Започва надпреварата за Зелените Оскари 2020

857 преглеждания

Престижните отличия ще бъдат връчени за десети път

Започна десетото издание на Националния конкурс „Най-зелените комании в България 2020“. Надпреварата е предназначена за компаниите, които имат зелени идеи, кампании, събития, инициативи или инвестиции и самоинициират действия и каузи за по-здравословна среда.

Компаниите, които са се включили от стартирането му до този момент, надвишават 650 и всички те са отчели постигането на „зелени“ цели и реализирането на устойчиви корпоративни стратегии. Официалната церемония по награждаването на отличените компании ще се проведе на 01 Октомври 2020 г.

Някои от основните критерии за оценяване, заложени в онлайн въпросника, са свързани с конкретни действия за намаляване на вредното въздействие от дейността на кандидатстващите, с проведената комуникационна кампания вътре в компанията и навън сред обществеността, както и с програми и дейности, свързани с използването на ресурси в компанията по начин, щадящ околната среда.

Нов момент тази година са категориите извън основния панел. За тези награди се кандидатства с олекотен въпросник и включват широк спектър от категории като: Зелена иновация в Ковид-19, Зелено събитие, Зелена технология, Зелена образователна инициатива, Устойчиви политики в Ковид-19, Иновация от рециклирани материали и много други.

За поредна година ще бъдат връчени и специалните отличия:

Зелена личност - награда на публиката

Зелено перо - кандидатури се приемат на имейл: office@b2bmedia.bg

Зелена медия - кандидатури се приемат на имейл: office@b2bmedia.bg

Всички срокове и условия за кандидатстване ще откриете на сайта: https://green.b2bmedia.bg

Специалното отличие „Зелена личност”, с което организаторите поощряват индивидуалните усилия, беше присъдено за първи път през 2012 година.

Наградата е единствената, която се връчва след гласуване изцяло онлайн. Призът е част от кампанията в Националния конкурс “Най-зелените компании в България”, който през 2020 се провежда за 10-та поредна година.

Как става номинирането за наградата „Зелена личност“?

Всеки може да предложи достойна личност и изпрати кратко представяне на претендента на email: office@b2bmedia.bg.

Номинираните може да са:

- Публични личности, изявени в различни сфери на обществения живот.

- Хора с принос за осъзнаване на проблемите и за налагане на „зелената идея“.

- Личности, чиито инициативи са допринесли да живеем в по-безопасна среда.

- Лидери, чиито бизнеси са допринесли за по-добра защитата на околната среда.

След гласуване онлайн в периода 14 - 25 септември 2020 ще бъде определен тазгодишният победител. Награждаването на призьора ще е по време на официалната церемония на 1 октомври 2020 година от 19:00 ч.

Над 40 са номинираните личности през годините, а 8 са носители на приза досега. Спечелилите престижното отличие от 2012 година досега са: Красимир Дачев, Марина Стефанова, Халил Демирдаг, Ралица Касимова, Патрик Смитьойс, Никола Рахнев, Деница Петрова, Атанас Скатов.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук