ОФК „Костинброд 2012“ победи „Гранит“ (Владая)

367 преглеждания

Костинбродчани остават еднолични лидери класирането

В пореден домакински мач, ОФК „Костинброд 2012“ се победи с 1:0 „Гранит“ (Владая). Единственото попадение в срещата реализира влезлият като резерва Даниел Васев в 90+6 минута. Срещата бе изгледана от кмета на община Костинброд – Трайко Младенов и председателя на общински съвет – д-р Атанас Тенев.

ОФК „Костинброд 2012“ влезе по-активно в срещата, като до третата минута създаде три голови положения пред вратата на гостите. В самото начало изстрел на Илия Петков бе отразен от вратаря на гостите Мартин Минев, а при добавката Лъчезар Георгиев стреля в него. В следващата атака късмета си пробва и капитана на тима Стефан Методиев, но изстрелът му бе избит от стража на гостите в корнер. В 10-минута след страхотен пробив от дясно на Крис Вълчинов, премина през 3-ма защитници в жълто и стреля, но вратарят на гостите показа отлични умения. В 22-та минута дойде и първото по-опасно положение пред нашата врата. При контраатака на гостите, футболист в жълто стреля, но опитният Галев отрази изстрела му със страхотно спасяване. До края на първото полувреме нашите момчета продължиха да бъдат по-активния отбор, но така и не създадоха чисто голово положение.

През втората част срещата се изнерви доста, като през по-голяма част от времето преобладаваха накъсвания на играта с нарушения. Все пак в 70-та минута костинбродчани бяха много близо до това да открият резултата, след като при изстрел на Борислав Будинов, топката срещна страничната греда, разходи се по гол линията но не пожела да влезе във вратата, пазена от Минев. 3 минути по-късно изстрел с глава на Лъчезар Георгиев бе париран от стража на гостите. В 77-та минута, след центриране от дясно, Васев стреля от въздуха, но отново Минев бе героя за гостите и не позволи да бъде преодолян. 5 минути по-късно все пак Лъчезар Георгиев бе много близо да го преодолее, но защитник в жълто бе последната стена пред гол линията, с което запази равенството в срещата. В последната минута на редовното време Теодор Милошев се откъсна сам срещу вратаря на гостите, но бе повален от защитник в жълто. Реферът веднага показа директен червен картон на футболиста на гостите и така отбора на Владая остана с човек по-малко на терена. Така се стигна до последната минута от добавеното 6 минутно продължение, когато крепостта на гостите рухна след страхотно изпълнение от фал на Даниел Васев, който не остави шансове на стража на гостите.

С поредната си победа, костинбродчани остават еднолично на върха в класирането. В следващият кръг те ще гостуват в Панагюрище на местния „Оборище“. Срещата е насрочена за събота /08.10.2022 г./ от 16.00 ч.

Източник и снимки: ОФК Костинброд 2012 – Facebook

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук