Стартира „Българче на Бов“ 2018

1209 преглеждания

Крайният срок за изпращане на снимки е 8 декември

Стартира тазгодишното издание на „Българче на Бов“. Ежегодният конкурс, чиято цел е да съхрани традициите и културата на Бов се организира от Народно читалище „Светлина – 1896“ и кметство Бов. Всеки, който желае да се включи в инициативата, може да го направи като изпрати до три снимки на деца с автентични облекла или предмети от миналото на Бов. Снимките трябва да бъдат придружени с кратко описание на предмета и това, за което служи, както и с името и възрастта на детето, заснето на тях.

Крайният срок за изпращане на снимки е 8 декември, като те ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на Бов - две селища с една история и едно име. Снимките събрали най-много харесвания ще се класират за финалния етап на конкурса. Името на победителя ще стане ясно на коледния празник на Бов, когато към гласовете от страницата в социалната мрежа ще бъдат добавени и тези на публиката.

По вече наложила се традиция, детето събрало най-много гласове ще бъде носител на приза „Българче на Бов“ 2018 и лице на Празници на Бов 2019, като ще получи и парична награда.

Желаещите да се включат в инициативата могат да изпращат снимките на електронен адрес: svetlina.bov@abv.bg до 8-ти декември, като повече информация за развитието на конкурса можете да намерите на фейсбук страницата Бов – две селища с една история и едно име.

EspressoNews