„Байк и рън за Чепън 2019” очаква своите герои

3812 преглеждания

EspressoNews e медиен партньор на осмото издание на надпреварата

Едно от най-големите спортни събития за колоездене и бягане в страната „Байк и рън за Чепън” очаква новите си герои. Осмото издание на надпреварата ще се проведе на 20 април 2019 г. на познатото трасе в красивата Чепън планина край Драгоман. 

Регистрационната форма за участие вече е отворена, като желаещите да предизвикат своите умения в планинското колоездене и бягане, могат да заявят своето участие и да изберат дисциплина, в която ще се състезават на интернет адрес: https://chepan.stenata.com/.

Дисциплините и в двете категории са маратон - 42 км и полумаратон 21 км. Трасето е комбинирано, като включва преминаване по билото на Чепън планина. Стартът ще бъде даден на площада в Драгоман, където ще и е финалът на надпреварата, като освен през планината, състезателите ще се спуснат край село Малово и по асфалтовия път от него до града, ще преминат покрай един от природните феномени в страната - Драгоманското блато.

За втора поредна година, състезанието в направление колоездене е част от Българска колоездачна лига (БКЛ) и е разделено на две серии - ХСМ и Хоби. XCM „Рейс серии” са отворени за всички регистрирани към БКЛ и желаят да участват в годишното класиране, сумиращо точки от всички състезания към лигата. Хоби е по-свободната надпревара и в нея може да участва всеки, който няма стремеж за придобиване на точки към БКЛ.

Огранизатори на събитието са община Драгоман и магазини „Стената”, като за поредна година EspressoNews е медиен партньор на надпреварата и ще информира любителите на природата и спорта за подробностите, емоциите и класирането в едно от най-очакваните и популярни събития на запад от София.

Както всяка година, организаторите са се погрижили и за богата допълнителна програма, която включва игри, музикални изпълнения, томболи и награди. По традиция, участниците в надпреварата ще могат да достигнат до града със специални композиран за целта влак от БДЖ, който ще пътува по маршрута София-Драгоман и обратно. Заедно с голямото състезание ще се проведе и детска надпревара за бягане и колоездене, със свободен достъп за най-малките.

Събитието е подходящо за всички, които обичат планината, красивата природа, състезателния дух и здравословния начин на живот без оглед на възраст. Близостта на Драгоман до София го прави добра дестинация за приятно изживяване и почивка от забързания ритъм на големия град, за семейни и приятелски излети и спорт сред природата.

Мария Маркова