В Елин Пелин отбелязаха Трети март

1290 преглеждания

Репотраж на Никол Методиева, ученичка в СУ „Васил Левски“ гр. Елин Пелин

На трети март жителите на град Елин Пелин се събраха, за да отбележат Освобождението на българската държава и в 11:00 ч. на площад „Независимост“ зазвучаха народни песни. Празничното шествие, което трябваше да се състои, беше отменено поради мащабната грипна вълна, обхванала страната. Повишеният риск от зараза обаче не можа да попречи на хората да почетат празника подобаващо.

Атракцията на тазгодишното събитие беше Валентина Колчева, която се превъплъти в образа на Райна Княгиня. Тя гордо поведе всички участници по алеята, простираща се от НЧ „Елин Пелин 1896“ до площада.

След като бяха раздадени знамена на малки и големи, програмата беше открита с изпълнение на песента „Даваш ли, даваш, Балканджи Йово“ по текст на Петко Славейков. Програмата продължи с издигането на трибагреника от военнослужещите и едноминутното мълчание в името на всички, жертвали се за свободата на Отечеството.

Кметът на община Елин Пелин, доц. д-р инж. Ивайло Симеонов, и председателят на общинския съвет, Николай Плещов, отправиха своите поздрави към съгражданите си. Разнообразната програма продължи с участието на духовия оркестър и многобройни танцови и певчевски състави.

Материалът е изготвен от Никол Методиева, ученичка в СУ „Васил Левски“ гр. Елин Пелин, за ученическия конкурс „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“

„Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ Magnit,  BHTCАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeМания Принт,  ПГ "Велизар Пеев"

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRДарик радио, Радио FM+noviteroditeli.bgTeen Stationtopnovini.bg

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“: Община Враца

Институционални партньори: Община ВрацаОбщина МонтанаОбщина ЧавдарОбщина Елин Пелин