Годишен хороскоп за 2022 за всички зодии

3826 преглеждания

2022 г. ще бъде още по-добра за зодия близнаци

Овен

03.21 - 04.20

Овен

Основни тенденции

Нещата са започнали да стават по-лесни за вас в края на 2021 г. Здравето и енергията ви, са се подобрили значително и това продължава и през следващата година. Предстоящата година е щастлива и в други отношения. Юпитер, ще влезе във вашия знак. Това ще се случи на 11 май. След това той ще излезе от вашия знак на 29 октомври и отново ще се върне на 21 декември. Поведението на Юпитер е малко необичайно тази година - той ще прекара приблизително половин година във вашия 12 дом и половин във вашия 1 дом. Обикновено той прекарва по-голямата част от годината само в един дом. Преместването на Юпитер във вашия собствен знак, ще донесе лично удоволствие, забавление, късмет, пътуване в чужбина и цялостно щастие и успех, а следващата година още повче. Жените в детеродна възраст, ще са много плодовити през следващата година.

Това също е прекрасен транзит за студенти и ученици, особено за тези, които кандидатстват за прием в учебно заведение. Ще имате късмет и в правните дела - ако се занимавате с такива неща. Предстоящата година също е добра за вашите интелектуални интереси. Марс (управителят на вашия хороскоп) ще прекара необичайно много време във вашия 3-ти дом на комуникацията и интелекта. Той ще бъде там повече от четири месеца, от 20 август нататък. Това показва фокус в тези дела, а това носи успех.

Финансите ще са добри тази година, но ще се станат още по-добри през 2023г. Плутон е във вашият 10-ти дом на кариерата от много години. Той ще остане и тази година там, но се готви да продължи напред. Това ще се случи през следващата година. Така че, в продължение на много години вие сте се занимавали с проблеми, свързани със смъртта. Вероятно вашите родители са имали много кризи – може би са се подлагали на операции или са имали преживявания близо до смъртта. Вашият кариерен път е трансформиран (това е работа на Плутон). Много скоро, ще имате кариерата на мечтите си.

Нептун е във вашия 12-ти дом от много години. И така, вие от дълго време сте под силно духовно влияние. Тази година, когато Юпитер също е във вашия 12-ти дом на духовността, духовният живот става още по-важен и по-щастлив. Случват се духовни събития - и те ще доведат до светски и практически достижения. Вашите най-важни интереси тази година ще бъдат тялото, имиджа и външния вид (от 11 май до 29 октомври и след 21 декември); финанси; комуникационни и интелектуални интереси (след 20 август); кариера; приятели, групи и групови дейности и духовност (цялата година, но особено от 1 януари до 11 май и от 29 октомври до 21 декември).

Здраве

Здравето и енергията стават все по-добри през годините. Тази година, има само една бавна планета – Плутон – в стресиращ аспект, но повечето от вас няма да го усетят, само тези, родени в края на знака могат да бъдат засегнати. Всички други бавни планети са или в хармоничен аспект или ви оставят на мира. Така че здравето и вашата енергия, ще бъдат на висота тази година. Ако имате хронични заболявания, те няма да създават проблеми или няма да ги усещате толкова тежко, както обикновено. Здравето ви ще е сравнително добро тази година, но въпреки това ще има периоди, в които вашето здраве и енергия ще търпят спад. Това ще е в резултат от транзитите на бързите планети, но те не са тенденция за годината. Когато тези трудни транзити преминат, нормалното ви добро здраве и енергия ще се връщат.

Вашият празен 6-ти дом на здравето и работата, също е положителен сигнал. Не е е нужно да сте прекалено фокусирани в тази област. Ако няма нищо счупено, няма и какво да поправяте. Юпитер, както споменахме, ще прекара половината година във вашия знак. Това води до повишена плодовитост при жените в детеродна възраст. За други може да доведе до наддаване на тегло (в резултат на по-добрия живот). Така че, ще е необходимо да следите за килограмите. Вашата планета на здравето Меркурий, е бързо движеща се планета. През годината той ще премине през 12-те знака и домове на вашата карта (тази година ще премине през Козирог два пъти).

И така, има всякакви краткосрочни здравни тенденции, които зависят от това къде се намира Меркурий и видовете аспекти, които получава. Меркурий ще е ретрограден три пъти през годината. Това е време когато трябва да избягвате вземането на важни решения по отношение на здравето, както и всякакви процедури или изследвания. Вероятността от грешка се увеличава значително в тези моменти. Тази година Меркурий ще бъде ретрограден от 14 януари до 3 февруари, от 10 май до 2 юни и от 10 септември до 1 октомври. Като последният период, ще бъде много по-силен по своите ефекти, защото и други планети също ще бъдат ретроградни по това време и това ще създаде натрупващ ефект.

Дом и семейство

Вашият 4-ти дом, на дома и семейството не е забележим тази година. Само бързи планети ще преминават там. Това може да се тълкува като добър знак: клони към статукво. Няма нужда да правите важни промени. Освен това, миналата година, две важни планети излязоха от вашия 10-ти дом (където бяха в стресиращ аспект с вашия 4-ти дом), така че, нещата трябва да са по-лесни у дома тази година. Ще ви е по-лесно да балансирате кариерните и семейните си цели. Имайте предвид, че тази година ще има две лунни затъмнения, едното на 16 май, а другото на 8 ноември. Тъй като Луната управлява вашия 4-ти дом, всяко лунно затъмнение оказва влияние върху дома и семейството и това се случа два пъти (а понякога и три пъти) годишно.

Затъмненията могат да донесат драми в живота на членовете на семейството. Възможно е дълго потискани чувства (обикновено негативни) да излязат на повърхността. Често се налага ремонт в дома. Но, както беше споменато, вие преживявате това два пъти годишно и така, вече знаете как да се справите с тези неща.Тези драми обикновено са краткотрайни. Ако планирате основен ремонт на дома, може би е по-добре да изчакате до следващата година. Марс, който управлява тези неща, няма да посети вашия 4-ти дом тази година. Ако обаче правите козметични ремонти, 21 юни до 12 август би било подходящо време. Също така ще е добър период за закупуване на предмети за декорация на дома. Ако планирате да закупите развлекателно или спортно оборудване за дома, от 21 юни до 23 юли е благоприятно време за това.

Вашите родители вероятно са преживели много лични драми през последните няколко години -това може да включва много промени, операции, преживявания близо до смъртта. В някои случаи е имало действителна физическа смърт. Но това вече приключи, както беше споменато по-рано. Единият от вашите родители изглежда е много фокусиран върху парите и вероятно, ще има добра финансова година. (Изглежда, че и вие участвате в това от 6 март до 15 април.) Има шанс този родител да се премести след 11 май, но може да се случи и следващата година.

Ако имате деца, тях ги очаква стабилна година. Преместване е малко вероятно. Ако са женени, браковете им преминават през тест. Тук има силен стрес. Това не означава непременно раздяла – просто е необходима още много работа, за да хармонизират отношенията си. Ако са необвързани, брак е малко вероятен през тази година. Внуци, ако имате, вероятно ще се преместят. През втората част на годината, те стават по-плодовити от обикновено и като цяло им предстои добра година. Братята и сестрите, също ги очаква добра година, само след 20 август трябва да бъдат по-внимателни във физически план.

Финанси и кариера

Финансите са на видно място във вашия хороскоп тази година и това е така от много години. Уран във вашия дом на парите е направил много преобразувания и това ще продължи. Той е донесъл нужда от експериментиране и иновации във финансите. Отхвърляте всички правила – какво може и какво не – и се учите от собствен опити, чрез проби и грешки какво работи за вас. Нещата, които работят за другите, може да не работят за вас; неща, които ви е казано да избягвате, могат да ви бъдат от полза. Има само един начин да разберете и това е – да експериментирате. Не всички експерименти, ще са успешни. Но няма значение, така ще се научите какво не трябва да правите.

Уран е владетеля на 11-ти дом на приятелите, технологиите, науката, астрологията и астрономията. (Във вашата диаграма, той е действителният владетел на тези неща.) Така че всички тези области, ще са ви интересни като работа, бизнес или инвестиции. Онлайн светът също изглежда много важен във финансово отношение. Има всякакви онлайн компании и те ще са привлекателни както за инвестиции или така и за работа. Вашият технологичен опит е много важен за вашите финанси, така че е добре да сте в течение на нещата. Вие харчите повече за технологии, но и печелите от тях. Тези разходи изглеждат като добра инвестиция. Вашите социални контакти изглеждат важни и във финансово отношение. Тази година около вас ще има богати приятели, а с тях ще идват и възможности.

Уран в дома на парите прави финансите много вълнуващи. Няма да скучаете. Парите и възможностите могат да дойдат по всяко време или от всяко място и често по начини, които не сте очаквали. Печалбите също могат да бъдат по-нестабилни, но това е така от няколко години. Понякога те могат да надхвърлят въображението ви, но може да има и слаби периоди. Така че е добра идея да отделите малко пари за „черни дни“. Въпреки че 2023 г. ще бъде по-просперираща от 2022 г., предстоящата година ще бъде добра финансово. Юпитер ще премине във вашия собствен знак на 11 май и ще остане там почти половин година. (Той се завръща в Риби от 29 октомври до 11 декември.)

Юпитер във вашия знак сигнализира за добър, богат живот. Независимо от реалните ви приходи, ще живеете на по-висок стандарт. Хората ще ви виждат като проспериращ човек. Ще пътувате и ще се наслаждавате на всички удоволствия на сетивата. Юпитер ще се погрижи, да може да си позволите този живот. Той носи със себе си чувство на оптимизъм и дух „че може всичко да направите“. По този начин ще може да се справите с всички предизвикателствата, които възникнат на вашият път.

По отношение на кариерата, вие сте имали няколко години интензивен напредък. Миналата година обаче нещата са се успокоили и такова, ще е положението и през следващата. Платили сте дълговете си. Заслужили сте вашият успех. Сега се наслаждавате на плодовете на вашия труд. Създавате нови приятелства, с хора с висок статус, такива които могат да ви помогнат в кариерата. Приятелствата ще са също толкова важни, колкото и вашите собствени професионални умения.

Експериментирали сте много във финансовите въпроси и същата тенденция ще важи за вашата работа. Готови сте да изпробвате нови неща и подходи. Готови сте за иновации. Освен това през последните няколко години, сте имали много контролиращи и трудни за удовлетворяване шефове, това се облекчава сега. Технологиите са важни за вашите финанси и изглеждат също толкова важни за вашата кариера. Вашият технологичен опит, стимулира кариерата. Имате диаграма на някой с кариера в ИТ сектора или онлайн света.

Любов и социален живот

Това не е особено силна година по отношение на любовта и социалните контакти. Първо, вашият 7-ми дом на любовта е празен: през тази година там ще преминават само бързи планети. Освен това всички бавни планети са в независимия източен сектор на вашият хороскоп. Това е така от няколко години, но тази година, е още по-изразено. Въпреки че вашият западен социален сектор ще стане по-силен, по-късно през годината, той няма да бъде доминиращ. Така че предстоящата година е за вас самите и личните ви желания. Заемете се със самоусъвършенстване. В крайна сметка ако вие сте щастливи и другите ще бъдат щастливи. Затова се погрижете първо за вас.

Пред необвързаните няма никакви пречки за сключване на брак, но и няма нищо особено което да го подкрепя. Просто не изглеждате толкова заинтересовани. Разбира се, ще се срещате и общувате, но тръпката я няма. За тези от вас, които вече са женени или имат връзка, предстоящата година е стабилна. Финансите, кариерата и духовният живот, изглеждат много по-важни от социалния. Някои години са такива. Венера е вашата любовна планета. Тя е бързо движеща се и ще премине през всички знаци и домове на вашият хороскоп. (Тази година всъщност тя ще премине през вашия 10-ти дом два пъти.) Така че има много краткосрочни тенденции в любовта в зависимост от това къде е Венера и видовете аспекти, които получава.

Венера ще бъде ретроградна от 1 до 28 януари. Това допълнително ще усложни любовния живот. Отношенията сякаш вървят назад, вместо напред. Социалният живот и общуване, не отговарят на обичайните стандарти. Не е добра идея да вземате важни любовни или финансови решения през този период. На родителите ви, ще им е по-лесно през тази година. Бракът им е тестван през последните няколко години. Необвързаните братя и сестри, ще имат активен социален живот след 11 май. Има възможности за онлайн запознанствата в социални мрежи и сайтове. Децата, както споменахме, са подложени на изпитание на взаимоотношенията си тази година. Малко е вероятно да сключат брак. Внуци, ако имате, вероятността да се оженят тази година е минимална. Няма пречки, но и няма аспекти които да го подкрепят.

Въпреки че романтиката няма да има голямо значение за вас тази година, областта на приятелствата изглежда много важна и щастлива. Както споменахме по-рано, вие общувате с важни и успешни хора. Богатството и успехът ви вдъхновяват. Срещате приятели, докато преследвате своите кариерни и финансови цели. Ще харесвате хора, ангажирани с вашите финанси и кариера.

Самоусъвършенстване

Предстоящата година е много духовна – много повече, отколкото предишните години. Не само че Нептун е във вашия духовен 12 дом, но и Юпитер. Духовният Нептун в 12-ти дом благоприятства мистицизма. Показва как човек надхвърля материалния свят и вижда нещата от по-висока гледна точка. Тази способност да се издигнете над нещата, често е решение на много проблеми. Нещата, които изглеждат непреодолими, докато сте на земята, се разглеждат като „без проблем“, когато се погледнат отгоре. Може да видите, че пречките, които ви притесняват или спъват, са просто миг, който скоро изчезва. Също може да видите нещата, от различна гледна точка.

Юпитер в 12 дом е малко по-различен. Не става дума само за трансцендентност, а за разпознаване на духовните закони. Има някаква рационалност в това. Разбирането на духовните закони ви помага да ги прилагате. Докато Нептун не се занимава с никаква конкретна религия - Юпитер е религиозен. Всяка истинска религия се основава на духовни закони и последователите и се опитват да ги прилагат. Така че през следващата година, ще получите по-задълбочено вникване във всички религии – и особено тази, в която сте родени. Влиянието на Нептун може да накара човек да отхвърли всички религии, влиянието на Юпитер кара да разберете духовния и мистичен произход на своята религия. Всяка религия има своята мистична страна и това е година да я откриете.

Вашата духовна практика, ще е много актовна тази година. Сънищата ви хиперактивни и много откровенни. Трябва да водите дневник на сънищата си. Голяма част от това, което виждате, ще бъде разбрано едва по-късно. Всъщност сънищата ще са толкова активни и толкова интересни, че има опасност да пренебрегнете ежедневието. Този живот, където няма физически ограничения или граници, ще е много по-примамлив. Вие обаче харесвате физическото действие – така че опасността за вас е минимална. Вашите духовни способности - интуиция, психически способности, ще са много по-силни, отколкото в предишни години. Това е година за свръхестествени видове преживявания - синхроничност, предчувствия, чудотворни видове защита и други подобни. Духовният свят е около вас и ви съобщава за своето присъствие. Повечето от вас вече са започнали своя духовен път, но ако не, това е година да тръгнете по него.

Телец

04.21 - 05.21

Телец

Основни тенденции

Сатурн все още е в неблагоприятен аспект към вашият знак тази година, така че, ще трябва да наблюдавате енергийните си нива. Хубавото е, че той е единствената бавна планета в стресиращ аспект, така че здравето трябва да е добро. Вие сте в силен цикъл на кариера от много години и това ще продължава, въпреки че тази година трябва да работите повече, за да постигнете целите си. Сатурн във вашия 10-ти дом на кариерата предполага, че трябва да сте най-добрите във всичко което правите. Социалните контакти и приятелството, могат да отворят някои врати за вас, но в крайна сметка, ще трябва усилено да работите.

Уран е във вашия знак от няколко години и ще остане там през следващата. И така, вие изпитвате много внезапни и драматични лични промени. Сменяте своите концепции, вашият образ, начина по които искате другите да ви виждат. Това се случва от някои години и ще продължава през следващата. Много от тези промените са свързани с кариерата и външния свят и ви принуждават, да промените вашият имидж. Важно е да се научите да приемате промяната – това е основният житейски урок за този период. Това не винаги е комфортно, но в крайна сметка е за добро.

Плутон е бил във вашия 9-ти дом от много години и ще остане там през следващата. Но сега се готви да излезе от там. Благодарение на Плутон преживявате пълна трансформация на вашите религиозни и философски вярвания (това е целта му) и сега вашите убеждения са много по-здрави. Плутон също е вашата планета на любовта, много от тенденциите през миналите години в романтичните отношения остават в сила. Изглеждате предпазливи за любовта, консервативни. Предпочитате стабилни хора – може би по-възрастни хора. Но това ще се промени, през следващите години.

Юпитер ще прекара приблизително половин година във вашия 11-ти дом, а другата половина във вашият 12-ти дом. И така, в началото на годината, ще сте настроени за създаване на нови приятелства, закупуване на високотехнологично оборудване и ще сте по-ангажирани със социалните мрежи. Тези нови приятели изглеждат одухотворени и сякаш играят голяма роля във вашия духовен живот. На 11 май Юпитер ще се премести във вашия 12-ти дом и това ще активира духовния живот. Възможни са духовни пробиви и дори свръхестествени преживявания. Ще научите, че има нещо много повече, отколкото се вижда на повърхността. Вашите най-важни интереси тази година ще бъдат тялото, образа и личния външен вид; религията, философията, висшето образование и пътуванията в чужбина; приятелите, груповите дейности и технологиите. Духовността (от 11 май до 29 октомври и след 21 декември) и финансите (след 20 август).

Здраве

Здравето, както споменахме по-горе, ще бъде добро. Само Сатурн е в стресиращ аспект. Разбира се, бързите планети понякога ще правят стресиращи аспекти, но те не са тенденция за годината, а само краткосрочни моменти. Когато тези кратки аспекти се разпаднат, вашето здраве и енергия, ще се възстановят. Тъй като Венера, освен планета на любовта, е вашaта планета на здравето, доброто здравословно състояние е пряко свързано със социалното общуване, крепките приятелства, стабилният брак и любовта към живота. Проблемите в тези области, могат да повлияят негатично на вашето състояние. Така че, ако възникнат проблеми, възстановете хармонията в отношенята възможно най-бързо.

Доброто здраве за вас също означава „да изглеждате добре“. Така че, ако не се чувствате добре, купете си ново облекло или аксесоар или си направете нова прическа или маникюр. Въобще направете нещо което да подобри вашият имидж. Ще се почувствате много по-добре. Другото послание на хороскопа е че доброто здравето ще направи повече за вашия външен вид, отколкото най-скъпата козметика. Състоянието на вашето здраве, влияе силно на външният ви вид (въпреки че това не е така за всеки). Така че, бъдете здрави и ще изглеждате добре.

Венера, вашата здравна планета, също е управител на вашият хороскоп. Това само по себе си е положителен сигнал за здравето. Това показва значението му във вашия живот и това, че вие му обръщате внимание. Венера е бързо движеща се планета и през годината тя ще премине през цялата ви диаграма. И така, има много краткосрочни тенденции в зависимост от това къде се намира Венера и аспектите, които получава. Венера ще направи един от редките си ретрогради в началото на годината, от 1 до 28 януари. Това време е противопоказно за операции, изследвания или лечебни процедури. Шансовете за грешки или грешни диагнози, се увеличават. Това също не е добър период да правите важни промени в диетата или в ежедневния си режим.

Дом и семейство

Вашият 4-ти дом на дома и семейството не е виден тази година, това клони към статукво. Предстоящата година, ще бъде почти като миналата. Показва чувство на задоволство и че няма нужда да правите специални промени. Добавете към това, че горната, дневна страна на вашият хороскоп е много по-силна от нощната. Това показва повече фокус върху кариерата и външните цели, отколкото върху домашния живот и семейството. Въпреки че нощната страна на вашата диаграма ще стане по-силна през годината, няма да доминира. С изключение на Уран, само бързи планети ще преминават през нощната страна на хороскопа. Същото важи за вашия 4-ти дом. Някои години са такива. Космосът се стреми към балансирано развитие. Различни качества и интереси, имат приоритет през дадени години.

