Лятно кино в Костинброд

857 преглеждания

Почитателите на седмото изкуство ще се насладят на прожекциите на „XI a“ и „Революция Х“

Кино под открито небе ще зарадва любителите на филмовото изкуство в Костинброд. На 3 и 4 юли от 21:00 ч., на централния площад в града, почитателите на седмото изкуство ще имат възможността да се насладят на прожекциите на филмите „XI a“ и „Революция Х“.

Организаторите от Община Костинброд канят всички желаещи, да се потопят в магията на лятното кино. Входът за зрителите е свободен.

XI a“ е български филм на режисьора Михаела Комитова по сценарий на Николай Колев. В центъра на сюжета е Лина Николова (Яна Маринова) - бивша състезателка по спортни танци и педагог с малък опит, е назначена да замества в елитна гимназия. Заобиколена от колегиално недоверие и своенравни ученици, тя бързо разбира, че стандартните методи на работа няма да подействат. Съчетала в себе си борбен дух, неподправено поведение и новаторски методи, Лина успява да се справи с предизвикателствата на учениците си и да ги спечели на своя страна. В същото време залата за танци, ремонтирана повече от две години, е готова и дългогодишната ѝ мечта да ръководи собствени групи е на път да се сбъдне. Учениците ѝ обаче отказват да се сбогуват с нея толкова лесно и ѝ отправят едно последно предизвикателство. Предизвикателство, което ще постави вече силно привързаната към тях Лина пред дилемата между инструктор по танци и учител. Главните роли се изпълняват от Яна Маринова, Ралица Паскалева, Дария Симеонова, Николай Сотиров, Башар Рахал, Бойка Велкова.

„Революция Х“ е български романтичен музикален филм от 2018 г. Филмът е направен от създателите на сериала Революция Z. Групата „Революция Х“ заминава на първото си голямо турне на морето, но продуцентът (Китодар Тодоров) налага на Боби и Филип (Иван Тишев и Иван Иванов) нова вокалистка - популярната в България певица Гери-Никол, на която всички в групата се дразнят. Приятелката на китариста Боби - Мира ((Мона Гочева) е свалена от участия като солист и е принудена да се присъедини към училищния лагер на 197-мо СОУ заедно с гаджето на Филип - Криси.

Двете двойки планират да се виждат тайно и да изкарат романтична ваканция, но директорът на училището Цеков (Георги Кадурин) има свой план за пътуването. Той е поканил инспектор от министерството (Люси Иларионов) с цел да го впечатли и получи желаната титла „Директор на годината“, обаче присъствието на Инспектора усложнява живота на всички, събитията не се случват по план...

Снимка: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук