Васко Стоилков е „Кмет на годината за мандат 2015-2019“

1705 преглеждания

Управникът на Сливница получи отличието в раздел „Малка община“

Кметът на Сливница Васко Стоилков беше отличен с наградата „Кмет на годината за мандат 2015-2019“, в раздел „Малка община“. Наградите "Кмет на годината" са инициатива на платформата kmeta.bg, която има за цел да отличи работата на местните градоначалници в няколко направления след онлайн гласуване от гражданите. Отличието на Стоилков бе връчено от министъра на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова, на официална церемония в зала 6 на НДК.

„В нашата община изграждаме здравна, социална, образователна, спортна инфраструктура, правим площади, асфалтираме улици, постоянно подобряваме. Правителството - чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството изграждат магистрала София-Католина, Министерство на правосъдието изгражда Съдебна палата, а Министерството на транспорта скоростен влак, като ще се изгради една от най-красивите гари е региона. Изградихме невероятни специалисти. Бизнесът сериозно инвестира в нашия град.“, каза кметът Стоилков.

В категория „Кмет на годината за мандат 2015-2019“ в раздел „Средна община“ отличието получи кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, а в раздел „Голяма община“ призът отиде при кмета на Монтана Златко Живков.

EspressoNews