Това е много по-силна година за кариерата, отколкото за домашния живот. Разбира се, тук ще има някои драми. Има две слънчеви затъмнения тази година, и тъй като Слънцето е вашата планета на семейството, със сигурност ще донесат някои семейни драми или смущения в дома. Но вие преминавате през тези неща два пъти годишно и знаете как да се справяте. Марс, планетата, която управлява строителството и ремонтите, няма да влезе в 4-ти дом тази година. Така че, ако ги планирате ремонт, може би е по-добре да изчакате до следващата година. Ако правите само козметични промени – боядисване или закупуване на предмети за декор, 12 август до 5 септември трябва да е добро време за това.

Единият от родителите ви вероятно е бил под стрес много години. Може би се е сблъсквал с много промени, премествания и тази тенденция продължава през следващата година. Може да няма физичесо преместване, но да остава на различни места за дълги периоди. Деца ако имате, им предстои стабилна семейна година, любовният им животът изглежда много активен и щастлив. Ако са на подходяща възраст, може да сключат брак. Ако са по-млади, ще създадат много нови приятелства. Може също често да се местят тази година или да правят ремонти в дома. На братята и сестрите, им предстои добра година. Обвързаните от тях, вроятно са имали проблеми в брака или изпитания във връзките през последните години (особено 2018 и 2019), но нещата изглеждат по-лесни през следващата.

Финанси и кариера

Финансовият ви нюх е легендарен. Много сте добри, когато става въпрос за бизнес и правене пари, това ви харесва. Рядко може да срещнете представител на вашият знак, наистина беден. Някой може да се оплакват от финансите - но ако слушате оплакванията се вижда, че не са бедни. Често ще ги чуете да казват: „О, Боже, аз съм в истинска криза! Изхарчил съм последния си милион!' Или: „Последната годината беше ужасна финансово, печалбите на моята компания са намалели с 10 милиона. Година преди правихме 15 милиона!' Така че Телците винаги се интересуват от финанси. Но тази година по-малко от обикновено. Кариерата и позицията в обществото, ще са по-важни от парите. Като цяло това е нещо добро. Показва усещане за задоволство, няма нужда да правите големи промени или да се фокусирате твърде много в тази област. Дома на парите е празен тази година. Едва след 20 август Марс ще прекара необичайно време в този дом. По принцип той остава в знак и дом за месец и половина, но тази година той ще бъде във вашия 2-ри дом за повече от четири месеца.

Марс, във вашият дом на парите показва активност. Може да ви застави да рискувате (макар че по принцип не харесвате риска). Може да се наложи да взимате бързи финансови решения -което не е във вашата порода. Ако слушате интуицията си, тези решения ще бъдат верни. Но ако не и се доверявате, са възможни неуспехи. Добрата новина е, че вашата интуиция вероятно ще е изострена. Марс е управител на вашия 12-ти дом на духовността, така че ще разчитате повече на интуицията и със сигурност ще я използате във финансовите въпроси. Ще бъдете по-милосърдни през този период. Вашето участие в благотворителност и алтруистични каузи - ще е засилено. Бързодвижещият се Меркурий е вашата финансова планета. През годината той ще премине през целият ви хороскоп - всички знаци и домове. По този начин са вероятни много краткосрочни тенденции във финансите.

Кариерата, ще е на преден план тази година. Изглежда много успешна. Вашият статус и позиция ще се подобрят. И вие, ще вложите всичко от себе си. Сатурн във вашият дом на кариерата показва това. Вие успявате, защото сте най-добрите в това, което правите. Може би шефовете, ще са по-взискателни. Но правилната стратегия тази година, е да им дадете повече, отколкото искат. Тази година също са вероятни много пътувания, свързани с работата. Уран, вашата планета на кариерата е била във вашият 1-ви дом в продължение на много години и ще остане там още няколко. Това е сигнал за щастлива кариера. Това показва, че шефове и авторитетни фигури, ще са благосклони към вас (въпреки че, ще са взискателни). Щастливите възможности за кариера идват сами при вас: няма нужда да бягате след тях. Изглеждате и се чувствате благополучни. Хората ви уважават и виждат във вас успя човек.

Любов и социален живот

Вашият 7-ми дом на любовта не е изразен тази година. Също така, почти всички бавни планети са в източната част на вашата диаграма, сектора на индивидуалността. Така че, това не е много активна в романтично отношение година. Фокусът е повече върху вас самите и личните ви интереси. С Уран във вашият знак, дори сте по-независими от обикновено. В очите на вашият съпруг, партньор, любим човек, може да изглеждате по-непокорни и независими, желаещи лична свобода. Това може да е тест за вашите отношения. Тези, обвързани романтично с Телци, трябва да им оставят повече свобода, доколкото е възможно, стига да не е разрушителна.

Уран не е единственият, който тества вашата връзка тази година. Четирите затъмнения, които се случват през 2022 г. падат по осите на 1-ви и 7-ми дом. Две от тях - лунното затъмнение на 16 май и слънчевото на 25 октомври - са във вашия 7-ми дом на любовта. Другите две затъмнения – слънчевото на 30 април и лунното на 8-ми ноември – ще засегант вашият партньор. Така любовта е подложена на изпитание от двете страни. Не е задължително това да е раздяла. По скоро означава, че ще е необходимо повече да работите, за да хармонизирате отношенията. Необвързаните едва ли ще се решат на брак тази година. Може да правите запознанства и да създавате връзки, но брак не е препоръчителен. Любовният живот изглежда твърде нестабилен. Това е още един житейски урок за вас. Не обичате промяната. Обичате рутината и статуквото. Да се научите да се справяте с промяната – дори да я харесвате - това е много важно в тези дни.

Докато романтичният живот ще е предизвикателен, сферата на приятелството изглежда много щастлива. (Нещата винаги се компенсират. Когато една област е слаба, друга става силна. Взема се от едно място и се дава на друго.) Срещате се с нови и значими хора - духовни хора. Може би взаимодействате с групи с духовна насоченост. Взаимоотношенията на родителите, също се тестват тази година. Отношенията на братята и сестрите, са преминали през изпитания от 2018 до 2020. Сега нещата ще са по-лесни. Децата, ако са на подходяща възраст, може да сключат брак. Внуци ако имате, ги очаква стабилна в любовно и социално отношение година.

Самоусъвършенстване

Предстоящата година ще бъде дълбоко духовна. Тези, които вече са поели по своя духовен път, ще го задълбочат и ще прогресират. Тези които все още не са го направили, вероятно скоро ще поемат по този път. Юпитер ще се премести във вашия 12-ти дом на духовността на 1 май и ще прекара приблизително половин година тук. Духовната практика става по-приятна. Очаквате с нетърпение зниманията с нея. Това е година, в която духът ще ви отведе до детоксикация, и не само физическа, но умствена и емоционална. Юпитер е владетел на вашия 8-ми дом, който управлява тези неща. Основното блокиране на духовния прогрес (прилагането на духовните закони) е отрицателната психическа и емоционална нагласа - негативното мислене. Това се нуждае да бъде изкоренено.

Понякога тези неща са се натрупвали, много години (дори цял живот), и често има голяма подкрепа за подобно мислене от света – масовото съзнание. И така, изваждането на корена на тези неща е голяма работа. Не се случва за миг. Но ако вършите всичко ден след ден, ще виждате подобрение всекидневно. Няма значение, че крайната цел все още не е постигната. Няма значение, че изглежда далече. Всеки ден се доближавате все повече и повече и това е важното. Има много методи за психологическа детоксикация. Интуицията, ще ви покаже най-правилната за вас. Това е година, в която научавате, че всички предизвикателства в живота - социални, романтични и професионални - са необходими за вашата еволюция. Същото важи и за всички внезапни и драматични лични промени и нестабилност. Те са водачи - стълбове по пътя, управляван отгоре.

Вашата духовна планета Марс, ще прекара необичайно много време във вашият дом на парите тази година. Това би било добро време, да навлезете по-дълбоко в духовните закони на богатството. По правило сте привлечени от материалните неща, които могат да се видят и пипнат. Разчитате на вашите банкови сметки и инвестиции. Но духът изобщо не се интересува от това колко пари имате. В духовното има всичко. Когато вие управлявате духовните закони на изобилието - вие работите с ресурсите на Вселената. Духът увеличава и активира '“човешкия капитал“- идеите, навиците и уменията - които създават богатство. Ще бъде добра идея, да прочетете колкото може повече литература по тази тема.

Близнаци

05.22 - 06.21

Близнаци

Основни тенденции

Въпреки че 2021 г. беше успешна, 2022 г. ще бъде още по-добра. Вашата кариера върви нагоре, професионалния ви статус също. Ако имате собствен бизнес, ще затвърдите своята репутация. Юпитер преминва през вашият 10-ти дом на кариерата тази година и ще бъде там до 11-ти май. По-късно ще се върне за кратко, от 29 октомври до 21 декември. Използвайте това време да завършите незавършените дела. Здравето е добро, но ще се подобри още повече след 11 май, когато Юпитер се отдалечи от стресиращия аспект. След 11 май ще има само една бавна планета в стресиращ аспект - Нептун. Всички останали или създават хармонични аспекти, или ви оставят на мира.

Финансите не изглежда, да са на първо място тази година. Вашият дом на парите не е изразен. Въпреки това, като цяло, когато кариерата върви добре, финансите са склонни да следват същото ниво. Плутон е бил във вашия 8-ми дом на регенерацията в продължение на много години и предстоящата година, ще остане там. (Той се кани да го напусне следващата година и до 2024 г. вече няма да е там.) Вероятно сте се занимавали с проблемите със смъртта и трансформаията. Може би е имало операции или почти... смъртни видове преживявания в живота на чичовци, лели и свекъри. Това все още е проблем през следващата година.

 

Сатурн е във вашия 9-ти дом от 2021 г (той беше за малко там през 2020 г.). Така вашите религиозни, философски и метафизични вярвания стават по-задълбочени. Пътуването е ограничено. На студентите и учениците се е налагало по-усърдно да учат. Тази тенденция се запазва и през следващата година.

 

Уран е бил във вашия 12-ти дом на духовното вече няколко години, което говори за голям опит, размишления и промяна във вашия духовен живот. Сменяте ученията и учителите доста бързо. Гравитирате към нови пътища и нови системи. Вашите най-важни интереси тази година ще бъдат секс, лична трансформация и окултни изследвания, висше образование, религия, философия, теология и пътувания в чужбина. Кариера, приятели, групи, групови дейности и наука (от 11 май до 29 октомври и след 21 декември ). Духовност, образ и външен вид (след 20-ти август).

 

Здраве

 

Здравето, изглежда добро тази година. До 11 май има само две бавни планети в стресиращ аспект, а след това ще остане само една. (От 29 октомври до 21 декември, когато Юпитер се върне обратно в Риби, отново ще има две — но това е временно). Вашият 6-ти дом на здравето е празен тази година, което е положителен сигнал. Няма нужда прекалено да се фокусирате върху здравето, тъй като няма нищо лошо. Тези, които имат хронични заболявания, тази година може да не ги усетят. Имайте предвид, че ще има периоди в година, в които здравето ще е малко по-нестабилно от обикновено. Тези периоди идват от транзитите на бързите планети и са временни, не са тенденция за годината. Когато те преминат нормалното ви добро здраве и енергия, ще се върнат.

 

Вашата планета на здравето Плутон е била в знака на Козирог от много години. Така че, със сигурност гравитирате към ортодоксалната медицина. Харесвате изпитаните неща. Дори и да сте избрали алтернативна терапия, ще предпочитате тези, които са издържали теста на времето. (В духовните въпроси, ще експериментирате, но не и със здравето.) С вашата планета на здравето в земен знак, ще имате добра връзка с лечебната сила на природните елементи. Терапията с кристали, ще бъде интересна и силна.

 

Ако не се чувствате добре, прекарайте известно време в планината, сред стари гори - места, където земната енергия е много силна. Не е нужно да правите нещо, просто поглъщайте енергията (това също, е добро място за медитация). Калолечнието също ще бъде много полезно, прилагайте го на всяка част от тялото, която ви боли. Плуването в басейни с минерална вода, също би работило добре за вас. Естествената вода винаги е най-добра, но ако нямате възможност може да си купите минерали и да ги добавите към вашата вана.

 

Дом и семейство

 

Дома и семейството, няма да е особено важна област тази година за вас. Има различни причини за това. Първо, вашият 4-ти дом е основно празен, само бързи планети се движат там и тяхното въздействие е временно. В допълнение, вашият 10-ти дом на кариерата е много силен - особено до 11 май. И най-важното, всички бавни планети са в горната (дневната) страна на вашата диаграма – отговаряща за външната дейност и постиженията. Така че, това е година в която ще служите най-добре на семейството с вашият успех – тоест когато им осигурявате материален комфорт. Хубаво е да сте с децата, да ходите заедно на забавни и спортни мероприятия, но успехът ви, ще им служи по-добре. Това е година, в която външния успех, ще създава семейна хармония. Семейството винаги е важно за вас - Меркурий, управителят на вашия хороскоп, е също вашата семейна планета. Това показва силна връзка с близките. Но тази година, ще е по-малко от обикновено.

 

Меркурий е бързо движеща се планета и през през годината той ще премине през цялият ви хороскоп. И така, ще има много краткосрочни тенденции, които зависят от това къде се намира Меркурий и аспектите, които получава. Меркурий ще е ретрограден три пъти тази година (което е обичайно). Тези периоди са от 14 януари до 3 февруари, от 10 май до 2 юни и от 10 септември до 1 октомври. Последния ретрограден период, вероятно ще има по-силен ефект, тъй като и други планети също са ретроградни и това ще засилва въздействието му. Така че през тези времена избягвайте да взимате важни решения относно дома и семейството. Първо си изяснявайте всичко, усланяйте се на фактите. Разрешете всички съмнения, истината може и да не е такава, каквато си мислите.

 

Марс няма да премине през вашия 4-ти дом тази година, така че ако планирате основен ремонт, вероятно е по-добре да изчакате до следващата година. Въпреки това, ако правите козметични промени в дома, както и закупуване на предмети за декор, от 5 до 10 септември и от 29 октомври до 16 ноември, ще бъде добро време. На вашите родители им предстои една много добра година. Единият от родителите, ще е много силен в социалната сфера, а другият във финансовата. Ще имат хубав светски живот. Ако имате деца и са на подходяща възраст, може да очаквате наследник. Преместване за тях е малко вероятно, но може да ремонтират съществуващия си дом. Братята и сестрите, може да се преместят по-скоро през 2024 г., отколкото сега. Внуци ако имате, има вероятност да се преместят тази или следващата година.

 

Финанси и кариера

 

Кариерата, работата и мисията ви в живота - е много по-важна от парите тази година. Вашият дом на парите, е по принцип празен. Само бързи планети ще минават там и ефектите им, ще бъдат краткосрочни. Това може да се чете, като добър знак. Показва задоволство от нещата такива, каквито са, и няма специална нужда да правите важни промени. Печалбите ще бъдат повече или по-малко, като миналата година. Тази година имаме две лунни затъмнения и тъй като Луната е вашата финансова планета, те ще внесат корекции и драми във финансовият ви живот. Но това не е нещо ново за вас, тъй като преминавате през това два пъти (понякога три пъти) годишно и знаете как да се справите с тези неща. Лунните затъмнения са на 16 май и 8 ноември.

 

Луната е най-бързо движещата се от всички планети. Докато Меркурий, Венера и Слънцето, се нуждаят от една година за да преминат през вашата диаграма, Луната преминава през цялият ви хороскоп за един месец. Така че, има много краткосрочни финансови тенденции. Но като цяло, вашата способност за печалби ще бъде най-силна, на нарастваща Луна. Вие сте силни във всички области включващи комуникация - журналистика, писане, телекомуникации, реклама, преподаване и изнасяне на лекции и търговия — покупки и продажби. С Луната като ваша финансова планета, може също да печелите чрез недвижими имоти, хранителен бизнес, ресторанти, хотели и всички индустрии, обслужващи собствениците на жилища. Психологията също е интересна за вас. Юпитер ще премине през вашия 10 ти дом до 11 май (и след това ще се върне от 29 октомври до 21 декември). Това е класически сигнал за успех и напредък в кариерата. Пред вас се разкриват нови възможности и хоризонти. Предишните ограничения отпадат.

 

Юпитер също е вашата любовна планета. Вашият съпруг или партньор, ще са много активни и полезни в кариерата ви. Приятелите също. Вашите социални контакти играят огромна роля. Като цяло социалните ви умения, ще отворят много врати пред вас. Вашият съпруг или партньор, също са много успешни. Може да се запознаете с влиятелни хора, с висок стандарт на живот, които да ви помогнат във вашата кариера. Тази година ще бъде много важно да посещавате или организирате събирания и партита. Друг начин за тълкуване на този транзит е, че вашият брак и любовен живот е истинската ви кариера тази година – да подкрепяте напълно любим човек.

 

Любов и социален живот

 

Любовният и социалният ви живот, изглеждат много щастливи тази година. Въпреки че вашият 7-ми дом на любовта е основно празен - само бързи планети ще минават там - вашата любовна планета Юпитер, е много силно позиционирана точно в горната част на хороскопа. Юпитер също е в собствен знак до 11 май, което допълнително го укрепва. Така, предстои ви силна социална година, ще сте привлекателни и ще се харесвате на хората. Социалният живот, ще се разшири. Необвързаните, може да сключат брак тази година. А тези, които имат дългогодишни отношения, ще се наситят на повече романтика. С вашата любовна планета в 10-ти дом, вие сте привлечени от популярни и властни хора. Силата е силен афродизиак в наши дни. Но статуса и силата, не ви стигат. Привлечени сте от духовни, творчески и идеалистични хора: Юпитер е в Риби и се среща с Нептун.

 

Така че, вашият идеален партньор (най-вече за необвързаните) е някой с висок статус, но също така занимаващ се с благотворителност и добри дела. Някой, който може би е главен изпълнителен директор на корпорация, но същевременно харесва поезия или музика. Практичен човек, който може би прекарва ваканцията си в духовно уединение. Това са типовете хора, към които ще гравитирате и често ще срещате такива хора. Любовната планета в 10-ти дом показва, че голяма част от вашето общуване е свързано с кариерата. Въпреки това, един от проблемите на този транзит е тенденцията, да предпочитате отношения основани на удобство, а не на истинска любов. Ще трябва да помислите за това. Романтичните и социални възможности се случват, докато преследвате целите си в кариерата или може би с хора-участващи във вашата кариера. На 11 май Юпитер ще се премести във вашия 11-ти дом на груповите дейности, мечтите и приятелите и ще остане там до 29 октомври. След това, ще се върне във вашия 11-ти дом на 21 декември.

 

С Юпитер в 11-ти дом, любовните нагласи се променят. Сега ще сте привлечени от взаимоотношения с връстници, хора равни на вас. Искате да бъдете и приятели с вашият партньор. Любовната планета в Овен от 1 май сигнализира за любов от пръв поглед. Ставате по-агресивни в любовта, не играете игри, директни сте. Ако харесвате някого, ще го кажете веднага. Има тенденция да започвате връзки твърде бързо. Любовната планета в 1-ви дом показва, че романтичните възможности могат да се случат онлайн, чрез социални медии и сайтове за запознанства. Често показва, че някой, който е бил „просто приятел“ може да стане нещо повече. Също има тенденция за голям късмет. Това е период, в който най-големие надежди и желания в любовта, могат да се сбъднат.

 

Самоусъвършенстване

 

Уран е във вашия духовен 12-ти дом от няколко години и ще остане там още няколко. Уран е бавно движеща се планета и транзитът му през 12-ти дом, всъщност не е събитие, а „процес“-който се случва във вашия духовен живот. Изхвърляте всички стари книги с правила - старите традиции, убеждения - за да научите какво работи или не за вас. Има основни духовни насоки, но всеки човек постига своят път, по свой собствен начин. Така че, се очакват много промяни и пресявания в тази област.

 

Изучавате различни духовни течения, привличат ви алтернативни учители, търсите новото и неизпитаното. Научавате какво работи за вас, чрез проба и грешка. Уран управлява вашия 9-ти дом на религията. По този начин хороскопът показва, че е време за изследване мистичните пътища на вашата собствена родна религия. Винаги сте имали ключ към просветлението, но не сте го знаели. Пътуването до свещени места, също би подпомогнало духовното ви развитие. Уран също поддържа научен подход към Божественото. Зад всичко очевидно стои науката.

 

Това е добра година за изследване на това. Транзитът също така благоприятства езотеричната астрология - духовната и философска страна на астрологията. Венера е вашата духовна планета. Така че, когато сте влюбени, в състояние на хармония — лесно приемате Божественото. Самата любов е жизнеспособен път. Венера също управлява вашия 5-ти дом на творчеството. По този начин креативността, също е много важна. От изучаване и прилагане на законите на сътворението, може да разберете действията на Великия Създател.

Рак

06.22 - 07.23

Рак

Основни тенденции

Сега, когато Сатурн се е отдалечил от негативният аспект (и това започна в края на 2020 г.) здравето и енергията, вероятно са се подобрили значително. А с повече енергия, може да постигнете повече. Сатурн, вашата планета на любовта, е била във вашият 8-ми дом от декември 2020 г. и ще остане там следващата година. Това има тенденция да ограничава (макар и не да елиминира) сексуалните пориви. Призовани сте да се съсредоточите върху качеството, а не количеството. В любовта, сексуалният магнетизъм изглежда най-важното нещо, но няма нужда да се прекалява.

Нептун е бил във вашия 9-ти дом на религията, философията и теологията в продължение на много години и ще остане там още няколко. Така вашите религиозни вярвания се одухотворяват и рафинират. Този транзит, също ще повлияе на вашите предпочитания за пътуване. Може би, ще предпочетете да пътувате по вода – морски круизи - а не по въздух или суша. С Юпитер във вашия 9-ти дом до 11 май и от 29 октомври до 21 декември, пътуванията през предстоящата година, са още по-подчертани. Ще пътувате по различни начини, но пътуването по море изглежда най-привлекателно за вас. Това е година за круизи. 2022г., ще е много успешна, както и следващата. На 11 май Юпитер ще се премести във вашия 10-ти дом на кариерата и това е класически сигнал за успех. Добре се справяте със задълженията си и висшестоящите непременно ще го забележат.

Уран е във вашия 11-ти дом на приятелите от няколко години. Така социалният ви кръг се променя. Намирате нови приятели, внезапно и неочаквано, а и самите сте привлечени от нетрадиционни типове хора. Настоящите приятели, преминават през много лични промени. Марс ще прекара необичайно дълго време във вашият духовен 12-ти дом. Обикновено престоява около месец и половина във всеки дом, но тази година, той ще прекара повече от четири месеца във вашият духовен дом. Така че духовният живот, ще стане по-активен след 20 август. А това, ще помогне и на вашата кариера. Областите от които ще се интересувате най-много тази година са любовта и романтиката; секса, личната трансформация, висшето образование, религията, философията и пътуванията в чужбина; кариерата (от 11 май до 29 октомври и след 21 декември ); и духовността (след 20 август).

Здраве

Здравето се е подобрило много през 2021 г. Плутон все още е в негативен аспект, но ще го усещат само тези от вас, родени по-късно в знака. Юпитер, вашата здравна планета, ще направи стресов аспект от 11 май до 29 октомври и след 21 декември. Но негативните аспекти на Юпитер обикновено са леки, а могат да носят експанзия и добри неща. Всеки път, когато здравето се подобри, има тенденция да се доверявате на лекари, терапевти или ново лекарство или лечение - това може да са средствата за подобрение - но реалността е, че планетарните сили са се изместили във ваша полза. Въпреки че здравето ви ще е добро, може да го направите още по-добро. Диетата е много важна за вие — повече, отколкото за другите знаци. (Може би, защото сте най-добрите готвачи от зодиака.)

Това, което ядете, е важно и трябва да бъде проверявано. Но също е толкова важно как се храните. Актът на храненето трябва да бъде издигнат над простото удовлетворение на апетита, към акт на поклонение. Вибрациите на акта трябва да бъдат повишени. Храната трябва да се приема спокойно. Добре е също да я благославяте (със собствени думи) и да благодарте за нея на Създателя преди хранене (със собствени думи). Това не само ще повиши вибрациите на храната, но и на храносмилателната система. По този начин, ще получавате най-доброто от нея и ще я усвоявате по-добре. Главата и лицето стават важни от 11 май до 29 октомври, след 21 декември и през следващата година, когато вашата здравна планета Юпитер се премести в Овен. Редовният масаж на скалпа и лицето, ще бъде от полза. Ще укрепите не само тях, но и цялото тяло.

Обърнете също внимание на гнева и страха, двете емоции, които често предизвикват стрес. Медитацията ще бъде от голяма помощ тук. Мускулатурата също придобива значение от 11 май до 29 октомври и след 21 декември. Не е нужно да сте бодибилдър. Нуждаете се само от добър мускулен тонус. Активните физически упражнения са иделни за това – но се съобразявайте с вашата възраст и етапа от живота. Вашата здравна планета Юпитер, ще прекара приблизително половин година в знака на Риби. Не само това, той ще се движи с Нептун, най-духовната от всички планети. Така че това е година, в която ще се възползвате от техниките за духовно изцеление. Ако не се чувствате добре, обърнете се към духовен лечител.

Дом и семейство

Домът и семейството винаги са важни за вас, но всичко в живота е относително. Тази година – както и през последните няколко години - домът и семейството са по-малко важни от обикновено. Вашият 4-ти дом е празен, докато 10-ти дом на кариерата става много силен след 11 май. Само бързи планети ще преминават през вашия 4-ти дом тази година и тяхното въздействие, ще е временно. Не само това, но и дневната страна на вашия хороскоп - областта на външните постижения - ще доминира над нощната страна. Всички бавни планети, ще бъдат в горната половина на вашия хороскоп. Нощната страна, която отговаря за дома, семейството и емоционалното здраве, ще става по-силна с напредването на годината, но няма да бъде доминираща. Възможно е да служите на семейството си, като постигате успех във външните дела и кариерата. Сключването на нови сделки, продажбите или повишението в работата, може да е по-добро в дългосрочен план, отколкото да посещавате училищни игри или футболни мачове с децата. Няма да пренебрегнете семейството си, просто ще му служите по различен начин. Тази липса на фокус, може да е за добро. Показва задоволство - няма нужда да правите драматични промени у дома, тъй като по принцип всичко е наред. Премествания, не са вероятни.

Венера е вашата семейна планета, а тя е бързо движеща се. В течение на една година, тя ще премине през целия ви хороскоп. По този начин има много краткосрочни тенденции за дома и семейството, които зависят от това къде се намира и какви аспекти получава. Венера като вашата семейна планета показва, че се стремите към любящо и хармонично семейство и комфортен домашен живот. Искате дома ви да е красив. Често ще купувате декорации за дома и ремонтирате. Но ако планирате основен ремонт, по-добре е да изчакате до следващата година, тъй както тази Марс няма да премине през вашия 4-ти дом. (Ще има периоди, в които Марс и Венера са заедно или правят хубави аспекти един към друг. Тези периоди може да използвате за козметични и дребни ремонти: 1-9 март и 1-20 октомври са два такива периоди). Също от 29 септември до 23 октомври е добър момент, за закупуване на предмети за декорация на дома.

Единият от родителите ви, вероятно ще работи от дома тази година. На него също му предстои много силна година в любовен и социален план. Ако той или тя е необвързан, е възможна сериозна любовна връзка и дори брак. Другият родител, може да очаква силна финансова година. Той или тя живее на висок стандарт и се наслаждава на всички удоволствия на сетивата. Но премествания, не са вероятни. Братята и сестрите, ще имат много добра година в романтично отношение. Възможно е да скючат брак или да заживеят заедно с техният партньор. Преместване също е възможно след 11 май или следващата година. Децата ви е малко вероятно да се местят в нов дом тази година. Те трябва да използват пространството, с което разполагат по-ефективно. Малко реорганизиране, ще свърши работа. Ако имате внуци, им предстои една добра година и просперитет.

Финанси и кариера

Вашият дом на парите, не е силен тази година. Само бързи планети ще минават там и ефектите им, ще са краткосрочни. Изглежда финансите, няма да ви създават проблем тази година. Кариерата е много по-важна. Възможно е да предпочетете работа с по-голям статус, но с по-ниско заплащане, пред работа с по-нисък статус, но по-платена. Тази липса на фокус върху парите, може да се чете като нещо добро. Изглежда, сте доволни от финансите такива, каквито са, и нямате нужда да правите големи промени (те така или иначе, ще се случат). Печалбата трябва да е като миналата година. Тази година има две слънчеви затъмнения, които ще повлияят на финансите (Слънцето е вашата финансова планета), едното на 30 април и другото на 25 октомври. Това може да провокира финансови сътресения и да ви принуди да направите корекция на курса във финансовия си живот. Обикновено, събитията предизвикани от тези затъмнения, показват къде вашите финансови стратегии са нереалистични. Това не е нещо ново за вас. Преминавате през това два пъти годишно и знаете как да се справите.

Слънцето е бързо движеща се планета, която минава през всеки знак и дом на вашия хороскоп в рамките на една година. По този начин, има много краткосрочни финансови тенденции, които зависят от това къде се намира Слънцето и аспектите, които получава. Кариерата, ще е на преден план тази година и ще е много успешна. Юпитер, както споменахме по-рано, ще премине през вашия 10-ти дом на кариера от 11 май до 29 октомври и след 21 декември. Този транзит носи престижни възможности за работа и общо разширяване на вашите кариерни хоризонти. Юпитер също е вашата планета на здравето и работата. Това може да се тълкува, че да останете здрави е вашата истинска мисия. Може също да показва възможности за кариера в областта на здравеопазването. Освен това, добре се справяте със задълженията си на работа и това носи успех.

Вашата планета на кариерата Марс, ще прекара необичайно дълго време във вашия 12-ти дом на духовността. Това ще стане след 20 август. Сигнализира за желание за по-духовен тип кариера – нещо по-смислено за душата. Но също така показва, че участието в благотворителни организации или алтруистични дейности, ще подпомогне вашата кариерата. Тези неща са добри сами по себе си, но също така могат да стимулират кариерата като страничен ефект (може би като ви позволяват да създадете важни връзки или да подобрите професионалния си профил).

Любов и социален живот

Вашият 7-ми дом на любовта е силен от много години и особено от 2018 до 2020 г. Тази година е по-малко изявен, но все още е на фокус. Със Сатурн като ваша любовна планета, сте по-консервативни и традиционни в любовта. Но от миналата година, когато Сатурн се премести във Водолей, изглеждате по-експериментални. Харесвате улегнали и амбициозни хора, но също така и по-нестандартни, вълнуващи. Ще ви привличат, астрономи, астролози, програмисти и изобретатели. Харесвате романтичните партньори, но открояващи се в тълпата. Вашата любовна планета управлява вашия 8-ми дом на регенерацията. Това говори за влечение към богатството. Тези от вас, които вече имат връзка, партньора им ще просперира – той е много фокусиран върху парите. Това може би е добре, защото компенсира вашата липса на финансов фокус тази година.

Вашата любовна планета в 8-ми дом показва важността на сексуалния магнетизъм. И ако той липсва, дори да срещнете някой гений, богат и успешен, нищо няма да се получи между вас. От друга страна, добрият сексуален магнетизъм сам по себе си, не може да поддържа отношенията. Да, добрият секс е плюс в една връзка, но само до известно време. Необходими са и други неща. Плутон, общият владетел на секса, е във вашия 7-ми дом от около двадесет години. Това също сочи за важността на сексуалния магнетизъм. Необвързаните едва ли ще се оженят тази година. Ще харесват неангажиращите връзки - където могат да изследват и експериментират в любовта. Управителя на вашият 5-ти дом на забавлението и творчеството, във вашия дом на любовта, също действа срещу брака. Искате леки забавления и любов (и може би ще срещате подобни хора). Трудностите и задълженията, не са ви интересни.

Ще имате много романтични възможности чрез онлайн сайтове за запознанства и социални мрежи. Също при участие в групи и организации. Областта на приятелствата също е много активна тази година. Случва се пресяване. Много от приятелствата, ще преминават през различни изпитания. Често това не се случва заради вашата връзка, а заради личните драми и промени, които се случват в живота на приятелите. Много от тях преживяват трансформиращи събития - в някои случаи операции или нещо свързано със смърта. Някои приятелства могат да приключат тази година, но ще създадете нови. Може да създадете ново приятелство, по всяко време и на всяко място. Често, когато най-малко го очаквате. Докато Уран приключи с вас - през следващите няколко години - вие ще бъдете в съвсем нов социален кръг.

Самоусъвършенстване

Предстоящата година, ще бъде силно духовен период – особено след 20 август. Марс, вашата планета на кариерата, ще прекара много месеци във вашия 12-ти дом. Тук има много съобщения. Може да подобрите кариерата, с духовна практика и разбиране. Освен това, както споменахме по-горе, вашето участие в благотворителни, духовни организации и алтруистични каузи, ще носи ползи за кариерата. Но също може да означава, че вашата духовна практика и израстване, е действителната ви кариера в този момент. Вашата истинска мисия. Марс във вашия 12-ти дом благоприятства активния вид духовност. Има желание да изразите своите духовни идеали, чрез конкретни действия. Не става дума само за медитация, съзерцание и уединение. Става дума за внасяне на духовни ценности в работата.

Марс в 12-ти дом е образ на духовният войн. Може да водите война, но по мирен начин. Много от проблемите, които се случват в света днес (може би дори всички които виждаме) не са физически конфликти. Просто тук, всичко се разиграва. Това са духовни конфликти-между невидимите духовни сили. Начинът за преодоляване на повечето проблеми - е чрез духовни средства. Много от вас ще бъдат призовани, да се присъединят към конфликта. Меркурий е вашата духовна планета. Това показва, че въпреки че сте естествено привлечени към пътя на любовта и вярата - имате нужда от известна логика и рационалност, които да го подкрепят. Нужен ви е по-рационален подход към духовността. Разчитайки на само на чувствата, нещата ще са нестабилни.

Когато сте в добро настроение виждате Бог и небесните хорове. Но в лошо настроение, може да станете атеисти. Рационалността, ще ви държи стабилни. Ще запазите вярата си независимо от настроението. Меркурий е бързо движеща се планета, която преминава през всички знаци и домове на вашия хороскоп всяка година. Така че има много краткосрочни духовни тенденции. Меркурий обикновено е ретрограден три пъти годишно. Тази година това ще се случи от 14 януари до 3 февруари, от 10 май до 2 юни и от 10 септември до 1 октомври. Това е време внимателно да подложите на тест своята интуиция и сънища. Може да ги тълкувате погрешно. Отделете време, за да прогоните съмненията.

 

Лъв

 

07.24 - 08.23

Лъв

Основни тенденции

 

Здравето и енергията, ще се нуждаят от внимание тази година, тъй като две бавни  и силни планети, са в негативен аспект към вашия знак. Уверете се, че си почивате достатъчно. В любовно отношение миналата година е била по-добра, отколкото тази. Ще има нужда да влагате повече усилия и да работите върху отношенията си, но с вашата любовна планета във вашия 10-ти дом, вероятно ще успеете да се справите. За необвързаните, не се очертава брак тази година. Вашият 8-ми дом е много силен през цялата година, но особено до 11 май. Така че предстоящата година, е по-скоро сексуално активна година. Независимо от вашата възраст и етап от живота, либидото ще бъде по-силно от обикновено.

 

С присъствието на Нептун във вашия 8-ми дом в продължение на много години, вашата сексуалност става все по-рафинирана и одухотворена и това ще е тенденция за предстоящата година. Финансите не са във вашият фокус тази година, тъй като дома ви на парите по принцип е празен. Но съпругът, партньорът или любимия човек, ще има силна фнансова година. Юпитер ще се премести във вашия 9-ти дом на 11 май и ще остане там до 29 октомври, само за да се върне отново там след 21 декември. Това показва пътуване в чужбина през този период. Това е прекрасен транзит за студенти или колежани, кандидатстващи за прием в учебно заведение. Показва голям късмет.

Уран, вашата любовна планета, е в 10-ти дом на кариерата, вече няколко години. (и ще остане там още няколко.) Това показва, че любовта е на първо място във вашия живот и сте фокусирани върху нея. Също така показва много промени в кариерата. Вашата привлекателност и общителност, ще носят успех в кариерата. Областите от които ще се интересувате бай-много тази година са здравето и работата; любовта и романтиката; секса, личната трансформация и окултните изследвания; висшето образование, пътуванията в чужбина, религията, философията; кариерата; приятелите и груповите дейности (след 20 август).

Здраве

Здравето, както споменахме, се нуждае от повече внимание и фокус тази година, тъй като две силни планети - Сатурн и Уран - създават стресиращи аспекти. Но ако се погрижите да си почивате достатъчно, трябва всичко да е наред. Също така, ще бъде разумно да обърнете повече внимание, на уязвимите зони на вашия хороскоп. Това са местата, където най-вероятно, ще възникнат проблеми. Като ги поддържате здрави, може да се избегне голяма част от проблемите или ако не могат да бъдат напълно избегнати, да ги смекчите. Сърцето, винаги е важно за вас и особено през последните няколко години. Масаж на гърдите и особено на горната част на гръдния кош - ще направят чудеса за вас. Съхранете вашата вяра и избягвайте тревогите и безпокойството и сърдечна функция ще се подобри. Медитацията, също ще бъде от голяма полза.

Гръбначния стълб, коленете, зъбите, костите и цялият скелет, са винаги важни за вас, тъй като Сатурн е вашата планета на здравето, а той отговаря за тези неща. Редовният масаж на гърба и коленете, трябва да бъде част от вашият цялостен здравен режим. Редовните посещения при остеопат, също ще са от полза. Когато сте на слънце, използвайте добър слънцезащитен крем. Йога и пилатесът са отлична терапия за гръбначния стълб. Препоръчително е също редовни посещения при зъболекар. Вашата здравна планета Сатурн, прекарва годината във вашия 7-ми дом на любовта. Така че, има силна връзка между любовта с цялостното здраве. Доброто здраве за вас, означава здравословен любовен живот. Проблемите тук могат да повлияят на физическото състояние. Така че, ако не дай си Боже, възникнат проблеми, възстановете хармонията в отношенията, възможно най-бързо.

През последните няколко години, сте били много консервативни по отношение на лечението. Но това се е променило миналата година. Все още сте доста консервативни, но сега и малко по експериментални. Изглежда, че сте готови да опитате нови неща и нови здравни режими. Със Сатурн вашата планета на здравето, обикновено клоните към ортодоксалната медицина. Но тази година изглеждате по-отворени към алтернативните терапии. Въпреки това, дори и сега вероятно ще изберете по-признатите лечения — такива, които са устояли теста на времето. Като цяло може да се каже, че „внимателно ще експериментирате“ по здравните въпроси.

Дом и семейство

Вашият 4-ти дом на дома и семейството, не е изявен тази година. Там ще преминават само бързи планети и ефектът им ще е краткотраен. Много от вас са се преместили през 2020 г. и сега няма нужда от това. Удовлетворени сте от нещата такива, каквито са и нямате нужда от промени. Вашата семейна планета, Плутон, е във вашия 6-ти дом на здравето от много години. Вероятно сте направили дома си като здравен спа център. Купили сте всякакви уреди за упражнения в дома. Направили сте дома си по-здравословен и по други начини - изчистване на мухъл, прах или токсични видове бои. Вероятно сте по-загрижени за здравето на членовете на семейството отколкото със собственото си. Ако планирате основен ремонт, вероятно е по-добре да изчакате до следващата година. Въпреки това, ако правите само козметични подобрения, от 26 февруари до 6 март и между 13-16 август е добро време. А от 23 октомври до 16 ноември е подходящо време за закупуване на декоративни предмети за дома.

Въпреки че домът и семейният живот изглеждат стабилни тази година, ще има няколко разтърсвания и драми. Две затъмнения се случват във вашия 4-ти дом – лунното затъмнение на 16 май и слънчевото на 25 октомври. Те ще внасят драми в живота на членовете на семейството и може би ремонт на дома. Един от родителите ви е претърпял много лични промени в последно време и това, продължава и през следващата година. Той или тя изглежда по-неспокоен, нервен - може би живее на различни места за дълги периоди от време. Преместване би било вероятно през 2023-24 г., отколкото сега. С този родител изглежда по-трудно се справяте, тъй като не знаете къде е в даден момент. Той или тя изглежда по-темпераментен. На другият родител му предстои една добра година. След 11-ти май, ще му се отворят прекрасни възможности за работа.

Бракът на родителите преминава през тест тази година - повече в сравнение с предходните. И четирите затъмнения тази година, ще повлияят на техният брак, ще го подложат на изпитание. Братята и сестрите, може да са се преместили миналата година. Тази година е повече или по-малко добра за тях. Ако са необвързани и на подходяща възраст, тази година има възможност за сериозни отношения и дори брак. Това може да се случи след 11 май, но и следващата година. Децата може да се преместят тази година и изглеждат щастливи. Ще преживеят една забавна година и ако са жени, изглеждат много плодородни. Внуци, ако имате, им предстои една спокойна, семейна година.

Финанси и кариера

Вашият дом на парите, не е виден и силен тази година. Само бързи планети ще преминават от там, а техните ефекти са краткотрайни. Това е така от много години. Не обръщате на финансите си голямо внимание. Доволни сте от нещата такива, каквито са и не изпитвате нужда да правите драматични промени. Ако възникнат финансови трудности, може да се окаже, че не сте обръщали внимание на парите и затова се е стигнало до това положение - така че, ще трябва да се съсредоточите повече в тази област. Меркурий, е бързо движеща се планета и вашата финансова планета. По време на годината, той ще премине през целия ви хороскоп, през всички знаци и домове. Така че, има много краткосрочни финансови тенденции, които зависят за това къде се намира Меркурий и аспектите, които получава.

Меркурий управлява както вашите финанси, така и приятелствата. По този начин има силна социална връзка с финансите. Вашите приятели като правило са богати и се стремеят да бъдат полезни. Като управител на вашият 11-ти дом, Меркурий предпочита електронните медии, онлайн света и технологиите. Всичко това ви е интересно като работа, инвестиции или бизнес. Кариерата изглежда по-важна от парите. Вашият 10-ти дом на кариерата е силен тази година, докато дома на парите е празен. По този начин, статусът и престижът са по-важни от обикновените пари. Престижната позиция, на която плащат по-малко, е за предпочитане пред по-малко престижната но високо платена работа. Уран е във вашия 10-ти дом от няколко години и ще остане там през следващата - това е дългосрочен транзит. Този аспект благоприятства кариера, включваща технологиите, науката и онлайн света. Дори ако работите в различна област, вашият технологичен опит е много важен.

Уран е вашата планета на любовта. Това говори за много неща. Нуждаете се от работа, която предлага социални възможности. Обичате да общувате с важни и престижни хора. Вашите социални контакти (и особено съпруг или партньор) изглежда ви помагат много в кариерата. Голяма част от вашите контакти са свързани с кариерата, както и вашата способност да се харесвате, ви помага тук. Не е достатъчно да имате само добри професионални умения, трябва да се разбирате с другите. Уран в 10 ти дом също благоприятства изкуствата, красотата и компании, които се занимават с разкрасяване на хората и света. Имате нужда от промяна и вълнение във вашата работа и свобода за иновации. Изглеждате по доволни на свободна практика, отколкото ако работите на договор.

Любов и социален живот

Любовта тази година е нееднозначна. Фокусирани сте в тази област – което е добре. Вашият 7-ми дом на любовта е силен и виден. Но още по-важно е, че вашата планета на любовта е във вашия 10-ти дом – това е много силна позиция. Това ще доведе до успех. Въпреки това, ще има много работа и предизвикателства в любовта. Двете планети, влияещи на любовта - Сатурн (който е в 7-мия ви дом) и Уран, вашата любовна планета - не са особено добри за брак. За необвързаните, бракът не е особенно препоръчителен тази година. Съществуващите връзките са подложени на стрес-тест. В някои отношения това е добре - макар че не е много приятно. Производителите често подлагат своите продукти на тежки натоварвания, повече, отколкото би се случило при обикновенно използване на тези продукти. Това им позволява да видят слабостите и да ги поправят.

Нещо подобно се случва във вашата връзка. Ако връзката ви може да преживее това изпитание, вероятно ще може да премине през всичко. Обикновено се влюбвате от пръв поглед, но тази година определено сте по-предпазливи в любовта. Отнема ви много повече време да опознаете човека. Романтичните възможности се случват, докато преследвате целите си в кариерата и докато се грижите за здравето. Хората, участващи във вашата кариера или свързани със здравето, са много привлекателни. Колегите също ви привличат, въпреки че в наши дни това може да бъде сложно. Работното място е като социален център. Търсещите работа, ще гледат социалното измерение на всяко ново предложение.

Посещението при лекар или терапевт, може да завърши с нова романтична история. Като цяло здравните специалисти са привлекателни. Властта и статусът, са важни в любовта от няколко години. Властта - е най-добрият афродизиак. Това може да не е така за всеки, но за вас е така. Ще срещате силни и властни хора през следващата година. Ще бъдете в обществото на този тип хора. И това е полезно за вашата кариера. Както споменахме по-горе, голяма част от вашите познати, са свързани с кариерата. Едно от предизвикателствата в тези дни, е да започнете отношения по сметка, а не с истинска любов. Това е силно изкушение.

Самоусъвършенстване

Уран е във вашия 10-ти дом от няколко години и ще остане там, още известно време. Основният житейски урок тук е, да приемте привидната нестабилност и промяна в кариерата. Правилата на играта могат да се променят често и неведнъж. Внезапно и неочаквано. Изграждането и съхраняване на вяра, би било много полезно сега. В триизмерния свят няма стабилност. Всичко може да се случи, по всяко време. Но знаейки, че промените са за добро и в крайна във ваша полза, ще бъде от голяма помощ. В много случаи тези промените ви освобождават, за да намерите по-добро направление на своите таланти. Радвайте се на промяната, тъй като тя води до добро. Нептун е във вашия 8-ми дом на регенерацията от много години. Сексуалният живот става все по-одухотворен, по-изтънчен, по-дълбок. Простият животински похот, го издигате до акт на поклонение. Тази година тенденцията е по-силна от предишни години.

Юпитер се присъединява към Нептун във вашия 8-ми дом за около половин година. Вие сте сексуално активни по природа, а сега още повече. Няма нищо лошо в това, тъй като това е естествено. Въпреки това, ако приемате сексът само като физически акт, здравето ви може да пострада. Така че, това е време за проучване духовните измерения на секса. Прочетете всичко, за Кундалини и Тантра йога. Херметичните науки също се занимават с това (те се придържат към западния подход). Извършването на сексуалния акт по духовен начин, не само ще ви доближи до Божественото, но ще ви предпази от здравни проблеми. Луната, най-бързо движещата се от всички планети, е вашата духовна планета. Трябва да повишите и хармонизирате вашите емоции и чувства. Настроението ви е важно, за вашите молитви и емоционален живот.

Луната като ваша духовна планета показва, че имате много начини да се свържете с Божественото. За вас няма само един път. При различните пътища, различни неща работят за вас и тъй като Луната се движи много бързо, техниките, които са работили вчера, може да не работят днес. Ще трябва да променяте подхода си постоянно. Ако практикувате само по един начин, ще установите, че в някои дни ви е по-лесно да осъществите вътрешна връзка, а в други дни по-трудно. Това се дължи на позицията на Луната и аспектите които получава. Когато аспектите са хармонични, вашите молитви и медитация, ще бъдат отлични. Когато са негативни, възникват трудности. Не се притеснявайте, а продължавайте. Проблемът не е във вас.

Дева

08.24 - 09.23

Дева

Основни тенденции

Любовта е на първо място за вас тази година. Любовта и социалният живот, ще бъдат много активни и щастливи. Най-вероятно необвързаните, ще започнат сериозни отношения или дори ще сключат брак. Тези, които вече имат връзка – ще срещат нови хора и ще има повече романтика в отношенията. Значението на любовта и на отношенията - се вижда и в други показатели на хороскопа. Всички бавни планети са в западния, социалния сектор на вашата диаграма. Докато източният, ще бъде силен през различни периоди на годината, но няма да доминира. Така че предстоящата година е свързана с другите и връзката с тях.

Сатурн е във вашия 6-ти дом от миналата година и ще остане там през следващата. Това показва, че отделяте много време за своето здраве (дори повече от обикновено), както и изследвате лечебната сила на щастието. Юпитер ще влезе във вашия 8-ми дом на регенерация от 11 май и остава там до 29 октомври. След това ще се върне на 21 декември и ще остане там до края на следващата година. Това показва сексуално активен период. Каквато и да е възрастта ви в живота, либидото ще е по-силно от обикновено. Показва и някои драми с членовете на семейството. Уран е във вашия 9-ти дом от няколко години и ще останете там през следващата. Това носи важни промени във вашите религиозни и философски вярвания и те ще са предизвикани от науката.

Някои от вашите вярвания ще бъдат променени, а други изхвърлени. Това е много важно за вашето личностно израстване, за вашите философски и метафизични убеждения - определя как ще продължите да живеете и има дълбоки последствия. Студентите на колежаните, могат да променят учебното заведение и образователните планове. Вашите най-важни интереси тази година са децата, забавленията и личното творчество; здравето и работата; любовта и романтиката; секса, личната трансформация и окултните изследвания (от 11 май до 29 октомври и след 21 декември); религия, философия, висше образование и пътувания в чужбина и кариера (от 20 август).

Здраве

Здравето, ще се нуждае от внимание до 11 май и от 29 октомври до 21 декември. Има две бавни планети в негативен аспект към вас. Добрата новина е, че вие следите за своето здравословно състояние и имате естествена страст към здравните въпроси и още повече вашият 6-ти дом на здравето е много силен. Така че, вероятно здравето ще бъде добре като цяло. Обръщате му голямо внимание. Вие правите всичко правилно и не приемате нещата за даденост. Ще видите голямо подобрение на здравето и енергията, когато Юпитер се отдалечи от стресиращия си аспект и се премести във вашият 8-ми дом (11 май до 29 октомври и след 21 декември).

До края на годината ще бъдете по-здрави, отколкото сте били в началото. Но може да направите много, за да подобрите още повече здравето си. Обърнете внимание на уязвимите зони на вашия хороскоп тази година. А те са : сърцето- то е уязвимо до 11 май и от 29 октомври до 21 декември. Гръбначният стълб, коленете, зъбите, костите и цялият скелет - те станаха важна облас от миналата година и все още са важни в предстоящата. Глезените и прасците винаги са важни за Девите и двете зони трябва да масажирате редовно. Редовният масаж на гърба и коленете ще ви се отрази прекрасно.

Сатурн, управителят на вашия творчески 5-ти дом, е във вашия 6-ти дом на здравето, което показва важността да бъдете щастливи и креативни. А едно творческо хоби, ще бъде не само забавно, но и терапевтично. Същевремено избягвайте депресията като чума. Най-простото правило да останете здрави - е да бъдете щастливи. Този транзит също може да означава, че сте по-ангажирани със здравето на децата и близките, отколкото за своето собствено. Направете всичко възможно, да поддържате отношенията си с децата положителни.

Дом и семейство

Вашият 4-ти дом на дома и семейството, не е силен тази година. Освен това, повечето от бавните планети са в горната част на вашия хороскоп - дневната. И така, дома и семейството няма да създават проблеми тази година. Предстоящата година е повече за любов и външни постижения. Ако сте влюбени или постигате целите си, ще се чувствате „емоционално добре“. Това също така показва, че служите на семейството си (или тези, които са ви като семейство), чрез вашият успех. Да осигурявате материален комфорт на семейството, е нещо прекрасно, а успехът в кариерата и работата, ще ви помогне в това. Тази година, изглеждате по-дистанцирани от семейството. Тъй като прекарвате повечето време с тях, това по-скоро е психологическа дистанция, отколкото физическа. Двама души могат да заемат едно и също физическо пространство и да живеят в напълно различни светове, психологически и духовно. Въпреки това предстоящата година, ще бъде стабилна. Преместване е малко вероятно.

Вашият съпруг или партньор, изглежда необичайно успешен тази година. Ако планирате основен ремонт у дома между 1-25 януари би било подходящо време. Но предстоящата година изглежда по-добра за разкрасяване и обновление на дома. Става въпрос за превръщането на дома в нещо красиво. Това ще продължи през цялата година. Домът прилича повече на социален център, отколкото на дом. Тези които се занимават с творчество, ще черпят вдъхновение от дома - физическата среда – и от членовете на семейството. Ремонт може да правите след 11 май и следващата година. Разкрасяването на дома е дългосрочен проект и благоприятно време за това е до 11 май, от 29 октомври до 21 декември, от 16 ноември до 21 декември.

Родителите изглеждат доста благополучни тази година. Децата, ще са много важни за тях. Очаква ги една добра финансова година. Те може да правят важни ремонти в дома - но преместване е малко вероятно. Братята и сестрите едва ли ще се преместят тази година. Може би, ще им е тясно в сегашното пространство, но би било по-полезно да използват по-рационално своята площ, отколкото да се местят. Децата вероятно ще се преместят тази година - след 11 май. Това преместване обаче, може да се случи и следващата година. Има вероятност за зачеване на дете, тази и следващата година. Внуци, ако имате, ще са по-неспокойни и ще се местят много. Може да не се преместят официално, а да остават на различни места за дълги периоди от време. Ще ви е по-трудно да се разбирате с тях, тъй като ще искат повече свобода и независимост.

Финанси и кариера

Вашият дом на парите не е виден тази година, изглежда финансите нямат голямо значение. Само бързи планети ще минават от там и ефектът им, ще е краткосрочен. Доволни сте от нещата такива каквито са. Няма нужда да отделяте време за тези неща. Любовта е много по-важна и по-забавна. Ако обаче възникнат финансови проблеми, това може да се дължи на вашата небрежност и не внимание. Тези проблеми, ще ви принудят да се съсредоточите повече. Докато личните ви финанси, ще са равномерни, съвсем различно ще е за вашият съпруг или партньор. Него го очаква много силна финансова година - особено след 11-ти май (с кратко затишие от 29 октомври до 21 декември). Този просперитет, ще компенсира вашата ситуация и той или тя, вероятно ще бъде повече от щедри към вас. Когато Юпитер се премести във вашия 8-ми дом на 11 май, ще бъде добро време за изплащане на дългове или вземане на заем - в зависимост от вашите нужди. Също е добър период, за ефективно разпределяне на данъците.

Доброто данъчно планиране, може да увеличи доходите ви. Това е добър момент за закупуване на застраховка и ако сте на подходяща възраст за купуване на имот. Често се случва наследство под този транзит, въпреки че никой не трябва да умира. Може да сте посочени в нечие завещание или назначени на някаква административна длъжност в имение. Тези от вас, които се занимават с имоти, трябва да имат добра година. Ако имате добри бизнес идеи, това е добър период за търсене на инвеститори за вашите проекти. Възможно е членовете на семейството - да ви помогнат с пари или връзки. Сатурн във вашия 6-ти дом на здравето и работата, показва забавен вид работа. Работата включва усилен труд, но изглежда приятна. Кариерата, ще стане по-важна след 20 август, когато Марс се премести във вашия 10-ти дом на кариерата и остане там до края годината (а и следващата също).

Марс във вашия 10-ти дом показва много активност (и агресивност) в кариерата. Трябва да се борите за вашата позиция или статус (може би, това се отнася и за вашата компания). Тъй като Марс управлява вашия 8-ми дом на регенерация, това указва, че тази година ще се занимавате с проблеми свързани със смъртта - може би шефове или родителите ви са подложени на операция или преживявания близо до смъртта. Може също да означава промяна в кариерата. Може би правителството ще промени правилата и разпоредбите, за вашата индустрия или фирма. Това ще доведе до важни промени. Марс, управителят на вашия 8-ми дом, във вашия дом на кариерата, показва че вашият личен сексапил е важен за кариерата. Планетите, които управляват вашите финанси и кариера – съответно Венера и Меркурий, са бързо движещи се планети и преминават през цялата ви диаграма за дадена година. Така че, има много краткосрочни финансови и кариерни тенденции, които зависят от това къде се намират тези планети и аспектите, които получават.

Любов и социален живот

Тук е истинското действие тази година. Вашият 7-ми дом на любовта е много силен до 11-ти май и от 29 октомври до 21 декември. Това е най-силният дом във вашата диаграма тази година. Нептун, най-духовната от планетите и владетел на вашият 7-ми дом е във вашия дом на любовта от много години. Юпитер се премести в него в края на миналата година. Така че, както споменахме, това е много щастлива година за любовта. Необвързаните вероятно ще започнат сериозна връзка. Брак или съвместно съжителство, също е много вероятно. Любовта е идеалистична от много години, тази още повече. Има силна духовна връзка с любимия. Вашата връзка насърчава духовният растеж и на двама ви. Духовната съвместимост в любовта е важна. Тази година, ще искате някой уважаващ семейните ценности, някой, когото вашето семейство би одобрило, който ви пасва идеално.

Тази година може да намерите любовта близо до дома, без да е необходимо да я търсите някъде надалеч. Общуването у дома, с членовете на семейството, ще бъде засилено. Романтичната вечер в домът, е за предпочитане пред нощното излизане. Романтични възможности могат да се появят на различни духовни събития и места - йога студио, молитвена среща, лекция по медитация или благотворително мероприятие. Те се случват, когато се включвате в алтруистични дейности. Възможностите за любов, могат да доидат и от събитиия в семейството, от семейни приятели и тези, които са „като“ семейство за вас. Тези хора изглеждат много замесени във вашият любовен живот (по положителен начин). Юпитер управлява вашето минало – вашата памет. И така, тази година, стара страст от миналото, може да се върне в живота ви.

Може да не е конкретен човек, а някой, който има същият модел на поведение като минала любов. Възможно е също, възобновяване на стари отношения или разрешаване на стари проблеми или и двете. Това е година, в която изживявате и преживявате върхови чувства в любовта и страстта. Тези, устремили се към втори брак, е по добре да изчакат. Има много любов в живота ви, вероятно и множество връзки - но брак не се препоръчва. Насладете се на любовта такава, каквато е, без да правите планове за далечното бъдеще. Любовният живот обаче, ще бъде много вълнуващ. Ако имате втори брак, вероятно отношенията ще се тестват. Необходимо е повече работа, за да останете заедно. Тези, които са или се стремят към трети брак, ще имат активен социален живот, но любовта ще е на средно ниво.

Самоусъвършенстване

Предстоящата година ще бъде сексуално активна, особено последната част. Не само Юпитер ще бъде във вашия 8-ми дом на регенерацията, но и вашата сексуална планета, Марс, ще бъде на върха на вашата диаграма. Добрата емоционална близост и споделянето на чувствата, ще подобрят сексуалният опит. Емоциите изглеждат също толкова важни, като и физическия секс. След 11-ти май обаче, физическата страна изглежда, ще е по-важна. Също така ще е благоприятен период за споделяне на идеи и общуване. Добрата комуникация е важна част от любовта - особено след 20 август. Нептун е във вашия 7-ми дом от много години, това говори за духовна любов и тази тенденция продължава. Въпреки че ще имате физическа любов и партньор - това няма да ви удовлетворява. Да, любовта ще бъде щастлива. Но няма да отговаря на вашите стандарти. Не е съвършена. Вашите изисквания са изключително високи и това е от много години. Дори и най-добрите хора, не могат да отговарят на тях.

