Как да създадете уютен дом в еко стил?

533 преглеждания

Превърнете дома ви в истинско райско кътче, в което цари хармония и уют

Еко стилът в обзавеждането се заражда през 80-те години на миналия век, когато теми ,като Глобалното затопляне, климатичните промени, опазването на околната среда, набират все по-голяма популярност в световен мащаб. Интериорните решения в еко стил доближават човека до неговия естествен хабитат - природата и създават усещане за уют и спокойствие.

Използването на различни естествени материали в интериора e повече от задължително правило, ако решите да обзаведете дома си в този стил. Едновременно с това обаче еко стилът обръща внимание на разумното използване на тези материали, природните ресурси и енергията и се стреми към повече устойчивост.

Имайки предвид, че все повече хора се стремят към природосъобразен начин на живот и отговорно отношение към околната среда, по всичко личи, че еко стилът е тук, за да остане. Така не, ако искате да сте в крак с тенденциите или пък просто сте на мнение, че човекът трябва да живее в хармония с природата, то струва си да помислите за подобен тип интериорни решения.

Ако не разполагате с интериорен дизайнер под ръка, но пък имате желанието да превърнете дома ви в истинско райско кътче, в което цари хармония и уют, то задължително прочетете следващите редове. В тях сме ви подбрали няколко интересни и едновременно с това практични идеи, които ще ви помогнат да създадете един зелен и уютен дом в еко стил. Вижте как:

Внесете свежест с повече зелени растения вкъщи

Когато стане дума за природа, една от първите асоциации, които изникват в главата ни е зеленият цвят и по-конкретно живите зелени растения. Затова, едно от най-лесните неща, които може да направите, за да бъде домът ви хармоничен и по-еко.

В случай, че се притеснявате, че нямате достатъчно умения да отглеждате цветя, недейте. Има много видове растения, които са подходящи за отглеждане в дома и не изискват прекалено много усилия и специални грижи, за да виреят добре. Важно е да съобразите избора със светлината в дома ви, както и да ги поливате колкото често е необходимо. В замяна те ще и дарят с красота и ще създадат усещането, че живеете в истински оазис.

Мебели от дърво

Дървото е един от материалите, който намира широко приложение във всеки еко дом. Затова, ако и вие планирате да преобразите вашето жилище, мебелите от масив са идеалното решение. Освен че перфектно ще се впишат в интериора, придавайки повече топлина и естествена визия, те се радват на още много предимства.

Изключително дълготрайни са, което идеално се вписва в еко стилът, тъй като предлагат повече устойчивост. Освен това имат класическа визия, която на практика винаги ще бъде модерна. Да не забравяме също така, че всяка мебел е уникална по рода си. Дори моделът да е сходен, всяко дърво има своите неповторими детайли, също както всеки от нас има уникални пръстови отпечатъци.

Ако тази идея ви харесва, съветваме ви да разгледате голямото разнообразие от предложения и да изберете масивни мебели от Argos Home.

Заложете на натурални цветове

Когато стане дума за тенденции и обзавеждане, няма как да цветовете да не бъдат на фокус. При еко стила преобладаващи са нюансите, които естествено може да откриете в природата. Това е един много лесен ориентир, който ще ви помогне без много усилия да изберете подходящата цветова палитра.

Бежово, бяло, кафяво, зелено, слънчево жълто и дори оранжевото ще внесат свежест, лекота и уют във вашия дом. Експериментирайте с подходящите комбинации на цветове и материали и създайте своето райско кътче в еко стил!

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Тагове