Торта с портокалов крем

3594 преглеждания

Необходими продукти:

400 г. бишкоти

250 мл. течна сметана

500 г. извара

2 големи портокала

 ¾ ч.ч. пудра захар

150 мл. сироп от компот по избор

50 г счукани ядки

Начин на приготвяне:

На дъното на правоъгълна тортена форма подреждате един ред бишкоти, които предварително сте потопили една по една в сиропа. В дълбока купа се разбива сметаната, а в друга – изварата, захарта и сока от един портокал. Сипвате сместа при сметаната и настъргвате кората на другия портокал. Заливате бишкотите с крема, поръсвате с ядки и покривате с нов ред бишкоти. Тортата трябва да завърши с ред крем. Накрая нарязвате месестата част на втория портокал и слагате десерта в хладилника.

 Добър апетит!