Човешката любов по дефиниция е ограничена. Някои хора могат да обичат повече от други, но винаги има някакво ограничение (човешки състояния и възможности). Затова е добре да помните, че има сила, която обича абсолютно и безрезервно. Това е мъдър вид любов, без значение на вашата съдба и цел. Винаги е там, независимо дали сте във връзка или не. Вие чувствате същото. Да бъдеш във физическа връзка, носи определени удоволствия, липсата на връзка носи други удоволствия. С духовната любов е същото. Вие сте обичани на всяко място и време. Хубаво е да се съсредоточите върху тази любов, когато се почувствате разочаровани. Тази любов винаги ще задоволява вашите нужди - и често истинската нуждата не е това, което смятате.

Уран, както споменахме, създава дългосрочна промяна - внезапна и драматична – във вашите религиозни и философски вярвания. Това понякога е неприятно. Уран често оспорва основните идеи, чрез които управляваме живота си. Това са вярванията, които дават смисъл на живота ни, така че това е много важно. Вие живеете в период на големи философски експерименти. Малко по малко, ще откриете системата, която работи за вас. Няма нищо нередно, ако се почувствате привлечени от чужди или древни религии, отдавна отхвърлени. Там ще откриете елементи на истина, но и някои грешки. Сякаш всяка система, древна или съвременна, има някои аспекти на истина, но игнорира други. Вие ще преминете през процес, формулирайки своя собствена система – такава, която работи за вас.

Везни

09.24 - 10.23

Везни

Основни тенденции

Здравето и енергията са започнали да се подобряват миналата година. Преживяхте няколко тежки години от 2018-2020 г., но сега две важни планети, които ви напрягаха, ви оставят или ще са в хармоничен аспект. Здравето трябва да продължи да е добро и тази година. Може би подобрението се дължи на някой лекар, терапия или нов режим, но истината е, че планетарната сила се е изместила във ваша полза. Въпреки че здравето е добро, все още изглеждате фокусирани върху него – особено до 11 май. Това обаче е година, в която получавате мечтаната работа. Идеалната, перфектната. Любовният живот е отличен тази година - особено след 11 май. Тогава Юпитер ще бъде във вашия 7-ми дом на любовта и това ще доведе, до сериозни връзки за необвързани. Може би дори брак. Тази тенденция ще продължи и през следващата година.

Плутон е във вашия 4-ти дом от много години. Може би, той е променил цялата семейна и домашна ситуация. През това време вероятно е имало смъртни случаи в семейството или операции и преживявания, близки до смъртта, в живота на членовете на семейството. Тази тенденция все още е в сила и през следващата година. Но семейният живот изглежда по-щастлив от миналата година. Сатурн е във вашия 5-ти дом от края на 2020 г. Това показва необходимост да дисциплинирате вашите деца – да им поставите някакви ограничения. Това е предизвикателство, тъй като не може да се прекалява. Дисциплината трябва да се прилага „точно и на място“.

Нептун е във вашия 6-ти дом на здравето от много години и ще остане там още дълго. Този транзит показва, че навлизате по-дълбоко в законите на духовното изцеление. Разкриват се духовните аспекти на физическото здраве. Уран е във вашия 8-ми дом от няколко години и ще остане там още няколко. Това сигнализира за сексуални експерименти. Това по принцип е нещо добро, стига да не е разрушително. Съпругът или партньорът е по-експериментален в своите финанси. Вашите най-важни интереси тази година са домът и семейството; децата, забавленията и творчеството; здравето и работата; любовта и романтиката (от 11 май до 29 октомври и след 21 декември); секса, личната трансформация и окултните изследвания; чуждестранните пътувания, религията, философията, теологията и висшето образование (след 20 август).

Здраве

Здравето е добро тази година, както споменахме. До 11 май има само една бавна планета в стресиращ аспект с вас (а повечето от вас дори няма да го почувстват: родените късно в знака Везни - 17-22 октомври - ще го почувстват най-силно ). След 11 май Юпитер, ще направи нагативен аспект - но неговото влияние обикновено е леко. Здравето, ще е добро. Вашият 6-ти дом на здравето е много виден тази година. И така, вие сте фокусирани върху тази област. Като цяло това е нещо добро, но тази година може да прекалите. Тенденцията е да преувеличавате малките проблеми. Внимавайте с такава хипохондрия. Вероятно е по-добре да се съсредоточите върху здравословния начин на живот и режимите, отколкото да се фокусирате прекалено върху леките заболявания.

Колкото и да е добре здравето ви, може да го подобрите още повече. Обърнете внимание на уязвимите области на вашия хороскоп за тази година. Бъбреците и бедрата винаги са важни за вас и редовният масаж трябва да бъде част от нормалния здравословен режим. Краката също са важни и редовният масаж, ще е много полезен. Черният дроб и бедрата - станаха важни от 30 декември миналата година, когато Юпитер влезе във вашия 6-ти дом. Те остават важна зона до 11 май (а също и от 29 октомври до 21 декември). Сърцето е много важно за тези от вас, родени късно в знака Везни - 17 до 22 октомври. За останалите то ще стане важно от 11 май до 29 октомври и след 21 декември и през следващата година. Важното е да избягвате безпокойството и негативните емоции, това са неща които водят до стрес. Заменете тревогата с вяра. Медитацията, ще е голяма помощ тук.

С Нептун като ваша здравна планета, вие реагирате много добре на духовно-лечебни техники. Ако се чувствате зле, опитайте се да намерите духовен лечител. Много от вас изследват духовното изцеление - и ако не, трябва. Вашата здравна планета е във воден знак - и това е така през последните десет години. Така че, имате добра връзка с лечебните сили на водния елемент и те са значителни. Ако не се чувствате добре, вземете продължителна спокойна баня. Добре би било да се потопите в естествени води – в океани, реки, езера или извори. Водата, приложена към всяка област на тялото, която ви притеснява, трябва да бъде ефективна. Оставете водата - от чешмата или душа - да тече върху засегнатата област.

Дом и семейство

Вашият 4-ти дом на дома и семейството е виден от много години и ще е важен и през следващата. Плутон е окупирал този дом, а неговата работа е да трансформира и подновява нещата чрез смърт и прераждане. Но сега (Плутон се готви да излезе от този дом и работата му изглежда е свършена) повечето от вас вероятно пребивават в нови жилищни и семейни условия. В семейството може би е имало смъртни случаи – в буквален и преносен смисъл. През годините е имало много драми на живот и смърт. Целта беше да се роди вашият идеален дом и домашна ситуация. Имало е смъртни случаи в семейството, но и нови раждания, за да се балансират нещата. Природата винаги компенсира. Ако вземе нещо, то го заменя с нещо друго. Домът и семейството (и цялостният ви емоционален живот) са много по-добри сега.

Плутон е вашата финансова планета и присъствието му в 4-ти дом показва много неща. Вие печелите пари от вкъщи, чрез семейството и семейните връзки. Има добра семейна подкрепа. Вие харчите за дома, но може и да печелите от тук. През годините превръщате дома си в място за бизнес. Създавате домашен офис, а може би и семеен бизнес. Вашият емоционален живот, също е подложен на детоксикация от много години. И сега е много по-чист, отколкото е бил. Плутон в 4-ти дом показва, много ремонти и такива се очакват и през тази година. Ако планирате ремонт у дома от 25 януари до 6 март, ще е подходящо време. Преместване е било по-вероятно през 2020 г., отколкото сега. Все пак няма нищо против - но нищо особено, което да го подкрепя. Родителите ви вероятно са се сблъсквали с много преживявания, близки до смъртта, през годините. На единият родител, му предстои добра финансова година – той е фокусиран в тази област.

Той може да се премести (или да се наслади на щастлива покупка или продажба на дом) след 11-ти май или следващата година. Братята и сестрите, могат да се преместят тази година. Често това не е буквално преместване, а придобиване на друго жилище, разширяване или обновяване на съществуващия дом, закупуване на скъпи вещи за дома. Ефектът е „все едно“ са се преместили. Техните бракове или съществуващи връзки, се тестват след 20 август. Ще ви е по-трудно да се справяте с децата, тъй като тази година изглеждат много непокорни и независими. Вероятно са се местили няколко пъти през последните години и това, може да се случи и през следващите. Изглеждат доста неспокойни и силно желаят промяна. Емоционалният им живот, ще е нестабилен. Медитацията, ще им бъде от голяма помощ. Внуци ако имате, ги очаква спокойна и стабилна година.

Финанси и кариера

Вашият дом на парите не е виден тази година. Това е така от няколко години и клони към статукво. По същество сте доволни от нещата такива, каквито са и нямате специална нужда да правите промени или да се фокусирате прекалено в тази област. Финансовите сътресения през 2020 г. изглежда не са ви засегнали твърде много или са довели до по-голямо богатство. Плутон, вашата финансова планета, е в Козирог ( вашия 4-ти дом) от много години и ще остане там през следващата. Финансовата планета в Козирог сигнализира за разумна финансова преценка. Тя дава дългосрочна перспектива за богатство. Имате добър усет за инвестиции и това ще продължи. Приемате методичен подход, стъпка по стъпка към богатството. Мислите в перспектива и не се интересувате особено от „бързите пари“. Управлявате ефективно това, което имате.

Това умение за управление на парите, е може би, също толкова важно, както и нарастването на печалбите. Тази позиция благоприятства дългосрочните спестявания и инвестиционните планове. Имате дисциплиниран подход към парите. Ако все още не сте изградили такъв план, предстоящата година е добра за това. Плутон управлява наследството. Много от вас са получили наследство през последните години. Но в действителност никой не трябва да умира: може да бъдете посочен в нечие завещание или да бъдете назначени на някаква административна длъжност в имение. Много от вас се занимават с изкуство или бизнес с антики. Други са се насочили към недвижимите имоти. Това изглежда печеливш бизнес през следващата година. Плутон във вашия 4-ти дом на дома и семейството показва, че харчите много за вашите близки и дома, но и печелите от тук. Подкрепата на семейството е добра. Семейството и семейните връзки са важни във финансово отношение.

Юпитер е във вашия 6-ти дом на здравето и работата от края на 2021 г. Това показва добри възможности да намерите мечтаната работа. Това не е особено силна година за кариерата. Вашият 10-ти дом е почти празен. Там минават само бързи планети и тяхното въздействие е временно. Вашият 4-ти дом на дома и семейството е по-силен от 10-ти дом на кариерата. В допълнение, повечето от бавните планети са в долната половина - на вашата карта. Така че това е година за култивиране на емоционално здраве, хармония и справяне с домашните и семейни проблеми. Разбира се може да имате успех в кариерата, но проблемът е, че интересът - желанието - за външен успех го няма. Луната като ваша планета на кариерата подсилва това. По принцип Луната управлява дома и семейството. Така че за повечето от вас, това ще е истинската ви кариера (дори и да се занимавате със светски неща) – домът и семейството са на първо място.

Любов и социален живот

Предстоящата година - особено втората и част - ще бъде прекрасна за любовта. Доброжелателният Юпитер, ще влезе във вашия 7-ми дом на 11 май. Той ще бъде там до 29 октомври и след това ще се върне на 21 декември, прекарвайки приблизително половин година във вашия 7-ми дом на любовта. Така че необвързаните, има голяма вероятност да се оженят или да започнат съвместно съжителство. Като цяло вашият социален кръг ще се разшири. Ще се запознаете с нови и значими хора. Ще срещнете интересни личности във вашия квартал - хора, които винаги са били там, но никога не сте комуникирали. Очертава се по-засилено общуване със съседи, братя, сестри и близки рднини. По принцип Юпитер управлява чужденците, религиозните хора и учени. Сега, ще намирате тези хора привлекателни. Харесвате особи от които може да научите нещо. Марс, вашата любовна планета, ще прекара много време (над четири месеца) във вашия 9-ти дом, засилвайки това.

Тази година имате аспектите на човек, който се влюбва в своя професор, духовен учител, лидер. Възможностите за любов могат да се случат в чужбина или на религиозни или образователни мероприятия. Братята и сестрите, може да са замесени във вашият любовен живот. Физическите аспекти на любовта винаги са важни, но сега ще имате нужда от много повече. Трябва да има и интелектуална съвместимост. Не е нужно да сте съгласни по всяка точка, но поне трябва да имате еднакви виждания. Повечето връзки се провалят поради философска несъвместимост, отколкото поради нещо друго. Другите причини са само „извинения“, които маскират философските проблеми. За разведените, това също е добра социална година.

Ако сте необвързани, е възможен брак. Ако вече сте женени, ще се насладите на повече романтика. Ако сте разведени, ще имате експанзивен социален живот, но любовният живот е тих. Повечето от вас по природа, са склонни на любов от пръв поглед, а тази година още повече. Ще преследвате това, което искате. Вие не играете игри. Ако харесвате някой, той ще разбере това. Тези, които вече имат връзка, могат да подобрят отношенията си, като изучават нещо съвместно. Пътуването в чужбина, също ще подобри съществуващите отношения. Общите религиозни убеждения, също ще направят много за задълбочаване на връзката.

Самоусъвършенстване

Нептун е във вашия 6-ти дом на здравето от много години, така че сте в цикъл за изследване на духовните измерения на здравето. Между двете неща има много силна и близка връзка. Тялото е мястото, където се случва болестта, но никога не възниква там. Винаги, без изключение, води началото си от по-фините области – сферите на мисълта и чувствата. Така че, макар че е добре да се облекчат симптомите ( страданието), не трябва да бъркате това с излекуване. Лечението се случва само когато се преодолеят както симптомите, така и техните основни първопричини, а те могат да бъдат преодолени само духовно. Това е сферата на духовното изцеление. Духовното разединяване - прекъсване на връзката с източника на живота, Божественото - е първопричината за всички болести, на всички хора.

Във вашия случай е по-драматично, така че е много важно да изградите връзка с Божественото. Това е добро само по себе си, но за вас това означава по-добро здраве. Няма нищо, което духът да не може да излекува, ако бъде допуснат. Досега със сигурност сте научили много. Но винаги има какво още да научите. И това е добра година за това (дори повече от предишните). Прочетете колкото се може повече литература по тази тема. Уран, както споменахме по-рано, е във вашият 8-ми дом на регенерацията от няколко години и показва експериментиране в сексуалните въпроси. Това има добри страни и опасности.

Добрите страни са, че всеки реагира на секса по различни начини. Всеки е устроен по уникален начин. Това, което доставя удоволствие на един, не се харесва на друг. Не съществува „един единствен начин“ да се насладите на секса. Така че целта е да опознаете по добре себе си и вашият партньор и да видите какво работи за вас. Това изисква да се откажете от книгите с правила и да експериментирате в реалния живот. Така се постига истинско познание. Опасностите тук, също са реални. Понякога това експериментиране, може да се превърне в разрушително. Сексуалният акт, е акт на любов, а не на болка и разрушение. Така че експериментирайте, но го правете конструктивно.

Скорпион

10.24 - 11.22

Скорпион

Основни тенденции

Здравето и енергията, ще бъдат по-добри от миналата година, но все пак ще се нуждаят от наблюдение. Две силни бавни планети са в стресиращ аспект към вас, така че не забравяйте да си почивате достатъчно. Предстоящата година изглежда щастлива и същевременно забавна. Вашият 5-ти дом е много силен - особено до 11 май и от 29 октомври до 21 декември. Така че това е приблизително половин година. Това е време за изследване на забавната страна на живота. Подходящо време за творчество, хобита. Тези от вас, които са в детеродна възраст, ще са по-плодовити от обикновено. Като цяло е добре, да се занимавате с деца. Финансите са отлични тази година - особено до 11 май и от 29 октомври до 21 декември. От 11 май до 29 октомври и след това отново след 21 декември, има отлични възможности за работа.

Безработните няма да останат дълго време без работа. Дори и тези, които вече са заети могат да получат изгодни предложения и по-добри възможности за работа, при сегашния си работодател или при нов. Сатурн е във вашия 4-ти дом от декември 2020 г. и остава там през следващата година. Така домашната и семейна ситуация, изглежда натоварваща. Поемате повече отговорност у дома. Уран е във вашия 7-ми дом на любовта от няколко години и ще остане там още няколко. Това е изпитание за брака и дългогодишните връзки. Сякаш това не е достатъчно, но и тук, ще се случат четирите затъмнения през следващата година. Любовта може да бъде бурна. Марс прекарва необичайно много време във вашия 8-ми дом на регенерацията тази година - над четири месеца. (По принцип той прекарва месец и половина в знак.) Това дава силно послание. Може да показва операция, детоксикация или финансови промени в живота на децата ви.

Плутон е във вашия 3-ти дом от много години – това е дългосрочен транзит. Той ще бъде там и през следващата, но се готви да напусне. Това се отразява на братя и сестри, братовчеди, съседи. Вашият квартал е претърпял радикална трансформация през годините. Братята и сестрите, са претърпели сериозни промени. За студенти и колежани, обучеието върви по-мудно, но наученото е по-дълбоко. Вашите най-важни интереси тази година са комуникацията и интелекта; дом и семейство; деца, забавления и творчество; здраве и работа (от 11 май до 29 октомври и след 21 декември ) и любов и романтика.

Здраве

Здравето, както споменахме, се подобри значително спрямо миналата година, но все още се нуждае от внимание. Добрата новина е, че вашият 6-ти дом става много силен след 11 май. Така че ще бъдете фокусирани и внимателни в тази област. Но може да направите още повече, за да подобрите здравето си и да предотвратите развитието на проблеми. Обърнете внимание на следното - уязвимите области на вашия хороскоп за тази година: сърцето стана особено важно миналата година и все още е важно през следващата. Важното е да култивирате вяра, а не да се тревожите и притеснявате. Според духовните лечители, безпокойството и стреса са основните причини за сърдечните проблеми. Черният дроб и бедрата стават важна зона след 11 май, когато Юпитер навлиза във вашия 6 дом. Те ще бъдат важни и през следващата година.

Дебелото черво, пикочният мехур и половите органи винаги са важни зони за вас и тази година не е по-различна. Безопасният секс и умереност продължават да бъдат приоритет. Редовният масаж на скалпа и лицето трябва да бъде част от вашия нормален здравен режим. Това ще укрепи не само главата и лицето, но и цялото тяло. Надбъбречните жлези също са важни и затова е добре да избягвате гнева и страха, двете емоции, които могат да създадат проблеми. Медитацията определено, ще помогне. Подържайте и мускулатурата. Не е нужно да сте културист с изпъкнали мускули. Нуждаете се само от добър мускулен тонус. Слабите или отпуснати мускули могат да изкривят гръбначния стълб и скелета и да причинят всякакви други проблеми. Така че активните физически упражнения са важни за вас – според вашата възраст и етап от живота.

Белите дробове, ръцете, раменете и дихателната система, ще станат важни за вас след 20 август, когато вашата здравна планета Марс е в Близнаци за повече от четири месеца. Необичайно дългият престой на Марс във вашия 8-ми дом показва, че може да ви бъде препоръчана операция или да виждате в нея, бързо решение на здравословен проблем. (Имате тази тенденция по рождение, но този период още повече.) Въпреки това, един режим за детоксикация може да даде същият ефект, макар че обикновено отнема повече време. Марс, вашата здравна планета, макар и да не е най-бързата или най-бавната от планетите, все пак ще премине през шест знака и домове от вашия хороскоп тази година. Така че има много краткосрочни тенденции, които зависят от това къде е Марс и аспектите които получава.

