До язовир Бистрица край село Безден

4820 преглеждания

Пътепис на Ива Ненова, ученичка в СУ „Д-р Петър Берон” град Костинброд

Много обичам слънчевите дни, в които можеш да се разходиш до някое красиво място. Едно от любимите ми места за разходка е язовир Бистрица, който се намира в село Безден. Ходила съм там много пъти, но всеки път оставам очарована от красотата на това място. Последният път, когато ходих до язовира беше един ден след училище, заедно с моя приятелка.

Има различни пътища, по които може да се мине, за да се стигне до там, също така и различни видове транспорт, с които може да се отиде. В този ден избрахме автобуса до Безден, след което се разходихме пеша до язовира. Първото нещо, което видяхме по пътя, който избрахме, за да стигнем до него,  бе една беседка, удобно място за почивка и пикник, което подминахме, защото вече беше заето от други хора. Продължихме по пътя и достигнахме до язовира, който впечатлява с богата растителност и дървета около него, които представляват чудесна гледка, с много възможности за за разходка, край водата, почивка и правене на хубави снимки. Мястото те кара да се замислиш колко красива е всъщност природата на България и те кара да се чувстваш щастлив, че имаш шанса да си тук! Разбира се ние се възползвахме пълноценно от възможността да снимаме и да се снимаме сред тази прекрасна природа.

След приятно прекараното време и разговори с други хора, дошли да се насладят на срещата с природата и да си налеят вода, се върнахме по същия път. Беседката, която подминахме на идване беше свободна и ние останахме за малко там, направихме си няколко снимки на нея и продължихме обратно към селото, щастливи и доволни.

Язовир Бистрица е едно достъпно и добре поддържано място за разходка, пикник и среща с природата. Има достатъчно информационни табели, от които интересуващият се може да научи кои са природните богатства на Безден. На брега на язовира има  и малък ресторант, както и места за спортен риболов, но въпреки, че язовира е най-известен именно с риболова, до сега аз не съм ходила с такава цел там.

Прекарахме този слънчев ден добре и направихме много хубави снимки, а на читателите на EspressoNews, препоръчваме, когато имат възможност да посетят тази лесна и приятна дестинация и да се насладят на красивата природа край село Безден и язовир Бистрица!

Материалът е изготвен от Ива Ненова, ученичка в 10 клас, в СУ „Д-р Петър Берон” град Костинброд за ученическия проект на Еспресо Медия "Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България".

Проектът "Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България" се осъществява под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел  и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative Bulgaria,  ПГ „Велизар Пеев“ – град Своге, TBI InfoИнтегралОСКАР-ЕЛSamsonite.

Ексклузивен телевизионен медиен партньор:  Българската национална телевизия

Медийни партньори:

BULGARIA ON AIRb2b Мediaсп. Мениджърnoviteroditeli.bgOhttp://www.obekti.bg/bekti.bgИА Кросс