Крем супа от моркови и пащърнак

1730 преглеждания

Сервирайте с усмивка

Представяме ви една рецепта за крем супа от пащърнак и моркови, подходяща за обяд или вечеря. 

Време за подготовка: 20 минути

Време за готвене: 35 минути

Общо време: 55 минути

Порции: 4 – 6

Необходими продукти:

1 супена лъжица зехтин

2 глави лук, нарязани на ситно

2 стръка целина, нарязани на ситно

½ чаена лъжичка черен пипер

2 скилидки чесън, счукани

½ връзка мащерка (малка)

2 големи моркова, обелени и нарязани на едро

2 големи пащърнака, обелени и нарязани на едро

1 литър зеленчуков бульон

100 мл течна сметана

¼ връзка магданоз, ситно нарязан (по желание)

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в голяма тенджера и запържете лука и целината за 10 минути, като разбърквате от време на време, докато омекнат. Ако започнат да залепват, добавете малко вода. Добавете чесъна, мащерката и ½ чаена лъжичка черен пипер и гответе 2 минути. Добавете морковите, пащърнака и бульона и оставете да заври. Намалете да заври и гответе 20 минути, докато зеленчуците омекнат, като разбърквате от време на време.

Пасирайте с блендер до гладкост. Добавете сметаната и разбийте отново, след това опитайте на вкус, добавете подправки при необходимост. Сервирайте в купички и поръсете с малко нарязан магданоз, ако желаете. Добър апетит!

Превод и адаптация: EspressoNews, Снимка: freepik.com

Търсите „Нещо вкусно“? Още интересни предложения вижте тук: