„Байк и рън за Чепън 2020“ с благотворителна кауза

1662 преглеждания

Деветото издание на надпреварата е на 25 април

Нови трасета, нови дистанции и категории и атрактивни награди очакват участниците в „Байк и рън за чепън 2020“. Едно от най-големите спортни събития за колоездене и бягане в страната ще се проведе на 25 април 2020 г. на живописните трасета в Чепън планина край Драгоман. Регистрационната форма за желаещите да предизвикат своите умения в планинското колоездене и бягане ще бъде отворена съвсем скоро.

Ето и какво е новото в „Байк и рън за Чепън 2020“?

- Старт/Финалът е на едно и също място - центъра на Драгоман, пред общината. С тази промяна дължините на обичайните трасета 21/42 км се увеличават с два километра.

- Дистанциите. Добавени са две изцяло нови дистанции за бягане. 12 км до върха и обратно и 30 км Чепън Скай.

- Посоката. Само при бегачите се обръща посоката на бягане при обичайните дистанции 23 и 44 км. Трасето е същото както на предишните издания, но бягането е различно.

- Маркировката. От тази година маркировъчната PVC лента ще бъде заменена с маркировъчни колчета и биоразградим спрей.

Организаторите - магазини Стената, Община Драгоман и СДП „Балкани“ си поставят за цел да подпомогнат възстановяването на част от инфраструктурата на Драгоманско блато, което е едно от единадесетте световно значими орнитологично важни места в България. Пет лева от всяка стартова такса, ще отиде за възстановяване на металния мост отвеждащ към наблюдателната кула в блатото.

Организаторите намаляват и използването на пластмасови бутилки по време на надпреварата и приканват всички участници да носят свои собствени бутилки за многократна употреба. Целта е да се намали обема на пластмасови отпадъци и да се опази уникалната природа на Чепън планина от замърсяване.

Източник: Байк и Рън за Чепън, Фейсбук

Снимка: Байк и Рън за Чепън, Фейсбук