С молебен за здраве тържествено бе открит обновения Медицински център в Своге (снимки + видео)

2399 преглеждания

Церемонията по откриване на новия медицински център откри д-р Ивелина Тодорова- Управител на болничното заведение, която изказа благодарност към кмета на Община Своге г-н Емил Иванов

С молебен за здраве тържествено бе открит обновения Медицински център в Своге.

На 07.10.2019 г. по предложение на кмета на община Своге Емил Иванов и с решение на Общинския съвет сградата на Медицинския център бе закупен и от частна собственост стана собственост на общината. Сградният фонд на медицинския център е изцяло обновен, ремонтиран и изцяло обзаведен. Повече от 15 години в сградата не са извършвани ремонтни дейности, а оборудването и апаратурата бяха морално остарели.

Днес, няколко месеца по-късно, медицинският център има изцяло нов облик. С цел повишаване качеството на медицинските услуги е подновена ВиК инсталацията, има нова отоплителна инсталация, изцяло нова компютърно-информационна система, нова телефонна централа. „Медицински център Своге“ ЕООД разполага с клинична лаборатория, кабинет по белодробни болести, хирургичен кабинет, УНГ кабинет, АГ кабинет, кардиологичен кабинет, очен кабинет и неврологичен кабинет- всички с подновена апаратура и оборудване, отговарящи на съвременните изисквания. Част от тях са - 3D ехограф в кабинета по акушерство и гинекология, четири нови апарата в очен кабинет, с които се диагностицира и проследява лечение на пациенти с очни заболявания, апарат за функционално изследване на дишане в пулмологичен кабинет.

След литургията за здраве, церемонията по откриване на новия медицински център откри д-р Ивелина Тодорова - управител на болничното заведение, която изказа благодарност към кмета на община Своге Емил Иванов и към общинското ръководство за инициативата и помощта, без която медицинският център днес нямаше да е факт.

Обръщение към гостите направи и инж. Валентин Михайлов - заместник-кмет на Община Своге. Той изтъкна, че здравните работници са изключително важни за нашия живот и трябва да се отнасяме с необходимото уважение и респект към тяхната дейност. Пожела здраве и успех на всички, и увери че Община Своге има желанието и амбицията центърът да се развива постоянно и в бъдеще.

Официален гост на събитието бе д-р Александър Златанов - директор на Регионална здравна инспекция-София област. На церемонията присъстваха и заместник-кметовете Нина Копринджийска и Илия Богданов, д-р Любица Томчева - управител на „МБАЛ- Своге“ ЕООД,  общински служители, представители на Общински съвет-Своге, здравни работници, медии и гости.

Събитието бе отразено от Националната телевизия „Канал 3“ и телевизия „Българе“

Източник и снимки: Община Своге

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук