BAYER и Стоян Петков спечелиха купата на Holiday Heroes

1424 преглеждания

BAYER и Стоян Петков спечелиха купата на Holiday Heroes

Тази неделя, Националната Баскетболна Лига, BGO Софтуерна Лига и Holiday Heroes събраха в зала „Универсиада“ Празничните герои от света на баскетбола. „Разликата да си в баскетболното игрище и извън него, в ролята на треньор е огромна. Сега разбирам, колко е трудно отбора да изпълни това, което треньорът казва и защо често са толкова нервни“, с усмивка разказва, какво е да си ментор на отбор баскетболистът на БК „Черно море Тича“ Пламен Алексиев. Заедно с други свои колеги, професионални баскетболисти от различни клубове в България, те станаха Празнични герои и смениха попрището на си с това на ментори. Христо Николов (БК „Левски Лукойл“),  Константин Коев (БК „Спартак Плевен“), Николай Николов (БК „Берое“), Васил Михайлов (БК „Академик Бултекс 99“) и отличения като MVP и носител на Купата на България Йордан Бозов от БК „Рилски Спортист“ станаха ментори на представителни отбори на социално отговорни компании.

Носител на купата стана отбора на Bayer, с ментор Стоян Петков (БК „Ямбол“). Данчо Бозов и отбора му Stars Group се окичиха със сребърните медали, а Visteon и Васил Михайлов (БК „Академик Бултекс 99“) спечелиха бронза на вече традиционния турнир, част от серията „Спортувай с мисия“. В състезането, което Holiday Heroes, Националната Баскетболна Лига и BGO Софтуерна лига провеждат за четвърти път се включиха още бензиностанции ЕКО, Lidl, Fadata, RedVertex. Всички участници получиха подаръци от STR8 и B.U. Освен представителните отбори на социално отговорни компании, в състезанието се включи и отбор на Празничните герои. В него се открои и една от големите звезди на роднат музикална сцена – рапарът Играта. За да помогнат за събирането на още средства, BGO Софтуерна лига пуснаха в продажба лиитирана серия сутчери, за да дарят събраните средства на Holiday Heroes.

За доброто настроение и атмосфера в зала „Универсиада“  се погрижиха лично водещият Наско Михайлов, както и всеотдайните партньори на Holiday Heroes. Ресторант My House осигури вкусен обяд с пици на пещ за всички участници в турнира. Лактима „Балкан“ предоставиха освежаващи айрани и студени чайове, а от AKVO подсилиха състезателите с плодови води и изотонични спортни напитки, препоръчани от полската Асоциация на професионалните треньори. За всики в зала „Универсиада“ имаше и вкусни белгийски чипсове Rogers и вафли Хипер на Престиж. Преди четвъртфиналите, контузия на един от учстниците в турнира попречи на отбора му да изиграе мача си. За пострадали яведнага се погрижи екипът ана Paramedics, но за да може отборът на продължи участието си, Наско Михайлов остави микрофона и всеотдайно се включи в решаващия мач.

Средставата от такса-участие на отборите ще се използват за закупуване на хранителни продукти, които да станат част от празничните пакети на Holiday Heroes за кампания „Великден 2018“. Опаковането и доставката на пакетите можете да следите на живо на Facebook станицата на Holiday Heroes на 31 март и 1 април.

EsprеssoNews е медиен партньор на Holiday Heroes и ще отразява за читателите на регионалния портал, благотворителните каузи на Holiday Heroes.

EspressoNews