Сливница ще има нова съдебна палата

1812 преглеждания

Първата копка на обекта ще се извърши днес

В нова съдебна палата ще правораздават магистратите в град Сливница. Първа копка на обект „Съдeбна палата“ гр. Сливница ще се извърши днес от 14:00 ч.  Прогнозната стойност на сградата е 3 055 000 лв. и се предвижда да бъде построена за две години, съобщиха от Висшия съдебен съвет (ВСС).

Съдебната палата ще има четири нива - три етажа, сутерен и трискатен покрив, с обща застроената площ - 461 кв. м. в парцел с площ 1350 кв. м. Предвидено е изграждане на 10 паркоместа, едно от които за лица с намалена подвижност (ЛНП). Достъпът до сградата ще се извършва чрез стъпала, като е осигурена повдигаща платформа за лица с намалена подвижност. На първия етаж ще бъдат обособени помещения с общ достъп за обслужване на посетители - деловодство - текущи дела, деловодство - свършени дела, място за проучване на делата от страните, Бюро „Съдимост“, деловодство Служба по вписванията, съдебно-изпълнително деловодство, държавен съдебен изпълнител, санитарни възли, достъпни и за ЛНП, кабинет и две съдебни зали със съвещателни зали към тях. В Съдебната палата ще има два асансьора, единият от които за посетители и адаптиран за хора с двигателни затруднения.

На втория етаж ще бъде разположена голяма съдебна зала със съвещателна зала към нея, две помещения за пробация, деловодство, счетоводство, стая за призовкари, помещение за веществени доказателства, офис на районния прокурор, заседателна зала към него, кабинети за прокурорите и съдебните служители, както и помещения за нуждите на прокуратурата.

Третият етаж е предназначен изцяло за нуждите на Районния съд. На това ниво ще има регистратура за класифицирана информация, кабинети за съдиите и съдебните служители, помещение за веществени доказателства, кабинет на председателя на съда със заседателна зала към него.

По фасадите е предвидена минерална мазилка, цокъл от мозаечна мазилка, видима тухлена зидария и архитектурни керамични акценти.

В момента съдът се помещава в част от обществена сграда с площ 632 м2, като правораздаването е изключително затруднено поради липса на достатъчно помещения. С изграждането на нова, отговаряща на всички специфични изисквания на съдебната власт и на съвременните норми модерна сграда ще бъдат решени изцяло проблемите на Районния съд и Районната прокуратура в гр. Сливница.

EspressoNews

*Снимката е илюстративна