Безплатно байк училище във Враца

939 преглеждания

Спортното предизвикателство е насочено за деца от града и региона на възраст от 12 г. до 18 г.

Двудневно безплатно байк училище за планинско колоездене „По пътеките на Ботев“ ще се проведе на 15 и 16 август във Враца. Атрактивната инициатива се организира от колоездачен клуб „Враца Велообщество“, с подкрепата на общинска администрация и Обществен Дарителски Фонд за Враца. Спортното предизвикателство е насочено за деца от града и региона на възраст от 12 г. до 18 г., като в него ще се включи и лицензиран треньор от Националната спортна академия.

Стартът на байк училището ще бъде даден от паметника „Лъвчето“ в 10:00 ч., а трасето от 19 км ще премине около язовир „Дъбника“ и продължава през село Костелево, Телевизионната кула, Ботев път - местността „Речка“ и врачанските лозя.

Изискванията към младите байкъри е да са с изправен планински велосипед (с хидравлични спирачки), резервна гума и защитна каска.

Основната цел на инициативата е да се популяризира района на Ботевия път и да се привлекат туристи, любители на планинското колоездене. Последното събитие за месеца на клуб „Велообщество“ е състезание по планинско колоездене, което ще се проведе на 30 август.

Снимка: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук