Очакват се още снеговалежи

925 преглеждания

До кога ще бъде студено

Снеговалежите ще продължат до обяд в четвъртък, следобед облачността постепенно ще започне да се разкъсва от запад. Валежите най-късно ще спрат в източните райони на страната.

Вятърът също ще отслабне и ще бъде до умерен от запад-северозапад. Ще остане студено, като максималните температури ще са между 0 и 4 градуса.

Облачно ще е времето над планините, ще има и снеговалежи. Вятърът ще е силен до бурен от север-североизток, но с развитието на деня постепенно ще отслабне. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около - 6 градуса, а на 2000 метра ще са около - 11 градуса.

По Черноморието ще остане облачно. Ще има и снеговалежи. Вятърът ще е умерен до силен, който постепенни ще отслабне и ще промени посоката си от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 1 и 3 градуса, температурата на морската вода е около 8 градуса, а вълнението на морето е 3-4 бала.

В петък се очаква дневните температури слабо да се повишат. Ще има значителна облачност, а на места ще има и слаби превалявания от сняг. 

В събота ще има променлива облачност, но валежи почти няма да има. Вятърът постепенно ще отслабва, максималните температури ще са около нулата.

Източник: sinoptik.bg

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Тагове