Финанси и кариера

Вашата финансова планета Юпитер се държи необичайно тази година. Обикновено той прекара почти цяла година в един знак. Тази година той ще бъде приблизително половин година в Риби и половин в Овен. Това може да говори за важни финансови промени. Но финансите изглеждат добре – особено до 11 май и от 29 октомври до 21 декември, когато Юпитер ще бъде във вашия 5-ти дом на забавленията, децата и личното творчество. Той също така ще се срщне с Нептун, най-духовната от всички планети. Това дава много съобщения. Тази година сте по-склонни да разчитате на спекулации и късмет. Вие харчите повече за децата, но може и да печелите чрез тях. Когато са по-млади, те могат да ви вдъхновят и мотивират – да печелите повече. Понякога те неволно ви дават печеливши идеи. Ако са по-възрастни, финансовата подкрепа може да бъде по-осезаема.

Този транзит също показва лесни пари: пари, които са спечелени с късмет и които се изразходват за щастливи неща. Юпитер, пътуващ с Нептун, показва страхотна финансова интуиция - пряк път към богатството. Добрата интуиция струва повече от много години тежък труд. Тези, които се занимават с творчество, работата им ще е по-продаваема тази година. Креативността ви, ще е много висока. Може да печелите и от забавления и музика. Компаниите и индустриите, които обслужват младите хора, са интересни за инвестиции, както и нефтът, природният газ, корабоплаването, корабостроенето, рибарството, компаниите за бутилиране на вода и някои фармацевтични продукти. На 11 май Юпитер преминава в Овен, вашият 6-ти дом. Юпитер е по-силен във вашия 5-ти дом, отколкото в 6-ти, така че ще трябва да поработите повече, но и ще получите доста. След 11-ти май, ще поемате рискове и ще взимате бързи финансови решения за инвестиции и покупки. Но когато интуицията е добра, тези неща се получават.

Юпитер в Овен харесва „бързите пари“, но бъдете внимателни тук, тъй като има хищници, които могат да се възползват от вас. Този транзит на Юпитер също сочи за печелене по старомоден начин – чрез упорита работа. В този период се появяват и много добри възможности за работа. Тази позиция благоприятства здравната индустрия - фармацевтични продукти, здравословни храни, продукти и компании. Може да харчите повече за здраве, но може и да печелите от това. Тази година не изглежда особено силна за кариерата. Домът и семейството, изглеждат много по-важни. Вашият 10-ти дом на кариерата е по същество празен (само бързи планети ще минават там), докато вашият 4-ти дом на дома и семейство е на видно място през цялата година. В допълнение, почти всички бавни планети (с изключение на Уран) са в долната половина на вашата карта. Така че, предстоящата година е свързана със семейството и вашето емоционално благополучие. След като това е наред и кариерата ще се развива.

Любов и социален живот

Както споменахме по-рано, тази година любовта е голямо предизвикателство. Уран във вашия 7-ми дом тества текущите взаимоотношения. Дори сърдечните приятелства, са подложени на изпитание. Докато Уран приключи с вас след няколко години, вие ще бъдете в съвсем нов социален кръг. Вие сте в процес на социално освобождаване - макар че не всички може да го чувствате така, докато се случва. Така че, тези от вас, които са женени или имат сериозна връзка, ще трябва да работят повече тази година, за да останат заедно. За да издържи брака ви, освен много да работите, ще трябва да правите и много компромиси и жертви. Повечето хора не са готови да платят таква цената. Това ще бъде добър тест за вашата отдаденост един към друг. Ако сте необвързани, вероятно не е разумно да се жените тази година. Нещата са твърде нестабилни.

Насладете се на любовта такава, каквато е, няма нужда да поемате ангажименти, които може да не издържат във времето. Въпреки че любовта е нестабилна тази година, тя все пак е много вълнуваща. Любовта и романтичните възможности могат да се случат по всяко време, на всяко място. Може дори докато вършите ежедневната си работа. Единственият проблем е, в стабилността на нещата. Любовта може да дойде неочаквано и да свърши също толкова неочаквано. Но няма значение, утре е нов ден и ви чака нова любов. Дори самите да сте по-стабилни в своите привързаности, ще сте склонни да привличате непостоянни хора, такива които желаят свободни отношения. Това, както споменахме, благоприятства любовните авантюри, а не брака.

Уран е вашата семейна планета. Позицията му във вашия дом на любовта, има много значения. Вие общувате повече от дома и със семейството. Привлечени сте от хора със силни семейни ценности. Членовете на семейството или семейните връзки, могат да бъдат важни в любовта. В някои случаи семейството се намесва твърде много в любовния ви живот и то, не по най-добрия начин. Семейните спорове могат да бъдат една от причините, за проблеми във вашите отношения. Венера вашата любовна планета е бързодвижеща се и в течение на една година преминава през цялата ви карта. По този начин има много краткосрочни тенденции в любовта, които зависят от това къде се намира Венера и видовете аспекти, които получава.

Самоусъвършенстване

Сатурн е във вашия 4-ти дом от миналата година и това създава тенденция да потискате чувствата си. Като цяло не се чувствате в безопасност, изразявайки истинските си чувства и затова те са затворени дълбоко във вас. Това не може да продължи твърде дълго. Контролът върху емоционалната природа е нещо прекрасно и е един от духовните уроци за следващата година. Но контролът няма нищо общо с репресиите. Човек насочва емоциите чрез вниманието и волята. Това често е трудно да се направи, когато човек кипи от негативизъм. И така, това, което е необходимо да направите, е да освободите негативните емоции по-положителен начин, безвреден за вас и хората около вас.

След като негативните чувства се освободят, тогава е много по-лесно да насочите настроението си към нещо положително и конструктивно. Може да повтаряте положителни утвърждения, да пеете мантри, да се молите и медитирате. Всички тези неща ще променят вашето настроение. Уран е във вашия 7-ми дом на любовта от няколко години и ще остане там още няколко. Освен светските явления, които поражда, се случват духовни уроци, които ще продължат до края на живота ви. Целта е да се почувствате комфортно с любовните промени и нестабилност.

Приемете това. Природата винаги компенсира: ако едно нещо бъде отнето, друго ще го замени — и често по-добро. Но докато сте изплашени и объркани, няма да го изпитате. Вместо това се научете да приемате това, което идва. Това е година, в която много от вас ще изпитат повишена креативност. Много от вас ще открият творчески таланти, които никога не сте мислили, че притежавате. Духът ви вдъхновява в тази област. Изразяването на това вдъхновение, не само ще донесе повече радост в живота ви, но и ще подобри вашите финанси.

Стрелец

11.23 - 12.21

Стрелец

Основни тенденции

Предстоящата година, не е особено силна година за кариера. По-скоро е добра година за емоционално здраве и разрешаване на проблемите от миналото. Вашият 10-ти дом на кариерата е празен, докато вашият 4-ти дом на дома и семейството е най-силният в хороскопа тази година. Плутон е в дома ви на парите от много години и ще остане там и през следващата. Това показва невероятна финансова интуиция и голяма благотворителност (въпреки че на вас, не ви изглежда така).

Вашата финансова планета Сатурн е във вашия 3-ти дом от миналата година. Така че харчите за комуникационно оборудване и може би печелите от тази област. Финансите са наред тази година, но ще бъдат още по-добри през 2023 г. Здравето е основно добро, но ще стане още по-добро след 11-ти май. Преминавате през големи промени и експерименти по отношение на вашето здраве. Преместването на Юпитер във вашия 5-ти дом на творчеството на 11-ти май, прави предстоящата година много забавна. Жените в детеродна възраст, ще са много плодовити през цялата година.

Марс, ще прекара необичайно много време във вашия 7-ми дом на любовта тази година. Обикновено той прекарва месец и половина в знак или дом. Тази година той прекарва повече от четири месеца във вашия 7-ми дом. За необвързани това показва любовни връзки. За тези, които са женени, това може да покаже борба за власт в отношенията. Областите от които ще се интересувате най-много през следващата година, ще бъдат финансите; комуникационните и интелектуални интереси; дома и семейството; забавленията, децата и творчеството (от 11 май до 29 октомври и след 21 декември); здравето и работата и любовта и романтиката (след 20 август).

Здраве

Вашият 6-ти дом е виден от няколко години и ще е така и през следващата. Уран - бавно движеща се планета - е там. Това показва промени във вашия здравен режим. Търсите идеалния режим и всеки път, когато почувствате, че сте го намерили, изниква нещо ново и вие го променяте. Това е добре, експериментирате с различни терапии и лекари. Изхвърляте всички книги с правила и научавате какво работи за вас лично. Знаете, че сте „устроени“ по уникален начин и че нещата, които работят за другите, може да не работят за вас. (И нещата, които работят за вас, може да не работят за други.) Да научите как функционирате е основната работа в момента (както и през последните няколко години). Това е едно от най-великите неща, които човек може да направи – да опознае себе си. И това се случва сега.

Уран създава промяна в здравословния ви режим, но му помагат и двете затъмнения във вашия 6-ти дом през следващата година - слънчевото на 30-ти април и лунното на 8-ми ноември. Здравето ви е сравнително добро тази година и ще става още по-добро след 11-ти май. През август, когато Марс образува стресиращ аспект, отново ще трябва да се съсредоточите върху здравето. Но може да направите много, за да го подобрите и да предотвратите развитието на проблеми. Обърнете повече внимание на уязвимите области на вашия хороскоп за тази година. Сърцето стана важна област миналата година, когато Юпитер се премести в негативен аспект. То става още по-важно след 20 август. Важното за сърцето е да укрепите вашата вяра – противоотрова срещу безспокойството и стреса. Избягвайте тревогите като чума. Медитацията ще бъде от голяма помощ тук.

Вратът и гърлото винаги са важни за вас, тъй като Венера е вашата здравна планета. Напрежението има тенденция да се събира във врата и трябва да се освободи. Черният дроб и бедрата, също винаги са важни. Глезените и прасците, станаха важни от 2019 г., когато Уран се премести във вашия 6-ти дом. Уверете се, че глезените имат добра упора, когато тренирате. Вашата здравна планета Венера, е бързо движеща се планета и всяка година преминава през всеки знак и дом на вашия хороскоп. Така че има много краткосрочни тенденции за здравето, които зависят от това къде се намира и какви аспекти получава.

Дом и семейство

Вашият 4-ти дом на дома и семейството е силен тази година. За разлика от него, вашият 10-ти дом на кариерата е празен. Не само това: всички бавни планети са в долната половина на вашия хороскоп, което само засилва фокуса върху дома и семейството и нуждата от емоционално благополучие. Това е щастлива година за дома и семейството. Жените в детеродна възраст, ще са по-плодовити. Семейният кръг, ще се разшири. Обикновено това се случва чрез раждане или брак, но не винаги. Понякога срещате хора, които са „като“ семейство. Това е добра година за покупка или продажба на жилище. Тук, ще имате много късмет. Вероятно е преместване в нов дом или придобиване втори дом, къща, вила или друг вид недвижим имот.

Възможно е също да ремонтирате настоящият си дом или да купите скъпи вещи за дома. Целият ефект от това, ще е все едно че сте се преместили. Както Уилям Фокнър казва: „Миналото не е мъртво. Всъщност, то дори не е минало.“ Това е година, в която ще осмислите напълно това. Ще бъдете много носталгични, ще се ровите в историята - вашата лична и семейна, както и световната история. Ще смилате и интерпретирате минали събития и преживявания. Тези от вас, които се подлагат на психологическа терапия, ще постигнат голям напредък тази година. Случват се много психологически пробиви. Дори ако не се подлагате на терапия или не сте професионален терапевт, може психологически да помагате на приятели и семейството. В този период, добре ще се справяте с тези въпроси.

Ако планирате големи ремонти у дома, от 15 април до 25 май ще бъде подходящо време. Ако просто обновявате дома или купувате декоративни предмети, от 5 април до 2 май е добър период. Родителите изглеждат много проспериращи през тази и следващата година. Възможно е да правят важни ремонти в дома. Братята и сестрите са емоционално нестабилни от няколко години. Може би нееднократно са се местили през последните години и тенденцията продължава и през следващата. Деца и внуци, ако имате, ги очаква тиха и стабилна семейна година.

Финанси и кариера

Вашият дом на парите е силен от много години и остава такъв и тази. Това обаче, скоро ще се промени. През следващите две години, Плутон ще напусне този дом и най-накрая, ще влезе във вашия 3-ти дом. Финансовият ви живот вероятно е претърпял пълна трансформация под влиянието на Плутон. Имало е кризи - финансови преживявания, а в някои случаи действителни финансови смъртни случаи (фалити или закриване на фирми). Въпреки че това не са приятни преживявания, вие се движите към финансовия живот на вашите мечти и сте много близо до него. Финансовите мъки са само прелюдия към нещо ново, а не наказание. Част от тази трансформация включва финансова детоксикация, тъй като прочистването на пътя винаги е предварителна подготовка за ново раждане. Така че е имало (и все още има) необходимост да се отървете от финансовите загуби – ненужните разходи, излишните банкови сметки и други безполезни харчения. Също така е добре да се отървете от вещи, от които нямате нужда или не сте използвали дълго време.

Тъй като Плутон е най-бавно движешата се от всички планети, той остава в един знак много години. Така че, много от предишните тенденции, са в сила през следващата година. Плутон управлява наследството. Такова е възможно за много от вас. Но също така показва, че печалбите могат да дойдат от имоти. Всъщност никой не трябва да умира, но може да бъдете посочени в нечие завещание или назначени на някаква административна длъжност в имение. Има хора, които се занимават с имоти, това е благоприятна година за тях. Доброто данъчно планиране и ефективност са важни и продължават да бъдат на фокус. Може би най-важната тенденция е, че много от вас се включват в духовните измерения на богатството – прилагайки духовните закони и разчитайки на интуицията си. Това не е много силна година за кариерата. Животът се балансира. Понякога домът и семейството, емоционалните проблеми, децата и личното творчество са по-важни от кариерата. Така е и през следващата година.

Няма нищо негативно за кариерата, просто изглежда не се интересувате от нея. Вашият 10-ти дом на кариерата е основно празен, докато вашият 4-ти дом на дома и семейството е много силен. Така че, това е година за справяне със семейните и емоционални проблеми – подреждане на домашния живот. Това ще изгради необходимата инфраструктура за бъдещ успех в кариерата. Вашият празен 10-ти дом, може да се счете за нещо добро. Показва задоволство от нещата такива, каквито са и по този начин няма нужда да отделяте допълнителна енергия за това. Вашата планета на кариерата Меркурий, е бързо движеща се планета, която преминава през целия хороскоп за една година. По този начин има много краткосрочни кариерни тенденции в зависимост от това къде се намира Меркурий и видовете аспекти, които получава.

Любов и социален живот

Любовният ви живот изглежда стабилен до 11 май, но набира по-голяма скорост след 20 август. Това не изглежда година за брак или сериозни връзки. Но годината е добра за авантюри, флиртове, неангажиращи връзки. Необвързаните не изглеждат в настроение за брак и изглежда привличате хора, които се чувстват по същия начин. Споменахме по-рано, че сте по-плодовити в тези дни и брак може да се случи поради бременност - така че, въпреки че нито вие, нито вашият партньор, ще сте готови за това, може да се случи в резултат на обстоятелствата. Марс във вашия 7-ми дом на любовта показва желание за забавления и развлечения.

Отношенията са просто още една форма на развлечение и не е задължително да бъдат сериозни. Когато настъпят трудни времена, те стават нестабилни - и неизбежно се разпадат. Другият проблем с Марс в 7-ми дом е, че той указва за борби за власт във връзката. А това убива романтиката. Ако успеете да избегнете това, връзката може да оцелее. Тази година сте привлечени от хора, с които може добре да си прекарате времето. Хора, с които ви е весело и забавно. Ще ви привличат атлетични типове, а романтичните възможности могат да се случат във фитнес залата, стадиона, курорти или други места за забавление. Партитата също са добри места за запознанства.

Доколкото Меркурий, вашата любовна планета, също е управител на вашия 10-ти дом на кариерата, ще бъдете привлечени от успешни хора - хора с власт и престиж. По този начин романтични възможности може да се случат, докато преследвате кариерните си цели (макар че, тази година няма да сте много заинтересовани от нея) или с хора, участващи във вашата кариера. Има много краткосрочни любовни тенденции през следващата година, защото вашата любовна планета се движи много бързо. През годината Меркурий ще премине през целия ви хороскоп. Тези краткосрочни тенденции зависят от това, къде се намира Меркурий в даден момент и аспектите, които получава.

Самоусъвършенстване

Предстоящата година е силна за дома и семейството и дори повече от това, това е година за емоционално изцеление. Ще се сблъскате с миналото. Ще имате естествен интерес към него - не само личното ви минало, но и семейната история. Ще се върнат много стари чувства. Повечето от тях няма да имат връзка с настоящето, но събития от настоящето могат лесно да ги предизвикат. Например някой ви поглежда по определен начин, или миризмата на определен парфюм, нечии жест или тон на гласа. Те ви напомнят за минали преживявания и възникват не просто така, а за изцеление, трансформация. Също за да ги преосмислите отново и погледнете от настоящата си гледна точка. Събитие, което е травмиращо за шестгодишно дете, може да предизвика усмивка сега във вас. Да, емоциите са налице, но вие не сте шестгодишни и може да видите по-съвсем различен начин събитията.

В повечето случаи само неутрално, неосъждащо наблюдение е достатъчно, за да доведе до решение. Ако събитието е било изключително травмиращо, има духовни методи за изчистване и освобождаване на негативните емоции. Според мъдреците почистването на паметта, е работа на много животи. Така че бъдете търпеливи. Това не е решение за една нощ. Но всеки напредък, ще носи подобрение в живота. Това е важното, защото в тази година, постигате напредък. Юпитер, управителят на вашия хороскоп и Нептун, най-духовната от планетите, ще се движат заедно през голяма част от годината. Така че всичко това, носи много духовни послания. Когато почистите паметта си, вашият духовен живот също ще разцъфне.

Плутон, управителят на вашия духовен 12-ти дом, е във вашия дом на парите от десетилетие. И така, вие сте били в цикъл за изучаване и прилагане на духовните закони на изобилието и богатството. Сега имате едно истинско и трайно решение на бедността. Това е лек. Добра духовна дефиниция на бедността е „отключване от Божественото изобилие“. Това изобилие е винаги там и никога не се намалява или губи. Не зависи от материалното състояние. Не е важно колко имате или нямате, дали сте заети, безработни, в дългове или сте жертва на мечи пазар. Просто е така. Когато направите връзка с Бога, то ще потече. Никога няма да спира. Само трябва да спазвате Божествените закони. Вече сте научили много за това, но винаги има какво още да научите.

Козирог

12.22 - 01.20

Козирог

Основни тенденции

Плутон е бил във вашия собствен знак повече от десетилетие. Той почти приключи с вас, но не още: той ще влиза и излиза от вашия знак през следващата година, но през 2024 г. ще си тръгне завинаги. Повечето от вас не усещат ефектите му твърде силно, но тези от вас, родени късно във вашия знак - от 14 до 19 януари – ще го чувстват по-интензивно. Дългият транзит на Плутон донесе много лични драми в живота ви - операции, близки до смъртта преживявания и психологически срещи със смъртта. Вие раждате своята нова личност, тази към която винаги сте се стремили и сте искали да станете. Това вече се е случило за повечето от вас, но за родените късно в знака Козирог се случва тази година. Новото раждане може да бъде болезнено, но крайният резултат е добър.

В края на 2020 г. Сатурн, управителят на вашия хороскоп, се премести във вашия дом на парите. Той ще бъде там до края на годината. Това носи късмет за финансовите въпроси, тъй като показва фокус. Но тази година, ще работите по-упорито. Освен това, ще трябва да разрешавате финансови конфликти с близки хора. Вашият 3-ти дом на комуникацията и интелектуалните дейности е силен от много години. Нептун, управителят на този дом, работи там. Тази година 3-ти дом е още по-важен, тъй като Юпитер ще прекара приблизително половин година тук. Това е чудесно за студенти и колежани. Ще сте фокусирани върху обучението си и изглеждате много успешни. Транзита е добър също за тези от вас, заети с продажби, маркетинг, преподаване, както и за писателите. Вашите комуникационни и интелектуални способности, ще се подобрят. Юпитер прекарва останалата част от годината във вашия 4-ти дом на дома и семейството. Това показва вероятно преместване, щастлива покупка или продажба на дом. Жените в детеродна възраст са по-плодовити от обикновено.

Уран е във вашия 5-ти дом на забавлението и творчеството от няколко години и ще остане там още няколко. Може би ви е било по-трудно да се справяте с децата. Изглеждат непокорни и необичайно независими. Но този транзит носи и много оригиналност, креативност и повече радост от начина, по който печелите пари. Здравето е основно добро тази година, въпреки че се нуждае от повече внимание след 11-ти май. Марс ще прекара необичайно много време във вашия 6-ти дом, след 20 август. Това показва нужда от добро емоционално здраве - също така упражненията стават по-важни. Вашите най-важни интереси тази година са тялото, имиджа и външния вид; финансите; комуникационните и интелектуални интереси; дом и семейство (от 11 май до 29 октомври и след 21 декември); децата, забавлението и творчеството; и здравето и работата (от 20 август).

Здраве

Здравето изглежда добро тази година. В началото на годината има само една бавна планета - Плутон - в стресиращ аспект, но повечето от вас няма да го усетят - само тези от вас, родени късно в знака. На 11 май Юпитер преминава в неблагоприятен аспект, но влиянията на Юпитер обикновено са меки. Здравето и енергията са основно добри. Разбира се, през годината ще има периоди, в които здравето и енергията, ще са по-нестабилни от обикновено. Тези периоди идват от транзитите на бързите планети и са временни, а не тенденция за годината. Когато те преминат, вашето естествено добро здраве и енергия се връщат. Вашият 6-ти дом на здравето е по принцип празен до 20 август - още един положителен сигнал. Приемате доброто здраве за даденост. Няма нужда да се фокусирате прекалено върху него, тъй като всичко е наред.

На 20 август Марс ще влезе във вашия 6-ти дом и ще прекара остатъка от годината там. Там набляга на здравето, но изглежда повече свързано с членовете на семейството, отколкото с личното ви здраве. Въпреки че здравето ви е добро, може да го направите още по-добро. Обърнете повече внимание на уязвимите зони на вашия хороскоп – тази година: Сърцето е важно от много години и тази също, особено за тези от вас, родени 14-19 януари. Важното при сърцето е, да избягвате безпокойството и притесненията, емоциите, които го стресират. Гръбначният стълб, коленете, зъбите, костите са винаги важни зони за вас. Редовният масаж на гърба и коленете, трябва да бъде част от ежедневният ви здравословен режим. Добрият режим за хигиена на зъбите, също е важен. Белите дробове, ръцете, раменете и дихателната система. Напрежението има тенденция да се събира в раменете и трябва да се освободи. Чистия въздух е естествен лечебен тоник.

Главата и лицето придобиват значение от 20 август. Редовният масаж на скалпа и лицето ще бъде от полза, тъй като не само укрепвате скалпа, но и цялото тяло. Надбъбречните жлези, също стават важни от 20 август. Мускулатурата е друга област, която става важна след 20 август. Добрият мускулен тонус и редовните физически упражнения, според възрастта и етапа в живота, са важни, въпреки че не е нужно да ставате културист. Слабите мускули могат да изкривят гръбначния стълб и скелета, а това може да причини всякакви други проблеми. Марс е вашата семейна планета. Така че, както споменахме, фокусът ви изглежда е повече върху здравето на членовете на семейството, отколкото върху собственото ви. Също подсказва необходимост от добро емоционално здраве. Настроението трябва да се поддържа позитивно и конструктивно. Във вашата диаграма има много краткосрочни здравни тенденции, защото вашата здравна планета, Меркурий, се движи много бързо. Той минава през целия ви хороскоп в рамките на една година, така че здравето може да варира в зависимост от това къде се намира Меркурий и аспектите, които получава.

Дом и семейство

Това е силна и щастлива година за дома и семейството. Не само че вашият 4-ти дом е силен през половината година, но и всички бавни планети са под хоризонта на вашата карта - в нощната страна на хороскопа. Вашият 10-ти дом на кариерата, за разлика от това, е по същество празен - само бързи планети минават през него и ефектът им е краткосрочен. По принцип сте амбициозни, но тази година по-малко от обикновено. Семейните и емоционални проблеми - основата, върху която се основава добрата кариера - имат приоритет. Не сте загубили амбицията си, но подготвяте основата за бъдещата кариера. Колкото по-висока е сградата(целта), толкова по-дълбока трябва да бъде основата. Преместването на Юпитер във вашия 4-ти дом от 11 май до 29 октомври, а след това след 21 декември, често показва щастливо преместване. Понякога това не е буквално преместване, а придобиване на втори дом или получавате достъп до други домове, дори ако не ги притежавате.

Понякога купувате скъпи вещи за дома или го ремонтирате. Целият ефект е „все едно“ сте се преместили. Живеете в по-удобен дом. Транзитът на Юпитер също показва, че семейният ви кръг се разширява тази година. Обикновено това се случва чрез раждане или брак, но понякога срещате хора, които са като семейство за вас - които изпълняват тази функция. Както споменахме, жените в детеродна възраст стават по-плодовити от обикновено. Това ще бъде така и през цялата следваща година. Но тази година, има още нещо. Юпитер е вашата духовна планета. Преместването му във вашия 4-ти дом показва, че семейството като цяло - и особено родителите - стават все по-духовни, те са под силно духовно влияние. Техните сънища са активни (както и вашите). Техните екстрасензорни способности са по-фино настроени, преживяват всякакви свръхестествени явления. Може домът да се използва за провеждане на духовни събрания, лекции или благотворителни акции.

Единият от родителите, ще пътува повече тази година. Независимо дали този родител е мъж или жена, го очакват много финансови промени, но и просперитет - през следващата година. Той или тя има стабилна година - преместване е малко вероятно. Братята и сестрите, ще имат добра година като цяло. Очакват ги просперитет и плодородие (ако са в детеродна възраст). Премествания са малко вероятни, но може да ремонтират дома. Децата ви може да се местят много. Изглеждат по-нервни, но официално преместване не се предвижда. Внуци, ако ги имате, ще имат една добра и спокойна година.

Финанси и кариера

Финансите са основен фокус през следващата година. Сатурн, управителят на вашия хороскоп (и по този начин важна и приятелска планета), заема вашия 2-ри дом на парите. Това показва просперитет. Харчите за себе си. Приемате образа на богатството, обличате се скъпо. Хората ви виждат като човек с пари и това ви отваря всякакви врати и възможности. Вашият личен външен вид и поведение са големи фактори за вашите приходи и вероятно това е причината, да харчите и инвестирате повече за себе си. Но с финансите са възможни проблеми. Има някакъв конфликт, изглежда, не сте съгласни как близките се разпореждат с парите ви. Ще трябва да работите повече, за да постигнете консенсус. Някъде има средна точка на компромис и трябва да я намерите. Но това са дребни проблеми. Уран, вашата финансова планета, е във вашия 5-ти дом от няколко години. 5-ти дом е щастлив дом и носи просперитет.

Печеленето на пари, доставя удоволствие. Печелите, докато се забавлявате или участвате в някаква развлекателна дейност. Може да сключите важна сделка, докато сте в театър, курорт или седите до басейна и пиете пина колада. Може би работата ви включва, забавляване на клиенти в луксозни клубове или организиране на партита. Имате късмет в инвестициите. Правите пари по щастлив начин и ги харчите за хубави неща, които ви носят радост. Наслаждавате се на богатството, което имате. Творческите ви продукти, са по-продаваеми в тези дни. Харчите за децата си, но също така печелите от тях. Когато са млади, те служат като вдъхновение да печелите повече. Често ви идват печеливши идеи. Много богатства са натрупани докато някой, наблюдава поведението на детето си. Ако са големи, те могат да ви подкрепят материално.

Ще са ви интересни индустриите, които обслужват младежкия пазар – особено от електронен характер. Видео игри, дигитална музика, стрийминг услуги - високотехнологичните забавления, насочени към младите хора, това изглежда забавно и печелившо. Има компании, занимаващи се с онлайн игри, които ще са ви интересни като бизнес или инвестиция. Имате усет за тези неща. Кариерата, както споменахме, не е на първо място тази година. Сега изграждате инфраструктурата за бъдещето, вашата база. Вашият 10-ти дом е почти празен. И както споменахме, долната страна на вашата графика е много по-силна от дневната. Това не трябва да ви тревожи. Някои години са такива. Кариерата е тиха и стабилна. Проблемът не е в таланта или способностите ви - просто липсва интерес. Венера е вашата кариерна планета, тя е много бързо движеща се и преминава през цялата ви диаграма за дадена година. По този начин има много краткосрочни тенденции в кариерата, които зависят от това къде се намира Венера и аспектите, които получава.

Любов и социален живот

Вашият 7-ми дом на любовта е празен тази година. Така че, както и миналата година, любовта изглежда стабилна. Изглеждате доволни от нещата такива, каквито са, и нямате нужда да правите драматични промени или прекалено да се фокусирате в тази област. Тези, които са женени, ще останат женени, а необвързаните - необвързани. Въпреки това, ако възникнат проблеми тук, това може да се дължи на вашата липса на внимание. Ще трябва да се съсредоточите повече. Две лунни затъмнения тази година ще ви принудят да обърнете внимание на тази област. Първото е на 16 май, а второто на 8 ноември. Това ще бъде време за корекции на курса в любовта — премахване на грешки и несъвършенства. Тези, които са в първи или втори брак, ги очаква една обикновенна година. Тези, които са в трети брак, имат по-добри любовни и социални аспекти.

Ако сте необвързани, любовта ще ви намери. Някой, ще ви преследва. Ако сте обвързани, любимият ще ви подкрепя и ще е много предан. Луната е вашата любовна планета и е най-бързата от всички планети. Докато на другите бързо движещи се планети, Слънцето, Меркурий и Венера, им отнема една година, за да обиколят вашата карта, Луната прави това всеки месец. Така любовта може да се случи по много начини и на много места в зависимост от това, къде се намира Луната и аспектите, които получава. Като цяло може да се каже, че любовта ще се развива по-добре за вас, когато Луната нараства. През тези периоди, ще имате повече енергия, ентусиазъм и социални възможности. Новолунието и пълнолунието се явяват активни социални дни (ако се случват при добри аспекти, те носят щастие; ако са при неблагоприятни аспекти, носят предизвикателства).

Родителите ви ги очаква много добра година в любовно и социално отношение – след 11 май (с кратка пауза от 29 октомври до 21 декември). Ако са разведени, е възможен брак или сериозна връзка. Братята и сестрите, ще имат просперираща година, но любовта изглежда тиха. Децата, може би е по-добре да не се женят тази година (или през следващите). Изглеждат твърде нестабилни, за да започнат нещо сериозно. Предпочитат свободните любовни отношения. Внуци, ако имате, ги очаква една прекрасна година в любовно и социално отношение. Много ще зависи от възрастта им. Ако са много млади, лесно ще се сприятеляват и ще са популярни. По-възрастните, могат да сключат брак или да започнат съвместно съжителство.

Самоусъвършенстване

Нептун е във вашия 3-ти дом от много години. Тук той издига ума, интелекта, умствените способности до по-висок, по-духовен план, по-висока вибрация. Но тази година този процес е много ускорен, защото вашата духовна планета Юпитер също е в 3-ти дом за половин година. Първото нещо, което се случва, е, че вкусът ви в четенето става много по-изтънчен. Харесвате духовна литература. Редовното светско четене ви изглежда скучно и му липсва уместност или смисъл. Искате нещо по-дълбоко. Освен това начинът, по който общувате, става много вдъхновен. Тези от вас, които за занимават с писане, ще бъдат вдъхновени от духовното. Други от вас ,може да решат да се заемат с писане тази година. Поезията също изглежда привлекателна за вас. Вашата реч и думи, са много хармонични, музикални. Обикновено говорите откровено и по същество. Сега по-добре ще разберете смисъла на тона, ритъма, нюанса. Това е така и с вашия умствен процес.

Не става въпрос само за това, което казвате или пишете. Ще сте наясно с начина, по който нещо е било подчертано, премълчано; това ви дава по-дълбок поглед върху това, което четете. С Уран, планетата на промяната, във вашия 5-ти дом на творчеството, вие сте готови да изследвате нови пътища за творчество - писането може да е точно това. (Музиката също изглежда интересна.) Справянето с по-непокорни деца, е проблем от няколко години. Научавате се как да се справяте с тях, чрез пряк практически опит. Докато Уран приключи с вас, вие ще бъдете експерт. Обичате властта и харесвате да я упражнявате. Но твърде много авторитаризъм, няма да работи с децата. Всъщност това може да постигне обратен ефект. Уран се гордее с това, че се противопоставя на авторитета. Но Уран също обича истината. Така че, ако трябва да ограничите децата си (а те се нуждаят от ограничения), не бъдете авторитарни по отношение на тях, отделете време да им обясните. Те трябва да разберат.

Марс ще бъде във вашия 6-ти дом на здравето след 20 август. Обсъдихме последиците за физическото здраве, но истинското, по-дълбоко послание е необходимостта от емоционално изцеление. Марс, както знаете, е вашата семейна планета, която управлява настроенията, емоциите и спомените. Така че това ще бъде време за емоционално лечение на миналото, изцеление на паметта, спомените. Ще бъде подходящ момент да се впуснете в терапии от психологически тип. Но може да направите много, за да изчистите спомените, чрез медитация. Ако нещо ви притеснява или ви пречи, това е сигнал за изчистване на проблема. Ефикасен начин е да напишете на лист проблема и да го оставите в чекмедже, което никога не отваряте. Така проблема, ще изчезне завинаги.

Водолей

01.21 - 02.19

Водолей

Основни тенденции

Здравето и енергията се нуждаят от повече внимание тази година: две силни планети, с които шега не бива в дългосрочен план, са в стресиращ аспект към вас през цялата година. Това само по себе си не е проблем. Когато бързите планети също се присъединят към тях, могат да възникнат проблеми. Въпреки че енергията ви, ще е по-ниска от обичайното, много хубави неща ще се случват през следващата година. Вие сте много проспериращи. Паричният ви дом е на видно място и благотворният Юпитер, ще прекара половин година тук. На 11 май Юпитер, ще се премести във вашия 3-ти дом и ще прекара другата половина на годината тук. Това е прекрасен транзит за студенти и колежани, очертава се успех в обучението.

Също така е чудесен транзит за писатели, журналисти, учители, хора занимаващи се с продажби и маркетинг. Вероятно те ще имат добра финансова година. Сатурн е във вашия 1-ви дом от декември 2020 г., транзит, който има добри и лоши страни. Добрите страни са сериозното ви отношение към живота. Показва че поемате отговорност за нещата - може би дори твърде много. Дарява ви с добри управленски и организационни умения. Но това има и тъмна страна. Сатурн в собственият си дом, може да ви направи прекалено песимистични. Усещате възрастта си и физическите ограничения много остро. Може да има тенденция да бъдете „прекалено сериозни“ и това да повлияе на брака и любовния ви живот.

Плутон е във вашия 12-ти дом от много години. Това показва пълна трансформация, която се случва във вашия духовен живот. Това продължава и тази година, но Плутон ще напусне този дом през 2024 г. и най-силните ефекти от транзита вероятно са приключили. Уран е във вашия 4-ти дом от няколко години, което сигнализира за фокус върху семейството и семейната нестабилност. Емоционалният живот също може да бъде много нестабилен. Вашите най-важни интереси тази година са тялото, имиджа и личния външен вид; финансите; комуникационните и интелектуални интереси (от 11 май до 29 октомври и след 21 декември); дома, семейството и духовността.

Здраве

Здравето, както споменахме, трябва да се следи тази година. Проблемът е, че вашият 6-ти дом на здравето, не е виден и по този начин, имате склонност да игнорирате проблемите. Приемате доброто здраве за даденост. Може да сте правили това преди, но не и от миналата година. Сега ще сте принудени да му обърнете внимание. Тъй като вашите енергийни нива не отговарят на обичайния им стандарт, задължително е да се стараете да ги държите високи. Ако се чувствате уморени, починете си. Ако тренирате и изпитвате някакъв дискомфорт, няма нужда да се напрягате: направете пауза и се върнете по-късно към тренировките или ги намалете до удобно ниво. Слушайте посланията на тялото си. Също така, може да обърнете повече внимание на уязвимите области на вашия хороскоп тази година Тъй като проблемите най-вероятно ще започнат тук, поддържането им здрави и във форма, е добра превантивна мярка.

Сърцето стана важна област от март 2019 г., когато Уран премина в негативен аспект. Още по-важно стана от миналата година, когато и Сатурн се присъедини към стресиращия аспект. На по-метафизично ниво избягвайте безпокойството и притесненията, това са двете емоции, които стресират сърцето. Заменете тревогата с вяра. Медитацията, ще е от голяма помощ. Глезените и прасците винаги са важни за вас. Добре е да ги масажирате редовно. Осигурете на глезените си по-добра опора, когато тренирате. Стомахът и гърдите, също са важни за вас, тъй като Луната е вашата здравна планета. Диетата обикновенно е проблемна за вас (между другото, не е така за всеки). Това, което ядете е важно и трябва да бъде проверено, но също е важно как се храните. Работете, за да издигнете акта на хранене от обикновен животински апетит, до акт на поклонение. Трябва да благодарите за храната и да я благославяте(с ваши собствени думи). Добра идея е, да слушате приятна успокояваща музика, докато ядете.

Тези практики не само ще повишат енергийните вибрации на храната, но и на вашето тяло и храносмилателна система. Ще получите само най-доброто от храната и това, което ядете, ще се усвои по-добре. Луната също управлява емоционалния ви живот. Така че, доброто емоционално здраве е много важно. Необходимо е да поддържате настроенията и емоциите си конструктивни и щастливи. Ако възникнат здравословни проблеми (не дай Боже), възстановете хармонията в семейството възможно най-бързо. Редовната медитация, ще ви помогне да поддържате настроението си положително. Вашата здравна планета, е най-бързо движещата се планета в зодиака, тя преминава през цялата ви диаграма всеки месец. По този начин има много краткосрочни здравни тенденции, които зависят от това къде се намира Луната и аспектите, които получава.

Дом и семейство

Вашият 4-ти дом на дома и семейството е виден от март 2019 г., когато Уран се премести там и ще остане виден за още няколко (особено следващата година). Добрата новина е, че сте фокусирани тук по много личен начин. Това гарантира, че ще получите най-добрият „сценарии“. Семейната ситуация, ще е изключително нестабилна в този период. В семейството са възможни много драми и кризи. Може да има разделение в семейния кръг. Ще е необходим целият ви фокус, за да държите нещата в хармония. Промените в настроението, както във вас самите, така и в членовете на семейството, също ще е много екстремно. Може да държите това под контрол с помоща на медитацията, но тези които не се занимават с това, ще трябва да се лекуват. Проблемът с тези промени в настроението е, че не знаете как да се държите с членовете на семейството в даден момент. Никога не знаете кога ще изригнат. Трябва да сте бдителни през цялото време. Това не са неща, които може да разберете логически.

Уран в 4-ти дом сигнализира за множество премествания или много обновявания в дома. Домът е в процес на непрекъсната работа. Това е в сила и през следващата година. Сякаш търсите своя дом на мечтите и всеки път, когато си мислите, че сте го постигнали, ви идва нова идея, нова визия и започвате отначало. Малко по малко ще бъдете водени, към идеалния дом и семейна ситуация. Изглеждате много отдадени на един от родителите си, но той или тя изглежда нервен и нестабилен. Желае лична свобода и иска да се освободи от всички тежести и отговорности. Две затъмнения през следващата година се случват във вашия 4-ти дом. Едното слънчевото на 30 април, а другото лунното на 8 ноември. Това допълнително ще разклати семейната ситуация.

Но добрата новина е, че те ще ви принудят да внесете така необходимите корекции в дома и семейния живот. Ремонти или обновяване в дома може да правите през цялата година, но ако имате избор, от 4 юли до 20 август ще бъде подходящо време. Ако правите само козметични промени или купувате предмети за декорация за дома - от 28 май до 23 юни е добър момент. Един от родителите ви, ще се мести много - може би ще остава на различни места за дълги периоди от време. Но официално преместване е малко вероятно. (Няма нищо против това, обаче.) Братята и сестрита, ще просперират тази година. Ако са в детеродна възраст, ще са по-плодовити от обикновено, но преместване в нов дом не изглежда вероятно. Децата както и внуците (ако ги имате) ги очаква тиха, стабилна семейна година.

Финанси и кариера

Както споменахме, предстоящата година е много просперираща. Вашият дом на парите е не само виден, но и Юпитер ще е там. Юпитер, е планетата на изобилието, разширението и ще е по-щедър от обикновено. Като начало той ще бъде в собствен знак и дом половин година. Той се чувства комфортно в Риби и действа силно. Но той също ще се движи с Нептун, вашата финансова планета през по-голямата част от годината. Ще завършите годината много по-богати, отколкото сте започнали. Юпитер управлява вашия 11-ти дом. Това дава много съобщения. Първо, това е още един сигнал за благоприятното влияние на Юпитер, тъй като 11-ти дом е благодатен дом. Също така показва печалби от онлайн света, от социалните мрежи и технологии и от всичко което правите онлайн

Вашият технологичен опит е важен. Харчите повече за технологии, но и ще печелите от тях. Приятелите ви са богати и с възможности. Вашите финансови надежди и желания се сбъдват тази година. (И след като това се случи, най-вероятно ще формулирате нов набор от желания и надежди.) Освен технологиите, имате добро усещане за индустрии, които включват вода – водоснабдяване, бутилиращи и пречиствателни предприятия, корабоплаване, корабостроителници, рибарство, бизнес с морски продукти, петрол, газ и някои фармацевтични продукти (за естетика и подобряващи настроението). Всичко това, ще ви е интересно като работа, бизнес или инвестиции. Юпитер ще се премести във вашия 3-ти дом на 11 май. Това ще донесе нова кола и комуникационно оборудване, но може да се случи и следващата година. Плутон, вашата кариерна планета, е във вашия духовен 12-ти дом от много години. Той ще бъде там и през следващата, но след това ще започне да преминава във вашия 1-ви дом. Така че ще настъпят промени в кариерата и вие се подготвяте за тях.

Две затъмнения във вашия 10-ти дом на кариерата, също ще ви подтикнат да промените нещата. Лунното затъмнение на 16 май и слънчевото на 25 октомври. Тези промени ще бъдат положителни. През последните десетина години успехът ви е бил скрит - зад кулисите. През следващите няколко години, успехът ви ще стане по-очевиден, за да го видят всички. Междувременно все още предпочитате организации с нестопанска цел и алтруистични видове кариери. Имахте нужда от кариера, която да е значима за вас и за света и тази тенденция продължава и през следващата година. Тези от вас, родени рано в знака - 20-22 януари - усещат влиянието на Плутон във вашия 1-ви дом дори сега. Вие приемате образа на успеха. Хората ви виждат по този начин. Възможностите за кариера сами идват при вас и не е нужно, да правите нищо.

Любов и социален живот

Вашият 7-ми дом на любовта не е виден от години, както и тази. Практически е празен - там ще минават само бързи планети и ефектът им е временен. Това показва равномерна любовна година. В известен смисъл това е добре. Изглеждате доволни от нещата такива, каквито са и няма нужда да им обръщате излишно внимание. Тук има и друго, което подсилва това. Почти всички бавни планети (с изключение на Уран) се намират в източния сектор на вашата карта - сектора на индивидуалността. Вашият 1-ви дом е виден, докато 7-ми дом е празен. Така че, това е година за вашето „аз“. Става дума за подреждане на вашите лични желания и интереси, за намиране на лично щастие, вместо да угаждате на другите, за отстояване на вашата независимост. Тази година сте по-самостоятелни. Западният социален сектор на вашата графика ще се засили с напредването на годината, но няма да бъде по-силен от източния. Източният сектор, ще доминира.

Слънцето е вашата планета на любовта. Той е бързо движеща се планета и преминава през целия ви хороскоп всяка година, като инициира много краткосрочни любовни тенденции, които зависят от това къде е Слънцето и аспектите, които получава. Две слънчеви затъмнения тази година (това е нормално) ще разклатят любовния ви живот и ще донесат корекции в тази област. Едното е на 30 април, а другото на 25 октомври. За семейните - ситуацията ще е стабилна. Тези, които са разведени, имат добри романтични аспекти тази година. Вашият социален живот ще е много активен. Възможна е връзка с богат човек или някой, който участва във вашия финансов живот. Той или тя може да бъде „просто приятел“, но нещата ще се развият в нещо повече. Областта на приятелствата изглежда по-активна от романтиката.

Докато Юпитер е в Риби, вашият дом на парите (до 11 май и от 29 октомври до 21 декември), вие се срещате с приятели и имате социални възможности, докато преследвате финансовите си цели и с хора, участващи във вашите финанси. От 11 май до 29 октомври и след 21 декември намирате приятели в квартала и в образователни заведения. Родителите ви са подложени на тестване на брака. Ако са необвързани, брак не е препоръчителен. За разлика от тях на братята и сестрите, им предстои добра година в любовно и социално отношение. На вашите деца, също им предстои добра година в любовта. Те са фокусирани върху тази област и има тенденция да бъдат успешни. Ще са привлечени от хора със статус и престиж и ще се срещат с такъв тип хора тази година. Внуци, ако имате, след 11 май, ще имат много романтични възможности. Много зависи от възрастта им. Ако са достатъчно възрастни, е възможна сериозна връзка и дори брак, ако са по-млади, ще създават нови и значими приятелства.

Самоусъвършенстване

С Нептун, най-духовната от планетите и ваша финансова планета, интуицията и духовните закони на просперитета винаги са важни за вас. Откакто Нептун се премести в Риби през 2012 г., този интерес се задълбочи. Тази година, ще се засили още повече, тъй като Юпитер преминава в Риби и се движи с вашата финансова планета, през по-голямата част от годината. Този транзит сигнализира, че тази година, не само ще имате добра финансова интуиция, но ще се окаже, че много от предишните ви предвиждания са верни. Има естествени пари - такива, които се печелят по привидно естествени начини, чрез нашата работа, родители, съпрузи, инвестиции и т.н. - и има "чудодейни пари", такива, които идват от небето, по начини, които никога не сте си представяли . (Дори и естествените пари са „чудодейни“, само че са прикрити – цялото богатство идва от духа.) Това е година за чудодейни пари. Да получавате пари по естествен начин е прекрасно и трябва да сте благодарни за тях. Но ако ги получите по чудодеен начин, ще сте истински щастливи.

Повечето от вас вече знаят много за духовното богатство, но винаги има какво още да научите. И това е година за това. Без съмнение ще разберете, че има сила, която се грижи за вас и ви доставя всичко. Без значение какво се случва по света или колко пари имате в банката - нейното предлагане е неизменно, стига да действате по нейните закони. Може да получите финансови напътствия, чрез сънища, предчувствия, екстрасенси, таро, духовни канали и др. Като цяло харесвате благотворителността, а тази година още повече. Но е разумно да дарявате пропорционално - определен процент от печалбата. Десятъкът е отлична практика (и това е така от много години). Пропорционалните дарения, ще ви предпазят да не се увлечете и да не давате твърде много. Даването отваря духовните врати на снабдяването. Сатурн, вашата духовна планета, е във вашия знак от 2020 г.. Това е чудесен транзит за много неща. Имате добри управленски и изпълнителни способности.

Ще може да приведете тялото и образа в правилната форма: ще сте по-дисциплинирани в това. Това е отлична година за отслабване, ако имате нужда. Въпреки това, този аспект не е добър за любов и социални отношения. Склонни сте, да сте по-хладни и дистанцирани по природа. Но тази година, още повече. Това не е на съзнателно ниво. Вие сте под влиянието на Сатурн. Все едно сте взели лекарство и това е един от страничните ефекти. Хората могат да бъдат отблъснати от чувството за студенина и дистанция. Те чувстват, че има бариера около вас, която не може да бъде преодоляна. Те смятат, че е трудно да се доближат до вас. Добрата новина е, че това е лесно поправимо. Направете своя мисия да излъчвате топлина и любов към другите. Правете това всеки ден и ще видите как социалният ви живот се подобрява.

Риби

02.20 - 03.20

Риби

Основни тенденции

Престои ви една щастлива и просперираща година. Здравето и енергията са добри. Няма бавни планети в стресиращ аспект. Всички останали или ви помагат, или ви оставят на мира. Юпитер прави необичайно кратък транзит през вашия знак. Той ще прекара около шест месеца в Риби. Обикновено той остава в знак за единадесет или дванадесет месеца. Вероятно няма нужда да прекарва толкова време там. Той може да си свърши работата бързо. Той ще бъде във вашия знак до 11 май и от 29 октомври до 21 декември. Жените в детеродна възраст, ще са по-плодовити по това време. По-възрастните, ще трябва да следят теглото си. Вие живеете „добър живот“ тази година и това често е цената, която плащаме. Има и просперитет. Юпитер във вашия знак до 11 май повишава стандарта ви на живот. Независимо колко имате, живеете така, сякаш имате повече.

Но след 11 май Юпитер се мести във вашия дом на парите и остава там до 29 октомври, преди да влезе отново във 2-ри дом на 21 декември. Това е класически сигнал за просперитет. Юпитер не само носи богатство и плодородие, но и като ваша кариерна планета и успех в кариерата. Плутон е бил във вашия 11-ти дом през последните десет или повече години. Той ще е там и през следващата, но се готви да си тръгне. Вашите приятелства се промениха. Много са се разпаднали. В много случаи приятели са починали или са имали преживявания близо до смъртта. Това също е фактор за трансформация. Сатурн е във вашия 12-ти дом от края на 2020 г. и ще остане там през тази година. Този транзит показва по-приземен вид духовност. Не всичко е „розово“ – макар че понякога изглежда така. Има много практически приложения.

Уран е във вашия 3-ти дом от няколко години и ще бъде там още няколко. Студентите и колежаните, изглеждат най-засегнати от това. Има промени в училищата, в образователните планове и смущения в училище. Марс ще прекара необичайно много време във вашия 4-ти дом тази година, след 20 август. (По принцип той остава в знак и дом за около шест седмици). Той ще бъде единствената бавна планета в стресиращ аспект. Този транзит може да сочи ремонти или строителни работи в дома. Областите от които ще се интересувате най-много през следващата година са: тялото, имиджа и личния външен вид; финансите (от 11 май до 29 октомври и след 21 декември); комуникационни и интелектуални интереси; дома и семейството (след 20 август); приятелите, груповите дейности и духовността.

Здраве

Както споменахме по-горе, тази година здравето ще бъде добро. Нито една бавна планета не е в стресиращ аспект, само Марс ще бъде и то след 20 август. Всички други бавни планети или ви помагат, или ви оставят на мира. Вашият празен 6-ти дом (само бързи планети ще минават тук) е още един положителен сигнал за здравето - няма нужда да обръщате твърде много внимание, тъй като всичко е наред. След 20 август обаче, може да се наложи да му обърнете повече внимание. Две слънчеви затъмнения тази година, ще наложат промени в здравния режим, но това се случва два пъти годишно (Слънцето е вашата здравна планета) и вече знаете как да се справяте с тези неща. Тази година слънчевите затъмнения са на 30 април и 25 октомври.

Разбира се, ще има периоди, в които здравето и енергията, ще са по-нестабилни от обикновено - може би дори стресиращи. Тези неща идват от транзитите на бързите планети. Те са временни, а не тенденция за годината. Когато те преминат, нормалното ви добро здраве и енергия се връщат. С повишаване на вашата енергия, ще успеете да се справите с възниналите проблеми. Колкото и да е добре здравето ви, можете да го подобрите още повече, ако обърнете внимание на уязвимите области на вашия хороскоп тази година. Сърцето е винаги важна зона за Риби, тъй като Слънцето, управителят на сърцето, е вашата здравна планета. Добре е да избягвате безпокойството и притесненията: двете емоции, които натоварват сърцето. Медитацията ще ви помогне да култивирате вяра, а не да се тревожите.

Краката също винаги са важни за вас, тъй като Риби управляват краката. С редовният масаж, ще укрепите не само краката, но и цялото тяло. Вашата здравна планета, Слънцето, е бързо движеща се планета. През годината той преминава през целия ви хороскоп. По този начин има много краткосрочни здравни тенденции, които зависят от това къде е Слънцето и аспектите, които получава. Юпитер ще бъде във вашия знак, (ще влиза и излиза) от 1 януари до 29 октомври. Въпреки че това е щастлив транзит – той носи много удоволствия на тялото и сетивата – а твърде много хубаво, може да бъде проблем. Възможно е да качите няколко килограма тази година, ако не внимавате.

Финанси и кариера

Предстои просперираща година, както споменахме. Няма да се отървете от късмет. Юпитер, планетата на богатството, изобилието и разширението, ще прекара приблизително половин година във вашия знак и половин в Овен. В Риби, Юпитер е в свое владение. В Овен се казва, че е „щастлив“. Достатъчно е да се каже, че той е силен и в двата знака. Това сигнализира за увеличаване на доходите и възможности за печалба, които идват сами при вас. Активите, които вече притежавате, ще нараснат по стойност. Както споменахме, докато Юпитер е във вашия знак, ще живеете на по-висок стандарт от обикновено. Ще пътувате, ще хапвате в добри ресторанти и ще глезите тялото си. Също, ще се обличате по-добре от обикновено. Висшестоящите в живота ви - шефове, родители, авторитетни фигури -ще се съобразяват с вас. Ако имате проблеми с държавни институции, това е добър момент да ги разрешите.

Юпитер е не само планета на богатството. Във вашата карта той е вашата кариерна планета. Така възможностите за кариера, сами идват при вас. Дори не е нужно да ги търсите-те ще ви намират. Ще имате образа на успешен човек. Ще създадете такъв имидж и ще проектирате този вид аура. Хората, ще ви виждат по този начин. Вашата кариерна планета в собствения ви знак показва, че независимо от това, с което се занимавате, вашата истинска мисия е вашето тяло и образ: трябва да ги приведете в правилна форма и да ги моделирате за другите. Вашият личен външен вид и цялостно поведение, са голям фактор за успех в кариерата. Юпитер преминава в Овен от 11 май до 29 октомври и след 21 декември, в този период приходите трябва да се увеличат още повече. Вие не само имате уважението и подкрепата на авторитетни фигури, но те също така ще съдействат за вашите финансови планове. Този транзит показва увеличение на заплатата - пряко или косвено.

Добрата ви репутация в кариерата ви носи възможности за печалби. Марс, вашата финансова планета, е по-бърза от бавните планети, но много по-бавна от бързо движещите се. Слънцето, Меркурий и Венера преминават през целия ви хороскоп за една година, а Марс през шест или седем знака и домове. Поради това, има много краткосрочни финансови тенденции, които зависят от това къде се намира той и аспектите, които получава. Вашата финансова планета прекарва необичайно дълго време във вашия 4-ти дом тази година - повече от четири месеца. Той ще бъде там след 20 август. Това показва значението на семейството и семейните връзки във финансите. Транзитът благоприятства недвижимите имоти, хранителния бизнес, хотели, мотели и др. Тъй като Марс ще бъде в Близнаци, той също така благоприятства телекомуникационните, транспортните и медийните компании. Тези от вас, които преподават, пишат, продават или търгуват, трябва да имат успешен период.

Любов и социален живот

Вашият 7-ми дом на любовта не е виден тази година и това е така от много години. По принцип е празен (само бързи планети ще минават там и тяхното въздействие ще е временно). Освен това в западният, социален сектор на вашия хороскоп няма бавни планети. Въпреки че западният сектор ще се засили с напредването на годината, той няма да доминира. Източният сектор на индивидуалността или личната независимост, ще бъде по-силен. Така че предстоящата година не е много социална година. Става дума повече за грижи за тялото, имиджа и личните желания. Също утвърждаване на вашата независимост и преследване на личния път към щастието. След като това бъде постигнато, тогава може да се отдадете на романтика. Това води до стабилна и спокойна любовна година. Показва чувство на задоволство от нещата такива, каквито са.

Въпреки това, ако възникнат проблеми в отношенията, липсата на внимание и фокус може да бъде основната причина за това. Разбира се, това не означава че няма да има любов в живота ви, а само липса на интерес – може би ще липсва тръпката. Семейните ги очаква една тиха и рутинна в любовно отношение година. Но разведените, имат красиви любовни аспекти. Романтиката витае във въздуха. Бързодвижещият се Меркурий е вашата любовна планета и през годината той ще премине през всеки знак и дом на вашия хороскоп. (Всъщност тази година той ще премине през вашия 11-ти дом два пъти.) И така, има много краткосрочни тенденции в любовта, които зависят от това къде се намира Меркурий и аспектите, които получава. Съпругът или вашият партньор, ще има социално активен вид година. Той или тя, се среща с нови и значими хора и разширява кръга си от приятели.

Бракът на родителите преминава през тест след 20 август. Това не означава, че ще се разведат, а смо че в отношенията им ще има много изпитания. Те трябва да работят повече, за да укрепят връзката си. Братята и сестрите също са подложени на тестване на техните бракове. Ако са необвързани, бракът в момента дори не е препоръчителен. Децата са претърпели много социални травми през последните години. Възможно е, да е имало разводи. Нещата са започнали да се подобряват през 2020 г. и тази година любовният живот ще е стабилен. Внуци, ако имате, могат да се оженят тази година - или да започнат сериозна романтична връзка. Ако са твърде млади, това ще се прояви като активен социален живот и среща с нови приятели.

Самоусъвършенстване

Има два основни възгледа за взаимоотношенията. Единият твърди, че човек трябва да бъдете пълноценна личност, преди да започне връзка. Трябва да е изградил своя характер и лично щастие, а отношенията произтичат от тази точка. Другият възглед е, че връзката допълва човека. Човек не може да бъде щастлив и завършен, ако не е в отношения. Трябва да надхвърли своя егоизъм и да се грижи за другите и личното щастие ще последва естествено. И в двете нагласи има истини. Понякога едното е вярно, понякога другото. През тази година, както и през последните няколко - вие се придържате към първата гледна точка. Подредете личната си къща.

Научете се, да се наслаждавате на собствената си компания и другите също ще й се радват. Чувствайте се удобно в собствената си кожа. Рибите са духовни по природа. С Нептун във вашия знак от много години, тази тенденция се усилва. А сега и с Юпитер във вашия знак, това се увеличава още повече. Юпитер, както споменахме, е вашата планета на кариерата. Следователно имате нужда от духовен тип кариера. Ще ви е удобно в организации с нестопанска цел или благотворителни организации. Ще харесвате кариера, която включва духовният компонент. Друг начин да се прочете това е, че вашата духовна практика, вашето духовно израстване, е действителната ви кариера – истинката мисия в живота през следващата година (особено до 11 май и от 29 октомври до 21 декември).

Сатурн е във вашия духовен 12-ти дом от края на 2020 г. Склонни сте да бъдете твърде размити в духовните въпроси: достатъчно е да надхвърлите физическия свят и да живеете в блаженство. Но със Сатурн във вашия 12-ти дом се нуждаете от по-практичен подход. Вашата духовност трябва да оказва влияние върху практическите дела в живота. Всичко трябва да бъде организирано и структурирано. По духовен начин, трябва да решавате реални проблеми. И това ще стане, ако го позволите.

Източник: astrostar.eu, снимка: pixabay

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук