „Спартак”.

При ветераните, отборът на Провадия спечели шампионската купа.

EspressoNews

Снимки: Община Драгоман, Фейсбук