„Седмична доза вдъхновение“

585 преглеждания

Седмичен имейл бюлетин на Даниел Пенев - журналист, преводач от/на английски език, редактор и копирайтър на свободна практика

„Седмична доза вдъхновение“ е седмичен имейл бюлетин на Даниел Пенев - журналист, преводач от/на английски език, редактор и копирайтър на свободна практика. Бюлетинът, който Даниел стартира в средата на юли тази година, е продължение на дългогодишните му усилия да насочва вниманието на българите към доброто, позитивното и красивото около нас.

За проекта Даниел Пенев казва: „През последните пет години целенасочено търся доброто, позитивното и красивото. В хода на тази изследователска мисия се запознах с десетки възпитани, дейни и добри хора и научих за десетки организации и инициативи, които бавничко, но уверено допринасят за развитието на средата в България. Колкото повече търсех добрите примери, толкова повече откривах такива. И продължавам да търся, защото доброто, както любовта, е навсякъде около нас, но за да го видим, трябва да отворим очите си за него. Надявам се чрез „Седмична доза вдъхновение“ да провокирам повече българи да последват примера ми.“.

Можете да разгледате досегашните издания на „Седмична доза вдъхновение“ тук. Ако бюлетинът ви допада като съдържание и формат, можете да се абонирате за него и ще го получавате всеки понеделник.

Всеки, който попада на вдъхновяващи материали (във всякакъв формат), може да ги изпраща на имейл dani@danipenev.net, като подходящите за бюлетина ще бъдат публикувани.

Даниел Пенев е журналист, преводач от/на английски език, редактор и копирайтър на свободна практика. Той е автор на книгата „Хората, които променят България“ (AMG Publishing, 2019), сред чиито герои са и двама от основателите на „Тук-Там“ (Мариела Станулова и Христо Бояджиев) и на „От нас зависи“ (AMG Publishing, 2020) – сборник с 50 коментарни статии, в които той размишлява по теми като настоящето и бъдещето на България, ключовата роля на възпитанието, любопитството и грамотността в личния ни живот и колективното ни битие, нуждата от информационна диета в XXI век, депресията и други психологически състояния, които застрашават здравето ни, и др. В негов превод на български са издадени книгите „Обещанието на един молив“ на Адам Браун и „Буда в работата“ на Гийтанджали Пандит. Статии на Даниел са публикувани в български и международни медии като TrueStory.bg, сп. „Клуб Z“, сп. „BBC Знание“, Balkan Insight и EurActiv.com, както и в сайтовете на неправителствени организации като Сдружение „Тук-Там“, Асоциация на европейските журналисти – България и Информационния портал за НПО в България.

Даниел притежава бакалавърска степен по журналистика и по политически науки и международни отношения от Американския университет в България и магистърска степен по международни отношения от Централноевропейския университет.

Даниел е и един от 11-те лектори в младежката конференция Future Makers 2020, която ще се проведе на 21 ноември 2020 г. в Иновационен форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк.

EspressoNews е медиен партньор на Future Makers 2020.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук