С какво време посрещаме новата седмица

424 преглеждания

Днес ще е топло и задушно

В понеделник над западните и централните райони на страната ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще превали и прегърми. Над останалата част от страната ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 27 и 33 градуса.

По Черноморието ще е слънчево до обяд, но по-късно се очакват временни увеличения на облачността на места. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Максималните температури на въздуха ще да около 27-32 градуса, а тези на морската вода ще бъдта около 25 градуса. Вълнението на морето е 2-3 бала.

Купеста и купесто-дъждовна облачност ще има над планините. Прогнозират се краткотрайни валежи, придружени от гръмотевична дейност. Вятърът ще е умерен до силен от североизток. Максималните температури на височина 1200 метра ще са около 21 градуса, а на 2000 метра – около 15 градуса.

По-хладен въздух ще започне да нахлува у нас във вторник, тъй като вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Очакват се краткотрайни превалявания и гръмотевична дейност. Има верояност за градушки.

Времето постепенно ще се стабилизира в сряда, когато над страната ще е предимно слънчево.

Източник: sinoptik.bg, Снимка: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук
 
 
 
 

Тагове