Есенен сладкиш с тиква и шоколад

1415 преглеждания

Вкуснен и лесен за приготвяне

С настъпването на есента започваме да се ориентираме към сезонните топли цветове, неустоими аромати и натурални вкусове на природата. Затова и днешното предложение на EspressoNews е оранжево и много вкусно! 

Необходими продукти:

3 бр. яйца

1 ч. ч. захар

1/3 ч. ч. олио

300 гр. печена тиква

100 гр. бисквити

1 и 1/2 ч. ч. брашно

бакпулвер

80-90 гр. шоколад

ванилия

Необходими продукти за заливка:

2-3 с.л. мед

7-8 бр. бисквити

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта, прибавя се олиото, а след него и пасираната тиква. Разбърква се добре.

Добавят се  смлените бисквити, след тях - брашното с бакпулвера и ванилията. Накрая се добавя шоколада, нарязан на малки парченца.

Тестото се изсипва в тавичка, покрита с хартия за печене и се пече на 180 градуса около 40-45 минути.

Докато е още горещ, сладкишът се маже с мед и  се поръсва със смлените бисквити.

EspressoNews