Ще се радваме ли на хубаво време в сряда

460 преглеждания

Повишена е опасността от лавини

На 13 април дневните температури в повечето райони на страната ще се колебаят между 13 и 18 градуса, а в крайните югозападни райони ще достигат и до 21 градуса.

Времето ще е слънчево през по-голямата част от деня. След пладне се очакват временни увеличения на облачността в Източна България, но без вероятност за валежи.

В планините ще има подходящи условия за туризъм, а също и за практикуване на зимни спортове. Ще бъде предимно слънчево, с до умерен вятър от югозапад. Максималните температури ще са около 11 градуса в по-ниските и около 3 градуса в по-високите части.

Заради затоплянето на времето, което прави снежната покривка в планините нестабилна, ще бъде повишена опасността от лавини.

По морето ще бъде слънчево в часовете до обяд, след което облачността временно ще се увеличава. Температурите в най-топлата част на деня ще са от 12 до 15 градуса.

В следващите дни затоплянето на времето ще продължава, но въпреки това стойностите на термометрите ще се задържат по-ниски от нормалните за април.

Източник: sinoptik.bg, Снимки: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук