Крем супа от зелени зеленчуци

1170 преглеждания

Вечерта преди приготявнето на рецептата сложете индийското орехче в подходящ съд и залейте с 300 мл преварена вода

Необходими съставки:

  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • броколи - 1 глава
  • грах - 1 ч.ч.
  • бейби спанак - 250 г
  • зеленчуков бульон - 700 мл
  • магданоз - 3 с.л.
  • индийско орехче - 150 г
  • чесън - 1 скилидка
  • лимони - 1 бр. кората
  • вода - 300 мл
  • за декорация
  • чили сос
  • кисело мляко

Вечерта преди приготявнето на рецептата сложете индийското орехче в подходящ съд и залейте с 300 мл преварена вода.

На сутринта прецедете и изсипете блендер с още 300 мл вода, като добавете чесъна и настърганата кора от един лимон. В дълбока тенджера със зехтин задушете нарязания на ситно лук, а щом омекне, добавете броколите и грахта.

Задушете няколко минути и долейте с бульона, но не цялото количество, а колкото да покрие зеленчуците. Варете десетина минути. С пасатор миксирайтее всичко в тенджерата и добавете бейби спанака.

Варете по-малко от 5 минути и отново пасирайте. Долейте остатъка от бульона и креммобразния сос от индийското орехче.

Варете още 5 минути, сервирайте.

Снимка: freepik/azerbaijan-stockers