Коледна Джинджифилова Къщичка

1620 преглеждания

Стъпка по стъпка с усмивка и вдъхновение, всеки който има желание може да си направи къщичка с лекота

С наближаването на коледните празници, творческият и празничен дух расте в очакване на красива и снежна атмосфера.

Какво по-хубаво от това да допринесем за настроението си с творение и вдъхновение? Вижте предложението на Алекс Джамалова за ароматна коледна къщичка

Необходими продукти за тестото:

1 яйце

150 гр кисело мляко

50 мл растително масло

150 гр кокосова захар

200 гр бяло брашно

200г брашно от лимец

1 ч. л. бакпулвер

канела

настърган джинджифил (ако нямате пресен използвайте сух )

индийско орехче

ванилия

портокалова кора по желание

Необходими продукти за Роял Айсинг:

около 300 гр пудра захар

2 бр белтъци (на стайна температура)

ванилия

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцето в дълбока купа и към него добавяме захарта и олиото. Разбъркваме хубаво и постепенно добавяме и останалите продукти. Накрая добавяме брашното и  замесваме  меко тесто.

За проектирането на къщичката, е необходимо да си направим предварително шаблони от хартия. Аз използвах  листа А4, на които си очертах с молив основна част(предна и задна -2 части на къщичка с врата и прозорче), странична стена  (2 части правоъгълни) и покрив (2 части правоъгълни).

След като шаблоните са готови, разточваме на предварително набрашнена хартия за печене тестото на тънка кора с дебелина около 5 мм. Разточеното тесто също поръсваме с брашно, за да не залепнат шаблоните за тестото.

С помощта на остър нож изрязваме частите на коледната къщичка. Изрязваме прозорците на страните и врата.

Ако остане от тестото, може да изрежем подходящи коледни фигурки, които да наредим около къщата. Аз направих елха и ограда. Готовите части прехвърляме в предварително застлана с хартия за печене тава.

Печем в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 10-15 минути. След изпичането им, ги оставяме хубаво да изстинат, а през това време се захващаме с приготвянето на белтъчната смес за украса и слепването на отделните части на къщата.

Приготвяме роял айсинга, като разбиваме белтъците с щипка сол, след което добавяме постепенно пресятата пудра захар и ванилия.

С получената смес украсяваме частите на къщата и започваме да сглобяваме, слепвайки ги. При необходимост използваме клечки за зъби, които ще ни помогнат за устойчивостта на сглобката.

След сглобяването на ароматната къщичка, завършваме с останалата украса. Отстрани си редим останалите фигури с нотка коледна декорация.

Алекс Джамалова е любител на всякакъв тип динамични спортни активности и привърженик на здравословния начин на живот. 

„Състезателният си дух, суета и мотивация за добро здраве, физика, грация, красота и самоувереност неспирно ме подтикват да черпя с пълни шепи от спорта. В тази насока преди година реших да изкарам курс по метода TABATA и HIIT, за да усъвършенствам в детайли своята страст към динамичните тренировки. Преди няколко години, не дълго след бременността и възвръщането на фит формата си, започнах да получавам запитвания от различни хора в социалните мрежи, интересуващи се от начинът ми на живот, от това дали спазвам хранителни режими, кога и как тренирам… Е, дойде момента да споделяме и експериментираме заедно.“.

Можете да тренирате заедно с Алекс и да следвате съветите й за поддържане на добра спортна форма, здравословно хранене и др., като посетите alexdjamalova.com, както и Alex Djamalova - Alex FitStyle

Източник и снимки: alexdjamalova.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук