Бананова маска за суха и изтощена коса

450 преглеждания

Бананите съдържат много ценни вещества, които подхранват и възстановяват косата

Имате суха и изтощена коса? Искате да опитате домашно средство за възстановяването й? Ето и нашето предложение за „направи си сам“ бананова маска за коса.

Бананът може да осигури достатъчно хидратация на косата ви, защото той е богат е на калий, антиоксиданти, витамин C, витамин B6, магнезий и протеини, които подхранват и възстановяват косата. Банановата маска за коса хидратира всеки кичур, прави косата мека, копринена и блестяща. Освен това подпомага растежа, намалява „цъфтящите“ краища, помага да се отървете от пърхота и сухотата на скалпа. Банановата маска за коса е невероятно хидратираща и едно от най-добрите средства за суха и изтощена.

Необходими съставки за приготвяне на бананова маска за коса: Един зрял банан (можете да използвате два зрели банана, ако имате дълга коса); Една супена лъжица зехтин; Една супена лъжица бадемово масло; Една супена лъжица мед; Две супени лъжици пълномаслено мляко (можете да използвате една супена лъжица сметана или две супени лъжици прясно кокосово мляко вместо пълномаслено мляко); Едно голямо яйце

*Имайте предвид, че горните мерки са за коса със средната дължина, но ако имате дълга коса, можете да използвате два зрели банана и съответно да увеличите количеството на останалите съставки. Ако искате да направите консистенцията на маската малко по-плътна, добавете сметана вместо мляко или просто добавете една супена лъжица мляко.

Как да си направите бананова маска за коса: Стъпка 1: Пригответе всички необходими съставки, за да не пропуснете нищо. Стъпка 2: В купа или чиния за супа вземете един зрял банан и го нарежете на малки парчета. След това с помощта на вилица намачкайте банана на пюре. Стъпка 3: Към банановото пюре добавете яйцето, една супена лъжица мед, една супена лъжица зехтин, една супена лъжица бадемово масло, две супени лъжици пълномаслено мляко. Стъпка 4: Смесете всички съставки добре и се уверете, че не са останали парчета. Вашата маска за коса е готова за нанасяне.

Как да нанесете бананова маска за коса: Разделете добре косата си и започнете да нанасяте маската от корените по дължината на косата. Опитайте се да нанесете върху всички кичури и се уверете, че сте нанесли по целия си скалп и коса. Можете да вържете косата си на свободен кок или да я закопчаете с щипка. Част от маската може да изтече от кичурите на косата ви, за това можете да използвате шапка за душ, за да покриете косата си след нанасяне на маската. След това покрийте главата си със стара кърпа за допълнителна топлина и защита. Можете да оставите тази маска върху косата си за 15 до 30 минути. Изплакнете косата си обилно с хладка вода и мек шампоан, за да я почистите добре. Можете да пропуснете използването на балсам. Оставете косата си да изсъхне естествено. Можете да правите тази маска веднъж или два пъти седмично.

Превод и адаптация: EspressoNews, Снимка: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук


 

Тагове