Животът ни се промени, а с него и самите ние

1848 преглеждания

Коментар на Зорница Цекова, ученичка в СУ „Васил Кънчов“, гр. Враца

Епидемията промени живота на целия свят. Засегна и всички аспекти от живота ни. Всичко се промени само за няколко месеца. Останахме с много свободно време, в което да изобретим нещо ново, нещо интересно, нещо невиждано.

В последния месец ми остава време да правя неща които дори не съм подозирала, че мога. Интроверт съм по душа и това, че не мога да излизам навън изобщо не ми пречи, даже ми харесва. Открих много неща за себе си. Определено тази година е различна, различни ставаме и ние хората. Започваме да проявяваме човечност и състрадание към останалите.

Човешкото у нас започва да се проявява, а заедно с него и нашата загриженост. Време е да погледнем от позитивната страна. Човешкото не се изразява само в съпричастност. То е помощ независимо в каква форма, а тази помощ е душевна. Всички мислят за физическото здраве, но психическото е също толкова важно. Добротата е средство за лечение. Най-добрите качества на хората се, проявяват в най-кризисните  и лоши ситуации. Жалко е обаче как хората не осъзнаваме това. Или го осъзнаваме преди да е станало твърде късно. Защо човешкото трябва да се проявява сега? Защо не помагахме на другите и преди епидемията? Защо съвестта на хората се обажда сега? Защото обикновено ние хората сме слепи за нещата около нас, но сега ги забелязваме, може би нещо ни е накарало да си отворим очите.

Може би имаме нужда периодично от подобни катастрофи, за да осъзнаем че единствено човешкото и добротата са нещата, които ни отличават от всички други същества и са единственото, което ще ни спаси и от катастрофата.

Трябва да се приспособим към ситуацията , трябва  да пазим себе си и околните. Нека сме благодарни на хората, които не спират да се борят със заразата. А докато сме затворени нека останем добри. Нека да не скучаем. Всеки ден да е различен, но от вкъщи. Нека открием своите таланти и да ги приложим в своето ежедневие.

Хижа Вестителят- туризъм и бъдеще за Враца

Материалът е изготвен от Зорница Цекова, ученичка в СУ „Васил Кънчов“, гр. Враца, за ученическия конкурс „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“

„Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ Magnit,  BHTCАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeМания Принт,  ПГ "Велизар Пеев"

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRДарик радио, Радио FM+noviteroditeli.bgTeen Stationtopnovini.bg

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“: Община Враца

Институционални партньори: Община ВрацаОбщина МонтанаОбщина ЧавдарОбщина Елин Пелин