Как да съчетаем правилно обувките с облеклото?

936 преглеждания

Започнете с поставянето на правилната цел

За една безупречна женска визия най-важно си остава умението да се съчетават правилно дрехите с обувките. Това за някои дами представлява вродена способност, докато на други им отнема години наред практика на принципа проба-грешка.

Ако напоследък забелязвате, че не се справяте с избора на дамски обувки спрямо индивидуалния си стил на обличане, не се тревожете и не бързайте да изхвърляте всичко налично. Време е бързо и лесно да се научите как да съчетавате обувките с облеклото.

Започнете с поставянето на правилната цел

Или с други думи, задайте си въпроса каква искате да бъде вашата визия: спортна, спортно-елегантна или елегантна? Разбира се, това не са единствените опции. Някои дами държат да са винаги в центъра на вниманието и ще предпочетат ексцентричната визия. За тях няма проблем да комбинират маратонки с пола, ботуши с къси панталонки и обувки на дебел ток с дънки. При всички случаи задачата ви е да следвате определена линия и да я намирате във визията на всяка част от облеклото, а накрая да я завършите с подходящия чифт обувки.

Бъдете внимателни в цветово отношение

Най-лесно е да се водите по един цвят и да го изразявате в различните му нюанси в облеклото и аксесоарите. Това обаче е и най-скучният вариант. Бялото, например, е класически цвят, но и най-нестандартният и труден за съчетание за обувки. Забравете за бели обувки с тъмни дрехи, но и не ходете като булки в бяло от раменете до петите. Цветните обувки пък отлично се съчетават с неутрални еднотипни нюанси в облеклото. А лъскавите и прекалено пъстри дрехи изискват строго черни и класически модели маратонки, сандали и ботуши.

Носете си комфортните обувки с всичко

Не правете компромис с удобството си, когато избирате обувки. Ако не можете да носите високи токчета, отново можете да постигнете елегантна визия. Варианти за вас са модерните дамски обувки на платформа. Те имат и още едно предимство, освен комфорта, който носят - съчетават се отлично и с поли, и с рокли, та дори и с вталени панталони с висока талия. Друга опция за вас са обувките на тънко ниско тип котешко токче. Те са изключително актуални за сезона и са доста авангардни, така че за тях дори няма нужда да се престаравате с твърде открояващ се грим или прекалено много аксесоари.

Старайте се да постигате хармонично единство между материите

Някои обувки изпъкват доста силно на фона на почти всякакъв тип облекло. Лачените модели, например, прекрасно ще се съчетаят с по-изчистени дрехи в черно и други неутрални цветове. Черните кожени обувки дават повече свобода на изява в изграждането на перфектното облекло, но внимавайте да не прекалите в стремежа си да бъдете семпли. Обратният ефект преминава в ефекта на скучната и незавършена визия. Ето защо тук може да импровизирате с по-разчупена горна част на облеклото.

Велурените обувки се съчетават добре с подобни меки материи и пастелни, нежни цветове. Яркото облекло пък не е задължително да се комбинира само с изчистени обувки в черно. Можете да намерите чифт в цвят, който присъства в някоя част от дрехите, които сте облекли.

Бъдете разчупени и индивидуални. Следвайте старателно, но не сляпо и стриктно модните тенденции. Не забравяйте, че дрехите и обувките ни са толкова красиви и елегантни, колкото красива е усмивката и елегантна походката ни. Старайте се визията ви винаги да бъде завършена и с щипка от вашия персонален и неповторим стил.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Тагове