Пиле по флорентински

1255 преглеждания

Готово само за 30 минути

Пиле по флорентински е една от любимите ни рецепти за вкусна вечеря.

Време за подготовка на продуктите: 5 минути

Време за готвене: 25 минути

Общо: 30 минути

Порции: 4 до 6

Необходими продукти:

1 с. л. масло

1 с. л. зехтин (при необходимост можете да добавите още)

4 средно големи пилешки гърди (6 по-малки)

сол и прясно смлян черен пипер за подправка на пилешките гърди

½ чаша нарязан на кубчета лук

1 с. л. нарязан чесън

1 с. л. брашно

½  чаша бяло вино

1 чаша течна сметана

½ чаша пълномаслено мляко

¼  чаша пармезан

1 ч. л. сол

пресен черен пипер на вкус

около 3 чаши спанак

1 чаша нарязани на кубчета домати, отцедени

Начин на приготвяне:

Добавете маслото и зехтина в голям тиган, на средна степен на котлона. Овкусете пилешките гърди от двете страни със сол и черен пипер. След като маслото и олиото се сгорещят, добавете пилешките гърди и гответе по 4-5 минути от всяка страна, докато се зачервят добре.

Извадете пилето в чиния и го покрийте с фолио, за да остане топло.

Добавете лука в същия тиган и гответе за 3-4 минути, за да омекне, след това добавете чесъна и гответе още 1 минута. Поръсете с брашното, разбъркайте и гответе брашното за 1 минута. Налейте виното, за да обезглази тигана и разбъркайте добре, за да разбиете образувалите се бучки.

Добавете течната сметана, млякото, сиренето пармезан, солта и черения пипер в тигана. Разбъркайте и оставете да къкри за 2-3 минути, за да се сгъсти сосът. Добавете спанака и разбъркайте в соса, за да омекне, след което добавете нарязаните на кубчета домати.

Опитайте соса на вкус, след което добавете пилешките гърди обратно в тигана, като ги обливате в соса. Оставете ястието да къкри за около 7-8 минути.

Бележка за рецептата: Сосът ще се сгъсти повече, когато се охлади леко.

Източник и снимка: mantitlement.com

Търсите "нещо вкусно"? Още интересни предложения вижте тук:


EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук