Предстоят валежи и захлаждане

140 преглеждания

Какво ще е времето пре новата седмица

Новата седмица започва със сравнително топло за сезона време. В понеделник се очакват максимални температури в интервала 17-22 градуса.

В часовете до обяд видимостта ще бъде понижена заради мъгли на много места в равнинната част на страната. Денят обаче ще е слънчев до обяд. След това предстои постепенно заоблачаване от запад, което ще обхване цяла България.

Превалявания се очакват по-късно следобед в районите на Северозапад.

Вторник и сряда от север ще нахлува студен въздух. Фронтът с валежи ще засегне най-вече източната половина на страната във втория ден на тази седмица.

В сряда преваляванията ще са незначителни и то само на изолирани места. От четвъртък до почти до края на седмицата ни очаква прохладно есенно време с мъгли и температури сутрин, на много места близки до нулата.

В следобедните часове слънцето ще се показва, но термометрите ще се колебаят между 10 и максимум 15-16 градуса в традиционно най-топлите райони.

Вероятност за мощен пренос на студен арктически въздух от север към Балканите има около 15 октомври. В началото на следващата седмица има предпоставки той да се комбинира с влага от Средиземноморието.

Ако това се случи, предстои обстановка с напоителни валежи от дъжд и сняг почти в цялата страна.

Източник: sinoptik.bg, Снимки: pixabay.com

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук